STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Με οδηγό την άμυνα ο Παναθηναϊκός, 86-49 τον Κόροιβο

BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ-ILIALIVE.GR / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ-ILIALIVE.GR / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, ο Παναθηναϊκός Superfoods ξεχείλιζε από ενέργεια και πήρε με άνεση τη νίκη επί του Κοροίβου (86-49) για την 24η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

Στο πρώτο παιχνίδι μετά τα playoffs της EuroLeague, ο Παναθηναϊκός Superfoods πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από την έδρα του Κοροίβου (86-49) για να κάνει το 24/24 στη Stoiximan.gr Basket League. Από το πρώτο λεπτό, οι "πράσινοι" φρόντισαν να δείξουν με την απόδοσή τους πως δεν είναι σε θέση να... διαπραγματευτούν τη νίκη, με τον Τσάβι Πασκουάλ να παίρνει αρκετά πράγματα από παιδιά που δεν είχαν ρόλο στις μονομαχίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους, ο Ντίνος Μήτογλου και ο Ζακ Όγκαστ ήταν μεταξύ των διακριθέντων για το "τριφύλλι", το οποίο είδε -μετά από καιρό- τον Κέι Σι Ρίβερς να κάνει εμφάνιση ανάλογη της ποιότητάς του. Ο αριστερόχειρας φόργουορντ (που έμεινε άποντος στα playoffs) ξεκίνησε καλά, έβαλε το πρώτο σουτ που έκανε και έδειξε σε εμφανώς καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Οι "πράσινοι" ήταν ορεξάτοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πάτησαν από νωρίς το γκάζι και βρέθηκαν στο +10 (12-22) πριν ακόμη ολοκληρωθεί η α' περίοδος. Με το παιχνίδι τους να εστιάζει στο λόου ποστ και την υψομετρική διαφορά έναντι των γκαρντ του Κοροίβου, ο Ματ Λοτζέσκι με τον Νικ Καλάθη έκαναν την αρχή, για να ακολουθήσει ο Κρις Σίνγκλετον.

Ήταν εμφανές πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις λύσεις για να βάλουν δύσκολα στον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος χάρη στο δίδυμο των Λούκας Λεκαβίτσιους και Ντίνου Μήτογλου διατήρησε το προβάδισμά του σε διψήφια επίπεδα μέχρι την ανάπαυλα.

Στο β' μέρος, οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους. Οι "πράσινοι" συνέχισαν με την ίδια φιλοσοφία στις δύο πλευρές του παρκέ, την ώρα που ο Ντίνος Μήτογλου με τον Ζακ Όγκαστ ήταν αυτοί που έκαναν τα περισσότερα πράγματα.

Από την άλλη, ο Ντίνος Καλαμπάκος έβλεπε τους παίκτες του να χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και να αστοχούν σε διαδοχικά σουτ, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει απότομα, έως ότου φτάσει στο -37 (83-49) με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στην Αμαλιάδα.

Ο MVP

Ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε στο παρκέ για 17'18'' και έκανε αισθητή την παρουσία του, αφού είχε ενέργεια και διάθεση να βοηθήσει σε άμυνα και επίθεση. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως σημείωσε 12 πόντους με 2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 2/4 βολές, ενώ είχε επίσης 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Στο β' μέρος, ο Παναθηναϊκός Superfoods βελτίωσε αρκετά την άμυνά του, με αποτέλεσμα να δώσει σουτ υπό άσχημες προϋποθέσεις στους γηπεδούχους. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου είχαν 5/19 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 4 ασίστ και 15 λάθη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η διαφορά ποιότητας αποτυπώθηκε ήδη από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να "ανοίγει" γρήγορα τη διαφορά και να "καθαρίζει" το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες, ήδη από το α' μέρος.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Το κλειστό της Αμαλιάδας δεν ήταν κατάμεστο, είχε όμως αρκετό παλμό και πολλά παιδιά στις εξέδρες του.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος, Μπίκας, Γερακίνης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-26, 33-47, 43-66, 49-86.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Ντεκόζεϊ 12 (5/12 σουτ), Κάρσον 15 (1), Λάνκφορντ 3, Μιλεντίγιεβιτς, Κεμπ 5, Πόσλεϊ 2 (1/6 σουτ), Σαχπατζίδης 5, Σκουλίδας, Σπυριδωνίδης 2, Κάτζος, Μπεκρής 3 (1), Χάινς 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (2), Λεκαβίτσιους 9 (1), Όγκαστ 11 (8 ριμπάουντ), Καλάθης 8 (5 ασίστ), Αντετοκούνμπο 4, Ρίβερς 7 (1), Ντένμον, Γκιστ 7, Βουγιούκας 4, Καλαϊτζάκης 6, Λοτζέσκι 9 (1), Μήτογλου 12 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ).

Ομαδικά στατιστικά - Κόροιβος: 16/42 δίποντα, 3/18 τρίποντα, 8/13 βολές, 29 ριμπάουντ (20+9), 10 ασίστ, 18 λάθη, 6 κλεψίματα, 1 τάπα.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός Superfoods: 25/35 δίποντα, 7/23 τρίποντα, 15/25 βολές, 41 ριμπάουντ (33+8), 22 ασίστ, 14 λάθη, 12 κλεψίματα, 4 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Για την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται την ΑΕΚ (11/5, 20:00), ενώ ο Κόροιβος δοκιμάζεται εκτός έδρας από την Κύμη (9/5, 18:00).

* Ο Νίκος Παππάς προφυλάχθηκε λόγω ενοχλήσεων στον αστράγαλο, με τον Γιώργο Καλαϊτζάκη να παίρνει τη θέση του στη δωδεκάδα της αναμέτρησης.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ