EUROLEAGUE

Σπάχια: "Αν δεν σας αρέσει αυτό που κάνω, απολύστε με"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS / ÓÐÁ×ÉÁ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÁÊÁÌÐÉ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / MACCABI - OLYMPIAKOS / ÓÐÁ×ÉÁ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την ώρα που τα δημοσιεύματα περί κακού κλίματος στα αποδυτήρια της Μακάμπι Τελ Αβίβ πληθαίνουν, το Sport5 προχώρησε σε αποκαλύψεις αναφορικά με τον Νέβεν Σπάχια.

Μία μέρα μετά την αναφορά του Walla!Sport στο κάκιστο κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ήρθε το Sport5 να προχωρήσει το θέμα. Παρά τη διάψευση της "ομάδας του λαού" για όσα αναφέρονταν σε χθεσινό (30/4) δημοσίευμα, απ' ότι φαίνεται ο καπνός που βγαίνει από τα ενδότερα του ιστορικού συλλόγου παραπέμπει σε... φωτιά.

Οι παίκτες δεν περνούν τις καλύτερες στιγμές των σχέσεών τους, ο Νέβεν Σπάχια αμφισβητείται ευθέως από όλους και -μέσα σε όλα- υπάρχει το θέμα του συμβολαίου του, το οποίο τον δεσμεύει μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Κι αυτό ίσως είναι ένα πρόβλημα για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε περίπτωση που το καλοκαίρι αποφασίσει πως καλύτερο είναι να χωρίσουν οι δρόμοι της με τον έμπειρο τεχνικό.

Η ουσία κρύβεται στο γεγονός πως η κάκιστη πορεία της ομάδας για μια ακόμη σεζόν, παρά τη νέα μεγάλη επένδυση που έγινε πριν από μερικούς μήνες, έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Νέβεν Σπάχια. Ο 55χρονος προπονητής φέρεται να έγινε αποδέκτης σχολίων από τους διοικούντες τον σύλλογο αναφορικά με τον χρόνο συμμετοχής που δίνει σε έναν από τους παίκτες του. Σύμφωνα μάλιστα με το Sport5 , η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: " Αν δεν σας αρέσει αυτό που κάνω, είστε ελεύθεροι να με απολύσετε".

Η στόχευση του προφανής: υπάρχει στη μέση η αποζημίωση, αφού το συμβόλαιό του για τον επόμενο χρόνο προβλέπει το ποσό των 750.000 δολαρίων. Πατάει αφενός σε αυτό το κομμάτι, αφετέρου στο γεγονός πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει δημιουργήσει κακή εικόνα στην προπονητική πιάτσα λόγω των συνεχόμενων απολύσεων την τελευταία τριετία.

Από την άλλη, αν ο τίτλος του πρωταθλήματος δεν καταλήξει ούτε φέτος στη Menora Mivtachim Arena, μοιάζει δύσκολο να δικαιολογηθεί η παραμονή του για έναν ακόμη χρόνο. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως "η ομάδα του λαού" θα πρέπει να πληρώσει για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο ποσό ως αποζημίωση.

Παρεμπιπτόντως, οι γκρίνιες των παικτών για τον Νέβεν Σπάχια φέρονται να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες, δεδομένου ότι φέρεται να έχει πει πως " θα μείνω εδώ μέχρι να με απολύσουν, αυτός είναι ο δρόμος μου και αυτός θα παραμείνει μέχρι να φύγω". Κι αυτό γιατί τέθηκε θέμα περί... αγωνιστικής κατεύθυνσης από τους παίκτες στο πρόσφατο παρελθόν, δεδομένου ότι μοιάζει να μην έχει τρόπους να δώσει λύση στην αδυναμία της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο "πέντε εναντίον πέντε".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ