EUROLEAGUE

Στον Τελικό της EuroLeague η Ρεάλ Μαδρίτης, 92-83 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ανώτερη και πιο πεισμωμένη, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four και θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Κυριακής τη Φενέρμπαχτσε για τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Με τον Σέρχιο Γιουλ εκτός δράσης στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, με τους Ράντολφ, Αγιόν, Καμπάτσο, Τόμπκινς, Ντόντσιτς, Κούζμιτς να αντιμετωπίζουν άλλος σοβαρότερους, άλλος λιγότερο σημαντικούς τραυματισμούς, η Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε στη διάρκεια της σεζόν με... νοσοκομείο. Κι όμως, ο κόσμος ήξερε ότι με την επιστροφή όλων τα πράγματα θα γίνονταν πολύ καλύτερα. Κι όντως αυτό συνέβη στο Βελιγράδι με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο.

Ο Πάμπλο Λάσο τους είχε όλους στη διάθεσή του (πλην του Κούζμιτς) στον ημιτελικό του Final Four, νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 92-83 και προκρίθηκε στον Τελικό της EuroLeague. Τρία χρόνια μετά την κατάκτηση της κορυφής, οι Μαδριλένοι θα αντιμετωπίσουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε, στο πιθανότατα τελευταίο παιχνίδι του Λούκα Ντόντσιτς πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ. Και όπως έδειξαν απέναντι στην "Αρκούδα", είναι πλέον πολύ επικίνδυνοι, πολύ πεισμωμένοι, αποφασισμένοι να κερδίσουν.

Η ΤΣΣΚΑ, από την πλευρά της, είχε μερικά εντυπωσιακά διαστήματα, είχε όμως και αρκετά "νεκρά" σημεία σε έναν αγώνα υψηλής... επικινδυνότητας, στον οποίο ο Δημήτρης Ιτούδης δεν είχε τον Νάντο ντε Κολό στην ιδανική κατάσταση, πήρε ελάχιστα πράγματα από τον superstar Σέρχιο Ροντρίγκεθ που έκανε κακό ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του και είδε τον Γουίλ Κλάιμπερν να τελειώνει την αναμέτρηση με 2/12 δίποντα. Η, χωρίς αμφιβολία, κορυφαία ομάδα της regular season, απέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να φτάσει στον τελικό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Ντε Κολό - Χάινς στον πάγκο, η ΤΣΣΚΑ βρήκε απέναντί της δίδυμο ψηλών τους Αγιόν - Ρέγες, είχε αιχμή του δόρατος τον Χίγκινς και με αυτόν να βάζει τρίποντο και γκολ-φάουλ για το 6-2, μπήκε πιο έτοιμη στο παιχνίδι. Ο Σέρχιο "πλήγωσε" νωρίς την πρώην ομάδα του (9-4), στο πρώτο τρίλεπτο είδαμε επτά φάουλ (!), ο Χίγκινς χάρισε μια απίθανη φάση όταν κάρφωσε για το 11-4, έφτασε τους δέκα πόντους στο πεντάλεπτο και οι Ρώσοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο με εκείνον τρομερά συγκεντρωμένο. Οι Μαδριλένοι έμειναν κοντά παρά το γεγονός ότι αστόχησαν σε πολλές βολές, όμως στο τέλος της περιόδου είχαν δεχθεί 30 πόντους και δεν έδειχναν διαβασμένοι, τουλάχιστον αμυντικά.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η εικόνα της Ρεάλ βελτιώθηκε στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Πρώτα ήρθε ένα σερί 8-0 και στη συνέχεια ένα τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ για το 32-34, για το προσπέρασμα της "Βασίλισσας" που πήρε και νέο "τρελό" σουτ από τον Κάρολ για το 34-37. Η ομάδα του Λάσο σκόραρε 17 πόντους σε 2:16 (!) και κάπως έτσι το ματς ξεκίνησε ουσιαστικά από το μηδέν. Το σκορ ξέφυγε, τα ποσοστά ευστοχίας ήταν υψηλά για αγώνα τέτοιας κρισιμότητας, όμως αυτό λειτούργησε υπέρ των φίλων του αθλήματος και το 46-47 του ημιχρόνου ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να περιμένει κανείς σε αυτό το ντέρμπι. Ντόντσιτς - Κάρολ από τη μία, Χίγκινς - Ντε Κολό από την άλλη, ήταν οι τέσσερις που ξεχώριζαν.

Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν με την ίδια αποτελεσματικότητα στο τρίτο δεκάλεπτο, η ΤΣΣΚΑ εκμεταλλεύθηκε την κάπως "παγωμένη" επίθεση της Ρεάλ, βρέθηκε στο +4 (51-47 στο 23'), αλλά και πάλι δεν ξέφυγε. Αντ' αυτού δέχθηκε ένα σερί 0-13 για να πέσει στο -9 και να μπει ξανά στον ρόλο του κυνηγού. Το τρίλεπτο των Μαδριλένων θύμισε το ξεκίνημά τους στη δεύτερη περίοδο, αλλά αυτή τη φορά τους έδωσε και έναν... αέρα, μαζί φυσικά με το momentum της αναμέτρησης. Το 56-63 του 30' άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς, χάρη και στις πολλές άστοχες βολές που είχε η ομάδα του Λάσο.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË 4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL 4 / SEMIFINAL / CSKA MOSCOW - REAL MADRID (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θα έλεγε κανείς πως η αστοχία από τη γραμμή ήταν ένας κακός οιωνός για τους Ισπανούς, όμως ένα τρίποντο του Γιουλ (61-68 στο 32'), ένα χουκ του Ταβάρες και ένα τρίποντο του Τόμπκινς από την δεξιά γωνία (61-73) ήταν το τρίτο ξέσπασμα της Ρεάλ, το οποίο και πάλι ΔΕΝ εκμεταλλεύθηκε. Φάση-φάση οι Ρώσοι μάζεψαν τη διαφορά και με ένα επί μέρους 10-2 μείωσαν στους τέσσερις (71-75 στο 35'), με τον Κλάιμπερν να κάνει φανταστική δουλειά και να πετυχαίνει και νέο μακρινό δίποντο για το 73-76. Ρούντι - Αγιόν απάντησαν για το 73-81 και λίγο αργότερα, στο 38', ο Αγιόν έγραψε το 75-85 για να "κλειδώσει" την νίκη-πρόκριση της ομάδας του που βρίσκεται πλέον 40 λεπτά μακριά από την κορυφή της Ευρώπης.

Ο MVP

Όσο κι αν θέλει κάποιος να δώσει σε έναν παίκτη το βραβείο, τέσσερις πρέπει να το μοιραστούν. Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε εξαιρετικά μυαλωμένη εμφάνιση μπροστά σε ένα... καράβι ανθρώπους του ΝΒΑ. Ο Γκουστάβο Αγιόν έγραψε double-double. Ο Σέρχιο Γιουλ ζούσε και ανέπνεε γι' αυτό το ματς και έμοιαζε με λιοντάρι. Ο Τρέι Τόμπκινς έδωσε τις έξτρα λύσεις στο σκοράρισμα. Και όλοι μαζί παίρνουν το MVP για να το αφήσουν στην άκρη και να συγκεντρωθούν στον Τελικό της Κυριακής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 2/12 δίποντα του Γουίλ Κλάιμπερν είναι ένας αριθμός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Οι 22/36 βολές της Ρεάλ Μαδρίτης (61.1%) δεν της στέρησαν την πρόκριση, την ίδια ώρα όμως τα 2/7 σουτ του Σέρχιο Ροντρίγκεθ που έπαιξε 27 λεπτά ήταν σίγουρα μια επίδοση που "πόνεσε" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

CSKA Moscow's Sergio Rodriguez, left, tries to score as Real Madrid's Felipe Reyes blocks him during their Final Four Euroleague semifinal basketball match in Belgrade, Serbia, Friday, May 18, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic)
CSKA Moscow's Sergio Rodriguez, left, tries to score as Real Madrid's Felipe Reyes blocks him during their Final Four Euroleague semifinal basketball match in Belgrade, Serbia, Friday, May 18, 2018. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα ξεσπάσματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το πρώτο ήρθε στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, το δεύτερο ήρθε στα τέλη της τρίτης και το τρίτο στο φινάλε της αναμέτρησης, όταν οι Ρώσοι μείωσαν στους τρεις πόντους (73-76) και πολύ γρήγορα βρέθηκαν ξανά στο -10. Η ΤΣΣΚΑ δεν κατάφερε να τιθασεύσει τον ενθουσιασμό και την ενέργεια των αντιπάλων της και στο φινάλε η καλύτερη ομάδα πήρε την νίκη και την πρόκριση στον Τελικό της Κυριακής.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Οι φίλοι της Φενέρμπαχτσε και της Ζάλγκιρις έμειναν στην "Stark Arena", Ισπανοί και Ρώσοι γέμισαν το γήπεδο, όμως η ατμόσφαιρα ήταν πιο υποτονική σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό που είχε περισσότερη φασαρία.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Λοτερμόσερ (Γερμανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-20, 46-47, 56-63, 83-92

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 20 (1/5 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 6/6 βολές), Ραντ, Φριτζόν, Αντόνοφ, Ροντρίγκεθ 5 (1), Βοροντσέβιτς, Κλάιμπερν 16 (2/12 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ), Χίγκινς 15 (1), Κουρμπάνοφ 7 (1), Χάινς 16 (6/10 δίποντα, 4/4 βολές, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο), Χάντερ 4.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 6 (2), Ράντολφ 2, Φερνάντεθ 6, Ντόντσιτς 16 (2/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 30:13), Ρέγες 5, Καμπάτσο, Αγιόν 12 (11 ριμπάουντ), Κάρολ 9 (3), Ταβάρες 5, Γιουλ 16 (3/7 τρίποντα, 5 ασίστ σε 22:08), Τόμπκινς 12 (2), Τέιλορ 3.

Τα ομαδικά στατιστικά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 18/44 δίποντα, 10/24 τρίποντα, 17/19 βολές, 38 ριμπάουντ (25 αμυντικά - 13 επιθετικά), 14 ασίστ, 4 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 12 λάθη.

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 17/34 δίποντα, 12/27 τρίποντα, 22/36 βολές, 43 ριμπάουντ (29 αμυντικά, 14 επιθετικά), 20 ασίστ, 6 κλεψίματα, 5 κοψίματα, 13 λάθη.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ