ΜΠΑΣΚΕΤ

Μίσσας: "Δεν είναι εύκολο να έχεις άλλη ομάδα για Ευρώπη και άλλη για Ελλάδα"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την επομένη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Κώστας Μίσσας και η Εβίνα Σταμάτη μίλησαν στη Δημοτική Ραδιοφωνία του Πειραιά.

Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας του Πειραιά, φιλοξενήθηκαν οι Κώστας Μίσσας και Εβίνα Σταμάτη μία μέρα μετά την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού τίτλου στο Κύπελλο Ελλάδας .

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" δήλωσε:

Για το άγχος του φαβορί: "Άγχος και πίεση πάντα υπάρχει όταν είσαι φαβορί. Θα πρέπει να υποστηρίξεις αυτό τον τίτλο. Το Final Four είναι δυο παιχνίδια και όταν κάποιος παίζει απέναντι σου χωρίς άγχος, εσύ πρέπει να είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένος. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που ο στόχος (το καλάθι) είναι ψηλά και αυτό είναι μια δυσκολία παραπάνω. Εάν εσύ δεν είσαι έτοιμος να μπεις στη σωστή λογική αυτό έχει πίεση, Ετοιμάζεσαι από πολύ νωρίτερα. Προετοιμάζεσαι όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχολογικά.

Όσον αφορά το κομμάτι μπάσκετ η διαφορά είναι ότι το αντρικό παίζεται πάνω από τη στεφάνη και το γυναικείο κάτω από αυτή. Αν προχωρήσεις όμως σε μεγαλύτερη ανάλυση είναι παιχνίδι εδάφους. Οι άνδρες παίζουν μπάσκετ για να αισθάνονται καλά ενώ οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται καλά για να παίξουν μπάσκετ. Σε μια ομάδα 12-13 γυναικών πρέπει να προσπαθείς συνεχώς να βρίσκεις ισορροπία. Υπάρχουν αθλήτριες που μπορείς να τους ενεργοποιήσεις με πίεση και άλλες όχι. Δεν λειτουργούν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Μην ξεχνάμε κάτι οι αθλητές και οι αθλήτριες θέλουν να παίζουν όλοι 40 λεπτά. Είναι λογικό αλλά δεν γίνεται".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να προπονηθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Όσο και να προσπαθείς στην προπόνηση να ετοιμαστείς σε ειδικές καταστάσεις, αν δεν τα δεις και σε αγώνες δεν μπορείς να είσαι το ίδιο έτοιμες και αυτό φάνηκε και στους αγώνες της Ευρώπης".

Για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό: "Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι απλά μια ομάδα. Είναι ένας τεράστιος αθλητικός οργανισμός. Κάνει πρωταθλητισμό σε όλα τα επίπεδα και όλοι όσοι ασχολούνται το αγαπάνε και γι αυτό υπάρχουν και αυτά τα αποτελέσματα. Υπάρχουν οι άνθρωποι που ηγούνται, ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Κουντούρης, στο γυναικείο μπάσκετ ο κ. Λεριώτης. Έχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που λειτουργεί".

Για την πρόκληση της Ευρώπης: "Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Στο Eurocup ξεκίνησαν 50 ομάδες και εμείς φτάσαμε στους 16. Οι διασταυρώσεις είναι λίγο περίεργες και δημιουργεί προβληματισμό ότι καλείσαι να αντιμετωπίσεις ομάδες της Ευρωλίγκα. Όλες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε είχαν 5 και 6 ξένες. Εμείς στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορούμε να έχουμε μόνο 2 ξένες και 1 κοινοτική και δεν είναι εύκολο να έχεις δυο ομάδες και να έχεις παίκτριες μόνο για την Ευρώπη".

Για τον επόμενο στόχο: "Τώρα πάμε για το νταμπλ. Έχει ακόμα τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και στα playoffs θα παίξουμε για το πρωτάθλημα".

ΣΤΑΜΑΤΗ: "ΚΙΝΗΤΡΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ"

Για το άγχος του φαβορί: "Ο coach μας προετοιμάζει κάθε φορά, μας μιλάει συνεχώς. Η πίεση του φαβορί μπορεί να "επηρεάσει" τον αθλητή και ο προπονητής μας είναι πάντα εκεί να μας υπενθυμίζει πράγματα με τις ομιλίες του. Πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά με τον εαυτό μας. Ο ανταγωνισμός δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα που μας δυσαρεστεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προπονούμαστε λιγότερο. Προετοιμαζόμαστε συνεχώς και μόνες μας και μέσα στο παρκέ. Ένα πολύ σημαντικό κίνητρο που έχουμε είναι ότι παίζουμε στον Ολυμπιακό και ο κόσμος που έρχεται να μας στηρίξει θέλει να μας βλέπει να δίνουμε το 100% κάθε φορά. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει από την πρώτη μέρα".

Για το ποιο τρόπαιο ξεχωρίζει: "Όλα τα τρόπαια θυμάμαι. Πιο πολύ το χθεσινό που είναι πιο πρόσφατο αλλά το πρώτο κύπελλο που έγινε στη Λευκάδα ήταν σίγουρα το πιο γλυκό αλλά κάθε μια έχει τη δικιά της γλύκα".

Για τη συνέχεια: "Δεν μπορώ να φανταστώ να παίζεις σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό και να μην δίνεις το 100%. Ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί και τώρα πάμε για το νταμπλ".

Για τον Παναγιώτη Φασούλα: "Είναι χαρά που τον έχουμε στην ομάδα μας. Εμείς τον θυμόμαστε στα πρώτα μας βήματα. Είναι μια προσωπικότητα που κάθε ομάδα θέλει να έχει στην ομάδα της. Είναι καθημερινά δίπλα μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ