EUROLEAGUE

Φοβερό! Μία βολή "λέρωσε" τη σεζόν του Τζέισι Κάρολ!

Real Madrid's Jaycee Carroll dribbles the ball as Fenerbahce's Luigi Datome blocks him during their Final Four Euroleague final basketball match between Real Madrid and Fenerbahce in Belgrade, Serbia, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Real Madrid's Jaycee Carroll dribbles the ball as Fenerbahce's Luigi Datome blocks him during their Final Four Euroleague final basketball match between Real Madrid and Fenerbahce in Belgrade, Serbia, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ο τελειομανής Τζέισι Κάρολ πανηγυρίζει την κατάκτηση της EuroLeague, όμως όταν κοιτάξει τα στατιστικά του, θα δει ότι έχασε μια πρωτιά που σίγουρα θα τον πεισμώσει.

Δεν είναι απλά ένας από τους κορυφαίους "μπόμπερ" της Ευρώπης, αλλά και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς σουτέρ ελευθέρων βολών που κυκλοφορούν στην EuroLeague. Όγδοος πιο εύστοχος στην ιστορία της διοργάνωσης με ποσοστό 90.42%, ο Τζέισι Κάρολ πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης με την νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Φενέρμπαχτσε στην "Stark Arena" του Βελιγραδίου, σίγουρα όμως η μοναδική άστοχη βολή του στον τελικό θα τον προβληματίζει για καιρό.

Βλέπετε, ο 35χρονος Αμερικανός είχε 44/45 βολές στη σεζόν 2017/18 και ήταν ο πιο αποτελεσματικός παίκτης με το ποσοστό του να αγγίζει το 98% (97.78% για την ακρίβεια). Και όμως, ο Κάρολ αστόχησε για δεύτερη φορά φέτος, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσει την πρώτη θέση, αλλά και την δεύτερη. Ο Μπροκ Μότουμ της Εφές Αναντολού πάτησε κορυφή με ποσοστό 96.67% αλλά μόλις 29/30 βολές, ενώ τον ακολούθησε ο Μπράιαν Ρόμπερτς του Ολυμπιακού με 96.49% και 55/57 από την γραμμή της φιλανθρωπίας.

Εντυπωσιακό το 94.96% του Νάντο ντε Κολό με 113/119 (4ος), αλλά και το 90% του Έρικ Γκριν με 108/120 (10ος).

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ