EUROLEAGUE

Οι X-Factors του Final Four

Οι X-Factors του Final Four

Το τζάμπολ του Final Four πλησιάζει και το Sport24.gr ξεχωρίζει τους παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν τον X-Factors της ομάδας τους οδηγώντας την στην κορυφή της Ευρώπης.

Η Ζάλγκιρις, η Φενέρμπαχτσε, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης μετρούν αντίστροφα για το τζάμπολ του Final Four και το Sport24.gr εστιάζει στους παίκτες του μπορούν να αποτελέσουν τον παράγοντα Χ και να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Βελιγράδι.

Τα "όπλα" των τεσσάρων... μονομάχων που έφτασαν στην τελική ευθεία της EuroLeague και ταξίδεψαν στο Βελιγράδι είναι γνωστά, αλλά σε κάθε ρόστερ βρίσκονται παίκτες, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, έχουν την ικανότητα να αποτελέσουν σημεία αναφοράς και να κρίνουν την έκβαση των αναμετρήσεων κάνοντας το step up.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΛΙΝΙΤΣ

Ο Νίκολα Κάλινιτς έχει συγκεκριμένο ρόλο στην Φενέρμπαχτσε, αλλά όταν του δοθεί η ευκαιρία δεν θα διστάσει να βγει μπροστά. Αυτό άλλωστε είναι κάτι που έχει ξανακάνει ο 27χρονος Σέρβος φόργουορντ, ο οποίος πέρσι υπήρξε καταλυτικός για να κατακτήσει η ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της την EuroLeague.

O Κάλινιτς στην περσινή προημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό Superfoods βελτίωσε σημαντικά την παραγωγικότητά του. Ο Σέρβος φόργουορντ στην regular season είχε μέσο όρο 6,7 πόντους, αλλά στα τρία ματς με το "τριφύλλι" σκόραρε κατά μέσο 11 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (6/1 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 3/4 βολές). Επίσης, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις και στο Final Four, μιας και απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης είχε 12 πόντους (1/2 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/4 βολές) 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 λάθος και 1 τάπα, ενώ στον τελικό ήταν ένας από τους παίκτες που πλήγωσαν τον Ολυμπιακό (17 πόντοι, 2/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/1 βολές, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος, 1 τάπα).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΒΑΣΙΛΙΕ ΜΙΤΣΙΤΣ

Η Ζάλγκιρις είανι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης, γεγονός που... πιστώνεται στον προπονητή της, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η καλοκουρδισμένη "μηχανή" του "Σάρας" έχει για ηγέτη τον Κέβιν Πάνγκος, στον οποίο η Φενέρμπαχτσε αρχικά θα επιχειρήσει να φορέσει... χειροπέδες. Ο Κέβιν Πάνγκος είναι ο καλύτερος σκόρερ και δημιουργός της λιθουανικής ομάδας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι αντίπαλοι της Ζάλγκιρις να εστιάζουν (και) πάνω του.

Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό η Ζάλγκιρις να βρει λύσεις και από τον Βασίλιε Μίτσιτς. Ο 24χρονος Σέρβος γκαρντ έχει κάθε λόγο να νιώθει πως παίζει... εντός έδρας κι έχει δείξει πως έχει την ικανότητα να αποτελέσει τον δεύτερο πόλο δημιουργίας - έπειτα από εκείνον του Πάνγκος - της ομάδας του. Ο Μίτσιτς έχει μετρήσει 34 συμμετοχές στη φετινή EuroLeague και με μέσο όρο 7.5 πόντους και 4,2 ασίστ ανά παιχνίδι αποτελεί ένα σημαντικό... γρανάζι της μηχανής της ομάδας του.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΚΟΡΙ ΧΙΓΚΙΝΣ

Ο Κόρι Χίγκινς διανύει την τρίτη του σεζόν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και όλο και περισσότερα φλας στρέφονται προς το μέρος του. Ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είναι ανιψιός του Μάικλ Τζόρνταν, έχει εξελιχθεί σε έναν άκρως σημαντικό παίκτη για την ομάδα του και κερδίζει με διαφορά το βραβείο του MVP των υποτιμημένων .

Είναι ένας πολύ καλός σκόρερ (μ.ο. 14,2π.), ο οποίος δεν επιλέγει να πάρει... τραβηγμένα από τα μαλλιά σουτ, όπως αποδεικνύεται από τα ποσοστά του (58,3% διπ., 44,4% τριπ.), ενώ παράλληλα συμβάλει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της ομάδας του. Ο Κόρι Χίγκινς, ο οποίος συχνά - πυκνά ξεκινάει από τον πάγκο, δεν έχει την λάμψη του Νάντο Ντε Κολό και του Σέρχι Ροντρίγκεθ, αλλά η παρουσία του στο παρκέ ίσως να είναι εξίσου σημαντική για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, της οποίας για ακόμα μία φορά μπορεί να αποτελέσει τον X Factor.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΣΕΡΧΙΟ ΓΙΟΥΛ

O Σέρχιο Γιουλ υπό άλλες συνθήκες δεν θα χαρακτηριζόταν σαν ένας από τους Χ Factor, καθώς έχει δώσει επανειλημμένα με επιτυχία τα διαπιστευτήρια τού. Ο ΜVP της EuroLeague της περσινής σεζόν είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες, αλλά το καλοκαίρι είχε ραντεβού με την ατυχία και παρέμεινε στα "πιτς" στο μεγαλύτερος μέρος της φετινής σεζόν.

Ο 31χρονος Ισπανός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης επανεμφανίστηκε στα παρκέ στο Game 3 της σειράς των playoffs με τον Παναθηναϊκό Superfoods και δεν δίστασε να πάρει κρίσιμα σουτ και να ευστοχήσει. O Γιουλ την φετινή σεζόν μετράει μόλις επτά συμμετοχές, δύο στην EuroLeauge και πέντε στην Liga Endesa, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δείχνει να πατάει καλά στα πόδια του και πως έχει αφήσει πίσω τον τραυματισμό (ρήξη χιαστού) που τον κράτησε μακριά από τα παρκέ για 8,5 μήνες. Ο Γιουλ έχει την ποιότητα, την εμπειρία και την στόφα του ηγέτη και ίσως να είναι και ο πιο "διψασμένος" παίκτης από όσους βρίσκονται στο Βελιγράδι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ