BASKETBALL CH. LEAGUE

M-V-Punter

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΟΥΡΘΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κέβιν Πάντερ είναι ο άνθρωπος που άλλαξε όλη την εικόνα της ΑΕΚ με την έλευσή του. Είναι ο άνθρωπος των μεγάλων σουτ. Ήταν και κάτι άλλο: Ο καταλύτης της κατάκτησης του Basketball Champions League.

Το Σάββατο 6 Μαϊου το Basketball Champions League ανακοίνωσε τα βραβεία της σεζόν και τις δύο καλύτερες πεντάδες. Τα ονόματα ηχηρά. Υπήρχε όμως ένα που απουσίαζε: Αυτό του Κέβιν Πάντερ, του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης και παίκτη-κλειδί της ΑΕΚ, ο οποίος δεν συμπεριλήφθηκε σε καμία από τις δύο πεντάδες!

Το συγκεκριμένο γεγονός προκάλεσε εντύπωση. Όποιος έχει παρακολουθήσει τον Αμερικανό με την φανέλα της Ρόζα Ράντομ στο ξεκίνημα της σεζόν και με αυτή της ΑΕΚ από τον Φλεβάρη κι έπειτα, ξέρει ότι ο Αμερικανός γκαρντ είχε κερδίσει – και με το παραπάνω – την παρουσία του σε μία από τις δύο καλύτερες πεντάδες. Όπως φαίνεται δεν συμφωνούσαν όλοι με αυτό το συμπέρασμα. Οι περισσότεροι εξ αυτών ίσως να άλλαξαν γνώμη αν παρακολούθησαν το Final Four.

Με την ΑΕΚ να κατακτά το τρόπαιο και την δόξα να πηγαίνει στον MVP του τελικού, Μάικ Γκριν, αρκετός κόσμος ήξερε ότι στο ρόστερ της “Ένωσης” υπήρχε ένας παίκτης που ίσως άξιζε εξίσου το σχετικό βραβείο: Ο Κέβιν Πάντερ, ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ σε αυτό το Final Four με 16 πόντους μέσο όρο. Ο παίκτης των μεγάλων σουτ της φετινής ΑΕΚ και αυτός που άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας με την έλευσή του από την Ρόζα Ράντομ.

ΕΚΑΝΕ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

Ο Πάντερ ήρθε στην ΑΕΚ ένα μεσημέρι του Φλεβάρη αντί του Κέλσι Μπάρλοου, με στόχο να δώσει στην “Ένωση” αυτό που τόσο της έλειπε: Έναν ακόμα σουτέρ από την περιφέρεια, ο οποίος θα άνοιγε το γήπεδο για τους υπόλοιπους. Οι “κιτρινόμαυροι” ήλπιζαν ότι ο Πάντερ ήταν το κομμάτι που έλειπε. Τελικά αποδείχθηκε πολύ περισσότερα.

Από την έλευση του Πάντερ και μετά η ΑΕΚ μοιάζει πράγματι με άλλη ομάδα. Η ικανότητα του άλλοτε παίκτη του Λαυρίου να δημιουργεί το δικό του σουτ και, κυρίως, το γεγονός ότι αποτελεί μία σταθερή απειλή από την περιφέρεια άλλαξε την εικόνα της “Ένωσης”. Αυτά είναι βέβαια πράγματα που περίμεναν στην ΑΕΚ. Αυτό που μάλλον δεν περίμεναν ήταν ότι ο Πάντερ θα αναδεικνυόταν στον άνθρωπο των μεγάλων σουτ, με αποκορύφωμα το τρίποντο πρόκρισης που σημείωσε κόντρα στη Νίμπουρκ στην φάση των “16” της διοργάνωσης.


Στο Final Four του Basketball Champions League ο Πάντερ ήρθε – όπως πάντα – από τον πάγκο. Και ήταν αυτός που με τα σουτ του “σκότωσε” τόσο τη Μούρθια στον ημιτελικό, όσο και τη Μονακό στον τελικό. Ειδικά στον τελικό, ήταν οι δικοί του 7 σερί πόντοι (ένα... τετράποντο και ένα τρίποντο) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου που έδωσαν ώθηση στην ΑΕΚ να φτάσει προς τη νίκη.

Το τέλος του Final Four βρήκε τον Πάντερ να έχει 16 πόντους μέσο όρο με 54% στα τρίποντα (7/13). Δεν αναδείχθηκε MVP. Δεν αναφέρθηκε το όνομά του τόσο πολύ όσο κάποιων συμπαικτών του. Όπως ακριβώς δηλαδή και την ημέρα των βραβείων, όπου για κάποιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκε σε καμία από τις δύο πρώτες πεντάδες. Δεν έχει όμως καμία σημασία. Γιατί όσοι έχουν παρακολουθήσει την ΑΕΚ πριν και μετά την έλευσή του ξέρουν ότι χωρίς αυτόν τίποτα δεν θα είχε συμβεί.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ