ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Η Χριστινάκη και η Φασούλα μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα"

"Η Χριστινάκη και η Φασούλα μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα"
FIBA

H Ελεάννα Χριστινάκη και η Μαριέλλα Φασούλα αποτελούν δύο από τις ελπίδες του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ και η FIBA εστίασε στις περιπτώσεις τους, ενώ από τον μεγεθυντικό της φακό πέρασαν και η Έλενα Τσινέκε και η Ιωάννα Χατζηλεοντή.

Οι περιπτώσεις της Ελεάννας Χριστινάκη και της Μαριέλλας Φασούλα δεν πέρασαν απαρατήρητες της από την FIBA, καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα της φιλοξενείται ένα άρθρο του Πολ Νίλσεν, ο οποίος έριξε μια... ματιά στο "αύριο" της Εθνικής Γυναικών.

"Πολλοί πίστευαν από εμάς πίστευαν πως το Ευρωμπάσκετ του 2017 θα αποτελούσε το κύκνειο άσμα για την Εβίνα Μάλτση, την Στέλλα Καλτσίδου και όχι μόνο, αλλά εκείνες έσκισαν το σενάριο και βρέθηκαν πρωταγωνίστριες σε ένα παραμύθι που τις έστειλε στους ημιτελικούς και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018", σημείωσε ο Νίλσεν που ειδικεύεται στο γυναικείο μπάσκετ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δύο Ελληνίδες παίκτριες που αγωνίζονται στο NCAA:

"H Χριστινάκη αποτελεί ένα μεγάλο ταλέντο, αλλά το να την αποκαλέσεις η «νέα Μάλτση» θα προσθέσει έβαλες μεγάλη πίεση και πολλές προσδοκίες στο βάρος της. Θα ήταν πιο ακριβές να πεις πως «είναι η πρώτη Χριστινάκη και μία πιθανή διάδοχος της Μάλτση, όταν εκείνη αποσυρθεί». Αν βρεθεί κοντά στο επίπεδο της θρυλικής Ελληνίδας παίκτριας, τότε θα είναι ενθουσιασμένη.

Με το παθιασμένο παιχνίδι της μετά τη μεταγραφή από τους Gators στους Terrapin κέρδισε πολλούς φαν. Σίγουρα μπορεί να σκοράρει, παίζει επιθετικά και στις δύο πλευρές του παρκέ και είναι πάντα έτοιμη Η Χριστινάκη είχε μία πολύ καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Μ. Βρετανία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2019 και αποτέλεσε ένα από τα θέματα του πρώτου παραθύρου", αναφέρει για την Ελεάννα Χριστινάκη.

Όσον αφορά τη Μαριέλλα Φασούλα, ο Πολ Νίλσεν υπενθυμίζει πως "προέρχεται από μπασκετική οικογένεια, καθώς ο πατέρας ήταν από τα μεγαλύτερα αστέρια της Εθνικής Ανδρών. Η κολεγιακή της καριέρα στμάτησε για λίγο λόγω της μετακίνησης της από το Boston College στο Vanderbilt, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς του NCAA δεν μπορεί να αγωνιστεί την σεζόν 2017-18, αλλά από το φθινόπωρο θα είναι έτοιμη για να κάνει αντίκτυπο.

Το ύψος της και το συνεχώς εξελισσόμενο παιχνίδι της στο ποστ κάνουν δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να την μαρκάρει, οπότε αν είναι υγιής και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά θα έχει κάθε ευκαιρία να γίνει σημείο αναφοράς στη ρακέτα, δίπλα στην ήδη καθιερωμένη στην EuroLeague, Σπανού. Η Φασούλα είχε 11 πόντους σε 20 λεπτά στο παιχνίδι με την Πορτογαλία και αυτή η εμφάνισή της δείχνει πολλά για τις δυνατότητές της".

Επίσης, ο Πολ Νίλσεν στέκεται και στις Έλενα Τσινέκε και Ιωάννα Χατζηλεοντή: "Η επόμενη που περιμένει την σειρά της για την Εθνική Γυναικών είναι η Έλενα Τσινέκε, η οποία είναι μία σούτινγκ γκαρντ που της αρέσουν τα ντράιβ και πασάρει πολύ καλά. Ήταν εντυπωσιακή στο Ευρωμπάσκετ U18 πέρσι στο Σοπρόν.

Επίσης, υπάρχει η πεποίθηση πως η Ιωάννα Χατζηλεοντή θα είναι κάποια που θα προσθέσει βάθος στη θέση των φόργουορντ. Με την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων τράβηξε πολλά βλέμματα της της. Είναι 16 ετών κι έχει αρκετό δρόμο μέχρι την Εθνική Γυναικών, αλλα και πάλι είναι καλό να την παρακολουθούμε".

Τέλος, ο Νίλσεν καταλήγει τονίζοντας πως "λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, oι φόβοι που υπάρχουν πως η Ελλάδα θα περάσει δύσκολες περιόδους μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση των έμπειρων παικτριών της, είναι υπερβολικοί. Η Χριστινάκη και η Φασούλα μπορούν να πάρουν την σκυτάλη και να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι".

Photo Credits: FIBA

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ