OPINIONS

Ένας δε σώζει την τρικυμία

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει τον κουρασμένο Παναθηναϊκό Superfoods που δεν μπορεί να ελπίζει στο πλεονέκτημα με εμφανίσεις όπως αυτή στη Γερμανία και το παράδειγμα του Καλάθη.

Η "λαβωμένη" Μπάμπεργκ έπιασε για τα καλά στον ύπνο τον Παναθηναϊκό . Οι "πράσινοι" εμφανώς κουρασμένοι κι εκτός τόπου και χρόνου στο μεγαλύτερο διάστημα δεν μπόρεσαν να πάρουν το “διπλό” που αναζητούσαν, εμφανίζοντας μετά από πολύ καιρό όλες τους αδυναμίες τους. Σπατάλησαν το πρώτο μέρος κυνηγώντας χωρίς να εμφανίζουν το καλό τους πρόσωπο με μοναδική... όαση τον Νικ Καλάθη που τελείωσε το ματς κάνοντας ατομικό ρεκόρ πόντων, ωστόσο ένας παίκτης δεν έφτανε για ν' ανατρέψει την εικόνα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο διεθνής γκαρντ βρήκε συμπαραστάτη τον Θανάση Αντετοκούνμπο που έδωσε ενέργεια στην άμυνα αλλά μέχρι εκεί. Η τελευταία περίοδος ήταν εφιαλτική για τον Παναθηναϊκό που δεν μπόρεσε ούτε να εξωτερικεύσει τα δικαιολογημένα παράπονα από τα σφυρίγματα των διαιτητών (και τα λάθη ήταν εμφανή όταν οι "πράσινοι" είχαν επιστρέψει!).

Στα δέκα λεπτά τη μάχης η ομάδα του "τριφυλλιού" δέχτηκε 38 πόντους και αυτό τα λέει όλα όπως και οι 95 σε ένα ματς που ήθελε πάση θυσία την επικράτηση. Η μάχη της τετράδας συνεχίζεται και αυτό οφείλει να το διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός, επιστρέφοντας πρώτα στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στη Μπασκόνια. Η μικρή διακοπή θα τον βοηθήσει να βρει ξανά τον καλό του εαυτό αλλά όπως και να έχει το αποτέλεσμα αλλά περισσότερο εμφάνιση στη Γερμανία τον γυρίζει πίσω.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε η κίνηση του Ηλία Καντζούρη να... βάλει το κερασάκι . Φάουλ η κίνησή του για το τάιμ άουτ στους 20 πόντους με δύο λεπτά για τη λήξη παρά την εξήγηση που έδωσε στον Sport24 Radio 103.3. Το παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με το περσινό και φαινόταν πώς δεν γυρίζει ...

ΜΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΣΩΣΙΒΙΟ Ο ΚΑΛΑΘΗΣ

Ο στόχος του Παναθηναϊκού να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του δεν είχε αποτέλεσμα καθώς δεν είχε τον τρόπο να περιορίσει τους γηπεδούχους σε συνδυασμό με την αστοχία από τα 6.75 (1/7 στην πρώτη περίοδο).

Οι "πράσινοι" ανέβασαν την πίεση τους σε όλο το γήπεδο από νωρίς για να βρουν ρυθμό, ωστόσο δεν κατάφεραν να λύσουν το πρόβλημα τους στην άμυνα. Κυρίως κοντά στο καλάθι όπου η Μπάμπεργκ ολοκλήρωνε τις επιθέσεις της με τον Μούσλι, όμως στη συνέχεια το πρόβλημα γινόταν μεγαλύτερο.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αποτέλεσμα μετά από δύο περιόδους, ήταν ο Παναθηναϊκός να κυνηγάει, ώστε να μαζέψει ακόμα και διψήφιες διαφορές. Έχασε τη μάχη των ριμπάουντ (20-9) και είχε 2/14 τρίποντα, χωρίς ν' ακολουθεί με συνέπεια στο σκορ παρά το γεγονός πως είχε λίγα λάθη. Από κει και έπειτα λύσεις, έδινε μόνο ο Νικ Καλάθης σε ένα πρώτο μέρος όπου οι συνεργασίες ήταν περιορισμένες για την ομάδα του "τριφυλλιού".

ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ

Ήταν θέμα χρόνου ν' αλλάξει η άμυνα του Παναθηναϊκού, ώστε να βρει μια απάντηση και αυτό έγινε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Με άμυνα ζώνης (3-2) αρχικά, οι "πράσινοι" αναζητούσαν τρόπους αντίδρασης και στη συνέχεια άλλαζαν συνεχώς την τακτικής τους, κάνοντας το πρώτο βήμα για την επιστροφή.

Από τη στιγμή που η ομάδα του "τριφυλλιού", έγινε πιο σκληρή βρήκε και τον τρόπο να βρει λύσεις επιθετικά, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη που έκανε ό,τι ήθελε πάνω στο παρκέ σημειώνοντας 15 πόντους από τους 23 που είχαν οι φιλοξενούμενοι στο τρίτο δεκάλεπτο και δημιουργώντας άλλους πέντε.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε κανένα σημείο της τελευταίας περιόδου δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό Το μόνο που ήταν ερωτηματικό ήταν η διαφορά που θα έφτανε η Μπαμπεργκ στην επικράτηση και πλέον ο Παναθηναϊκός πρέπει πάση θυσία να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στη Μπασκόνια και ν' αναζητήσει στη συνέχεια τις εκτός έδρας νίκες που θα του δώσουν το δικαίωμα να ελπίζει σε πλεονέκτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ