ΜΠΑΣΚΕΤ

Όλα τα σενάρια της τελευταίας ημέρας στην Α2

Όλα τα σενάρια της τελευταίας ημέρας στην Α2

Η κανονική περίοδος της Α2 ολοκληρώνεται σήμερα (12/5, 17:00) με τις αναμετρήσεις της 30ής αγωνιστικής. Διαβάστε όλα τα σενάρια για τα playoffs και τα playouts.

Επτά αγώνες απέμειναν για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην Α2 καιόλοι οι προβολείς θα είναι στραμμένοι σε Καλλιθέα και ΔΑΪΣ σήμερα, αφού εκεί αναμένεται να κριθούν τα τελευταία "εισιτήρια" για ταplayoffsκαι ταplayouts.Αυτό θα συμβεί βέβαια εφόσον ο Εθνικός και η Καρδίτσα πάρουν τις νίκες και καταλάβουν την 5η και την 10η θέση αντίστοιχα, με τον πρώτο να παίρνει μέρος σταplayoffsκαι την δεύτερη να αποφεύγει ταplayouts.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, τα πάντα ανατρέπονται, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στα σενάρια που ακολουθούν.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑPLAYOFFS

Με την 2η (Χολαργός), την 3η (Ηρακλής) και την 4η θέση (Απόλλωνας Πάτρας)να έχουν "κλειδώσει", το μόνο που εκκρεμεί είναι να μάθουμε την τέταρτη ομάδα που θα προκριθεί σταplayoffsκαι θα αντιμετωπίσει τον Χολαργό στην πρώτη φάση με μειονέκτημα έδρας. Οι διεκδικητές είναιτρεις: ο Εθνικός (45β.), ο Αμύντας (44β.)καιη Δόξα Λευκάδας (44β.).Η Καστοριά έχει τεθεί μαθηματικά εκτός μάχης, λόγω των δύο ηττών που κουβαλάει από Εθνικό και Αμύντα, αφού δεν ευνοείται σε καμία πιθανή ισοβαθμία.Τα δεδομένα έχουνλοιπόνως εξής:

* Ο Εθνικόςμε νίκη επί του Απόλλωνα (εφόσον κατέβει η ομάδα της Πάτρας μετά την απόφαση των παικτών να κάνουν αποχή από τις τελευταίες προπονήσεις ) τερματίζει 5ος και προκρίνεται σταplayoffs.Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση ήττας μπορεί να τερματίσει 5ος: 1)σε απλή ισοβαθμία με την Καστοριά, 2) σε τριπλή ισοβαθμία με Καστοριά-Δόξα ή Καστοριά-Αμύντα, 3) εάν ηττηθούν Καστοριά, Αμύντας, Δόξα.

* Ο Αμύνταςμπορεί να τερματίσει 5ος: 1) σε τετραπλή ισοβαθμία με Εθνικό, Καστοριά, Αμύντα, Δόξα, 2) σε απλή ισοβαθμία με Εθνικό, 3)σε τριπλή ισοβαθμία με Εθνικό-Καστοριά.

* Η Δόξα Λευκάδαςμπορεί να τερματίσει 5η: 1) σε απλή ισοβαθμία με τον Εθνικό, 2) σε τριπλή ισοβαθμία με Εθνικό-Αμύντα.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑPLAYOUTS

Εδώ τα πράγματα είναι απλά.Σταplayoutsθα πάρουν σίγουρα μέροςο Παπάγος, το Μαρούσι καιοΑρκαδικός,με την ομάδα της Τρίπολης να έχει
"κλειδωμένη" την 14η θέση. Όσον αφορά στις άλλες δύο ομάδες, ο Παπάγος θα τερματίσει 12ος εάν νικήσει την Δόξα (με το Μαρούσι να καταλαμβάνει την 13η θέση σε αυτό το σενάριο) και 13ος εάν ηττηθεί στη Λευκάδα (με το Μαρούσι να ανεβαίνει στη 12η θέση στην προκειμένη περίπτωση).

Όσο για την 11η θέση; Αυτή θα την καταλάβει είτε το Ψυχικό (εάν η Καρδίτσα νικήσει τον Δούκα) είτε η Καρδίτσα (εάν ηττηθεί από τον Δούκα και το Ψυχικό νικήσει την Καστοριά).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

Α2

(30ή αγωνιστική)

Υμηττού 17:00 Αμύντας-Περιστέρι (Καλδίρης-Σκούτας-Πόντας)

Ιβανώφειο 17:00 Ηρακλής-Αρκαδικός (Πιτσίλκας-Ελευθεριάδης-Μπακάλης)

"Αντ. Τρίτσης" 17:00 Χολαργός-Ερμής Αγιάς (Χαλαμπαλάκης-Ρίζος-Καρπάνος)

Δαΐς 17:00 Δούκας-Καρδίτσα (Αναστόπουλος Α.-Κυριακόπουλος-Καρακάσης)

ΔΑΚ Λευκάδας 17:00 Δόξα Λευκάδας-Παπάγος (Μπήτης-Παφίλης-Ζαχαρής)

"Παν. Σαλπέας" 17:00 Εθνικός-Απόλλωνας Πάτρας (Δεσλής-Καλογερόπουλος Λ.-Ξέρας)

Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Καστοριά(Παντελίδης-Κατραχούρας-Δημόπουλος)

* Η αναμέτρηση Μαρούσι-ΑΕΛ έχει ήδη κατοχυρωθεί υπέρ των γηπεδούχων με 20-0 (ά.α.) λόγω δήλωσηςαδυναμίας των “βυσσινί” να αγωνιστούν .

Β’ ΕΘΝΙΚΗ

(29η αγωνιστική)

Νίκαιας 17:00 Ιωνικός Νίκαιας-ΚΑΟ Κορίνθου (Κοντίλης-Χριστινάκης)

Photo credits: eurokinissi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ