FIBA WORLD CUP

Βαλαντσιούνας: "Θα παίξω στο επόμενο... παράθυρο"

Βαλαντσιούνας: "Θα παίξω στο επόμενο... παράθυρο"
AP PHOTO/ARIEL SCHALIT

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας θα ενισχύσει τις προσπάθειες της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας στο τρίτο και τελευταίο "παράθυρο" της α' φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας μίλησε για τη μέχρι στιγμής πορεία της εθνικής ομάδας της χώρας του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 και... αποκάλυψε πως θα ενισχύσει τις προσπάθειες της Λιθουανίας στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με την Πολωνία (28/6) και την Ουγγαρία (1/7).

Ο 26χρονος σέντερ των Raptors δεν έκρυψε πως νιώθει υπερήφανος κάθε φορά που εκπροσωπεί την χώρα του, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην βελτίωση που παρουσιάζουν οι νεαροί παίκτες που αγωνίζονται στα προκριματικά της FIBA.

Η συνέντευξη του Γιόνας Βαλαντσιούνας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA:

Γιόνας, η Λιθουανία έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου....

"Τα παιδιά έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά μέχρι στιγμής και χαίρομαι που βλέπω τη Λιθουανία στην κορυφή της ομίλου. Εκαναν το καθήκον τους και είναι υπέροχο που πέτυχαν τέσσερις νίκες χωρίς την παραμικρή απώλεια στους προκριματικούς. Η ομάδα “μεγαλώνει” και δείχνει ότι έχει πολύ καλή νοοτροπία, νοοτροπία νικητή. Είναι ένα σπουδαίο σημάδι και κάτι πολύ θετικό για την Εθνική Ομάδα. Τα προκριματικά έχουν πολύ δρόμο ακόμα, αλλά κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019. Το πρώτο βήμα είναι να κερδίσουμε τα επόμενα δύο παιχνίδια τον Ιούνιο και τον Ιούλιο".

- Σχεδιάζεις να παίξεις με την Εθνική Λιθουανίας στο επόμενο παράθυρο;

"Ναι. Είναι στα καλοκαιρινά σχέδιά μου να παίξω για την Εθνική Ομάδα. Μιλήσαμε με τον κόουτς, Νταίνιους Αντομάιτις και το υπόλοιπο σταφ για το πλάνο που υπάρχει σχετικά με την ομάδα, αλλά και για μένα σχετικά στο επόμενο παράθυρο".

- Πόσο σημαντικό είναι να παίζεις για την Εθνική Ομάδα;

"Κάθε φορά που είμαι υγιής, εκπροσωπώ τη χώρα μου προκειμένου να βοηθήσω τα παιδιά. Υποθέτω ότι είναι ένα καλό παράδειγμα το γεγονός ότι εγώ είμαι υπερήφανος και αποφασισμένος να παίζω για την Εθνική Ομάδα (χαμόγελα). Μου αρέσει να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Είχα την ευκαιρία να παίζω για τη Λιθουανία από τις αναπτυξιακές Εθνικές Ομάδες κι έχω ακόμα πολλά χρόνια να παίξω. Το απολαμβάνω και είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καριέρας μου".

- Στο παράθυρο του Φεβρουαρίου, η Λιθουανία έπαιξε και τα δύο παιχνίδια εντός έδρας, στην Κλαϊπέντα. Πόσο σημαντικός είναι κατά τη γνώμη σου ο παράγοντας έδρα;

"Είναι πολύ σημαντικό να κερδίζεις στην έδρα σου. Έχεις τους δικούς σου φιλάθλους κοντά, την οικογένειά σου και ολόκληρη τη χώρα σου. Δεν μπορείς να χάσεις γιατί έχεις όλους τους παράγοντες που ευνοούν το έργο σου. Τα παιδιά δούλεψαν πολύ καλά στα πρώτα ματς. Έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν καλά και να μην αισθάνονται την πίεση που προκύπτει κάποιες φορές με τα εντός έδρας παιχνίδια. Μερικοί παίκτες μπορεί να είναι λίγο φοβισμένοι παίζοντας εντός έδρας, αλλά έκαναν θαυμάσια δουλειά".

- Το πρώτο παιχνίδι του Παραθύρου του Φεβρουαρίου ήταν εναντίον μιας πολύ σταθερής ομάδας όπως είναι η Ουγγαρία...

"Η Ουγγαρία είναι μια ομάδα που έδειξε σπουδαία πράγματα στο τελευταίο Eurobasket τ και απέδειξε ότι μπορεί να παίξει καλά. Κατά τη διάρκεια των Προκριματικών θα πρέπει να παίζεις πολύ σκληρά εναντίον κάθε ομάδας για να μην υπάρξει κάποια έκπληξη και χαθεί ένα παιχνίδι που υποτίθεται ότι δεν θα έπρεπε να χαθεί. Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια στον πρώτο γύρο και δεν θα είναι εύκολα, καθώς και η Ουγγαρία και η Πολωνία θέλουν να μας νικήσουν. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο γύρο με έξι νίκες και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε".

- Κάποια νέα παιδιά δείχνουν σπουδαία πράγματα κι εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να παίξουν στην Εθνική Ομάδα κατά τη διάρκεια αυτών των Παραθύρων.

"Οι νεαροί και οι παίκτες που δεν είχαν τόσο μεγάλη συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα κερδίζουν πολύ μεγάλη εμπειρία. Αυτό είναι προφανές. Παίζοντας σε διεθνές επίπεδο, στο επίπεδο της FIBA, τους δίνεται δίνεται η ευκαιρία να ανταγωνιστούν μερικούς από τους καλύτερους παίκτες και μερικές από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Έτσι, πρέπει όλοι να κάνουν ένα βήμα μπροστά στο παιχνίδι τους. Νομίζω ότι τα παιδιά που μπήκαν στην Εθνική Ομάδα τα έχουν πάει περίφημα".

AP Photo/Ariel Schalit

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ