EUROLEAGUE

Σπανούλης, ο ρέκορντμαν των κορυφαίων πεντάδων της EuroLeague

Σπανούλης, ο ρέκορντμαν των κορυφαίων πεντάδων της EuroLeague
EUROKINISSI

Μόνος στην κορυφή της λίστας των αθλητών με τις περισσότερες παρουσίες στις κορυφαίες πεντάδες της EuroLeague βρίσκεται πλέον ο Βασίλης Σπανούλης.

Στη 12η σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας στην EuroLeague, o Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας της χρονιάς (με τους Κέβιν Πάνγκος, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Αλεξέι Σβεντ, Παούλιους Γιανκούνας) χάρη στα εξαιρετικά στατιστικά του: 14 πόντοι με 47.4% στα δίποντα, 31.5% στα τρίποντα, 81.7% στις βολές, 1.5 ριμπάουντ, 5.6 ασίστ και 11.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 26.19 λεπτά σε 24 αγώνες ήταν οι αριθμοί του "Kill-Bill", που βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές στις κορυφαίες πεντάδες.

Ο Σπανούλης έχει συνολικά 8 παρουσίες σε κορυφαίες πεντάδες, τρεις στην πρώτη και πέντε στη δεύτερη, ενώ έχει κερδίσει μία φορά το βραβείο του MVP της περιόδου και τρεις φορές το MVP του Final Four της διοργάνωσης. Πίσω από τον Σπανούλη βρίσκεται ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 7 συμμετοχές στις κορυφαίες πεντάδες, ενώ έξι έχει ο Μίλος Τεόντοσιτς, πέντε ο Νίκολα Βούιτσιτς και από τέσσερις οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Νάντο ντε Κολό, Ραμούνας Σισκάουσκας.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ