EUROBASKET

Αντομάιτις: "Δεν θέλω να χάσω τον χρόνο μου με τον Πατσέσας"

Αντομάιτις: "Δεν θέλω να χάσω τον χρόνο μου με τον Πατσέσας"

Ο Νταΐνιους Αντομάιτις έκανε τον απολογισμό της παρουσίας της Λιθουανίας στο Eurobasket, ενώ απέφυγε να δώσει συνέχεια στο "επεισόδιο" με τον Τόμας Πατσέσας, ο οποίος μίλησε με υποτιμητικά λόγια για το έργο του στη "Λιέτουβα".

Δύο εβδομάδες μετά το τέλος της παρουσίας της Λιθουανίας στο Eurobasket, κι ενώ η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Κυριακή (17/9), ο Νταΐνιους Αντομάιτις έκανε τον απολογισμό της παρουσίας της ομάδας του στη διοργάνωση . Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της "Λιέτουβα" απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον Άρβιντας Σαμπόνις τις προηγούμενες ημέρες, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να δώσει ολιγοήμερη άδεια στον Ντονάτας Μοτιεγιούνας να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για προσωπικούς λόγους λίγο πριν αρχίσει το Eurobasket, ενώ απέφυγε να δώσει συνέχεια στο... σίριαλ με τον Τόμας Πατσέσας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κουβέντα που είχε με τον Άρβιντας Σαμπόνις: " Αναλύσαμε τη δουλειά που έγινε το καλοκαίρι. Υπάρχουν δεσμεύσεις για έναν Ολυμπιακό Κύκλο. Ξέρουμε πως η κατάσταση δεν είναι εύκολη. Ναι, δεν πετύχαμε φέτος αυτά που θέλαμε, αλλά η εικόνα της ομάδας στους αγώνες ήταν ικανοποιητική".

Για την σκληρή κριτική που του έγινε: " Είναι μέρος της δουλειάς, όχι ένα ευχάριστο κομμάτι αυτής. Η δουλειά μας αφορά τις νίκες και τις ήττες, οπότε έτσι καθορίζεται ό,τι γίνεται γύρω από αυτή".

Για τα λόγια του Τόμας Πατσέσας σε βάρος του: " Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτό, να χάσω τον χρόνο μου. Ας μην το συζητήσουμε καλύτερα".

Για την αποχώρηση του Ντονάτας Μοτιεγιούνας από την προετοιμασία για να βρεθεί στη γέννηση του παιδιού του στις ΗΠΑ: " Πρέπει να καταλάβουμε πως κάποια πράγματα είναι σημαντικά για τη ζωή ενός ανθρώπου. Μίλησα μαζί του για όλο το γεγονός. Ο Εϊμάντας Μπέντις και ο Γιόνας Βαλαντσιούνας είχαν ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν. Είπαμε ότι δεν θα μπούμε εμπόδιο στην οικογένειά του. Η απόφασή του ήτα αυτή και τη σέβομαι απόλυτα. Τα συναισθήματά του για την ομάδα και η διάθεση να βοηθήσει ήταν στον μέγιστο βαθμό. Ίσως περιμένατε περισσότερα πράγματα από εκείνον στο παρκέ, η αλήθεια όμως είναι ότι είχε δύο χρόνια να παίξει επί της ουσίας. Δεν έχω αμφιβολία πως θα ανακάμψει, θα δουλέψει με το σώμα του και να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν".

Για το ενδεχόμενο ένταξης ενός νατουραλιζέ στη Λιθουανία: " Δεν φαντάζομαι κάποιο τέτοιο σενάριο. Η Λιθουανία είναι μια μπασκετική χώρα. Το να βάλεις έναν νατουραλιζέ στο ρόστερ είναι η πιο εύκολη περίπτωση, αλλά δεν θα ήθελα να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ