BASKETBALL CH. LEAGUE

Μαυροειδής, Ξανθόπουλος και Λαρεντζάκης στον Sport24 Radio 103,3

Μαυροειδής, Ξανθόπουλος και Λαρεντζάκης στον Sport24 Radio 103,3

Οι Δημήτρης Μαυροειδής, Βασίλης Ξανθόπουλος και Γιαννούλης Λαρεντζάκης φιλοξενήθηκαν στον Sport24 Radio 103,3, μιλώντας για την φετινή ΑΕΚ, την κατάκτηση του BCL και πολλά ακόμα.

Με την ΑΕΚ να κατακτά το Basketball Champions League, ο Sport24 Radio 103,3 και η εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη φιλοξένησαν τους Δημητρη Μαυροειδή, Βασίλη Ξανθόπουλο και Γιαννούλη Λαρεντζάκη, οι οποίοι και μίλησαν για τη - μέχρι στιγμής ονειρεμένη - σεζόν της ΑΕΚ.

Οι τρεις διεθνείς παίκτες της ΑΕΚ θυμήθηκαν την πορέια της ΑΕΚ μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, αναφέρθηκαν στις δυσκολίες της σεζόν και έδωσαν το σύνθημα για την συνέχεια.

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οπόος έφτασε και πρώτος στο στούντιο, αναφέρθηκε αρχικά στην στιγμή που "γύρισε ο διακόπτης", που δεν ήταν άλλη από το παιχνίδι με την Μπαϊρόιτ στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων, κάνοντας μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη: " Στο ματς με την Μπαϊρόιτ γύρισε ο διακόπτης. Όταν χάσαμε από την Στρασμπούρ τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των ομίλων ήταν δύσκολα. Μετά κερδίσαμε στην Ολίμπια Λουμπλιάνας και πήγαμε με την Μπαϊρόιτ, όπου περιμένουμε κι άλλα αποτελέσματα. Το λογικό ήταν να πάμε παράταση με την Μπαϊρόιτ, γιατί αν κέρδιζε η Εστουδιάντες την Βενέτσια θέλαμε νίκη με +9 για να προκριθούμε. Ο κόουτς Σάκοτα όμως είπε να κερδίσουμε και έγινε ότι έγινε χάρη και στη νίκη της Βενέτσια".

Μαζί του συμφώνησε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, προσθέτοντας: " Αν δεν νίκαγαν η Στρασμπούρ και η Βενέτσια την τελευταία αγωνιστική δεν θα προκρινόμασταν. Ευθυγραμμίστηκαν όλα τα άστρα και άνοιξαν οι ουρανοί με την Μπαϊρόιτ εκείνο το βράδυ. Τότε ξεκίνησαν όλα"

Ο Δημήτρης Μαυροειδής παραδέχθηκε ότι τα πράγματα στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν εύκολα: "Ήταν πράγματι δύσκολα, αφού μέσα στο χρονιά είχαμε προβλήματα. Πρόσφατα χάσαμε και από τον Προμηθέα. Είμαστε περίεργη ομάδα. Δεν έχουμε μέσα μας να παίζουμε σαν ομάδα. Δεν το βγάζουμε συνέχεια. Οι Αμερικάνοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία, με εξαίρεση τον Γκριν. Φάνηκε αυτό αν και ούτε ο ο ίδιος έχει παίξει σε φάιναλ φορ. Δεν καταλαβαίνουν ότι για παράδειγμα ο Προμηθέας θα βγάλει το μαχαίρι για να μας φάει. Τώρα φτιάχνουν και αυτοί την καριέρα τους. Είναι υποχρέωση των Ελλήνων να τους μεταφέρουμε ότι πρέπει να πολεμάμε σε κάθε παιχνίδι. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έφτιαξε την ομάδα, απλά έγιναν κάποιες αλλαγές. Αν είχαν γίνει πιο νωρίς ίσως ήταν μαζί μας".

Στο θέμα των σκαμπανεβασμάτων στην απόδοση της ομάδας στάθηκαν αρκετά τόσο ο Ξανθόπουλος όσο και ο Μαυροειδής, με το πρώτο να τονίζει πως " όταν έχεις δύο αγώνες σε μία εβδομάδα και δεν έχεις εμπειρία, ειδικά οι ξένοι, σε αυτό το επίπεδο, είναι δύσκολο να παίξεις εξίσου καλά. Το βασικό είναι ότι έχουμε ήδη δύο τρόπαια στην κατοχή μας και έχουμε παίξει σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια όπως έπρεπε. Όλοι οι Αμερικανοί της ομάδας έχουν ταλέντο και είναι εξαιρετικοί στο ένας εναντίον ενός. Είναι καλοί χαρακτήρες και καλά παιδιά. Αυτό είναι το σημαντικό. Οι ομάδες φτιάχνονται από τα αποδυτήρια και σε αυτό βοηθήσαμε πολύ οι Έλληνες, αλλά παίζει ρόλο ότι η ομάδα έχει καλούς χαρακτήρες". Ο Μαυροειδής συμπλήρωσε από την πλευρά του επί του θέματος ότι " οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο Προμηθέας θα βγάλει μαχαίρι να μας φάει. Δεν μπορούν να καταλάβουν την πίεση και αυτό είναι λογικό επειδή τώρα φτιάχνουν την καριέρα τους. Για αυτό είναι υποχρέωση των Ελλήνων να τους πούμε ότι όλοι την ΑΕΚ θέλουν να κερδίσουν τώρα" για να προσθέσει ο Λαρεντζάκης ότι " μερίδιο ευθύνης βέβαια έχουμε και εμείς οι Έλληνες στις ήττες στο πρωτάθλημα. Ίσως να μην ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο έπρεπε σε κάποια παιχνίδια".

Μιλώντας για την φετινή πορεία στο Basketball Champions League ο Μαυροειδής ξεκαθάρισε ότι " είχα πει από την αρχή που βγήκαμε στο γήπεδο ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Μονακό να βγει και να παίξει το δικό της μπάσκετ στο γήπεδο. Πιο πολύ από την χαρά μας στο τέλος έγινε θρίλερ στο φινάλε. Η αλήθεια είναι ότι σαν ομάδα και μπάτζετ ήταν καλύτερη η Μονακό, αλλά με αυτό τον κόσμο δεν υπήρχε περίπτωση να βγάλει αυτά που μπορούσε στο παρκέ. Για εμένα πιο δύσκολος ο ημιτελικός, γιατί το βάρος ήταν μεγαλύτερο αν χάναμε". Ο Ξανθόπουλος από τη πλευρά του παραδέχθηκε ότι " πριν απο΄τον τελικό είχα ένα καλό προαίσθημα, όπως πριν από τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Και στα δύο παιχνίδια ήμασταν το αουτσάιντερ, αλλά στο τέλος κερδίσαμε".

Μιλώντας τέλος για το μέλλον της ΑΕΚ, τόσο ο Ξανθόπουλος όσο και ο Μαυροειδής στάθηκαν στις επενδύσεις και τα όνειρα του Ιδιοκτήτη της ομάδας, Μάκη Αγγελόπουλου: " Η επένδυση που έκανε ο Πρόεδρος με το Final Four του BCL δεν έχει γίνει ούτε στην EuroLeague. Αν η Πολιτεία δώσει το ΟΚ για το γήπεδο, τότε θα είναι μία ονειρεμένη χρονιά για την ΑΕΚ. Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όσοι παίκτες μείνουν ή έρθουν θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον αυτά που κάναμε φέτος. Νομίζω πάντως ότι ο αρχικός στόχος την επόμενη σεζόν πρέπει να είναι η πρόκριση στο Final Four" τόνισε ο Ξανθόπουλος, με τον Μαυροειδή να συμπληρώνει: " Το μόνο που μένει πλέον είναι να προωθηθούν σταδιακά κάποια παιδιά από τις ακαδημίες και το γήπεδο. Οι πρώτοι στόχοι που ήταν να επιστρέψει η ομάδα στην κατάκτηση των τίτλων και να δημιουργηθεί ένας ελληνικός κορμός έχουν ήδη επιτευχθεί. Ο σύλλογος έχει ένα πλάνο και το στηρίζει".

Επίσης, οι τρεις Έλληνες άσοι μίλησαν:

Για τον τελικό με τη Μονακό:

Μαυροειδής: "Ελέγξαμε πλήρως το παιχνίδι. Από νωρίς πάντως είχα πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι η Μονακό. Με αυτόν τον κόσμο, δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που έκανε. Είναι μία ομάδα που έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς".

Για την παρουσία της ΑΕΚ στο Final Four και τη δυναμική που έδωσε:

Ξανθόπουλος: "Σίγουρα οι ομάδες δεν είναι ποιοτικές όπως στην Ευρωλίγκα. Υπήρχαν όμως πρωταθλήτριες ομάδες όπως η Βενέτσια που έχει κερδίσει και την Αρμάνι. Ο αρχικός όμιλος ήταν εξαιρετικός έχοντας σπουδαίες ομάδες. Έμειναν εκτός η Βενέτσια και η Εστουντιάντες. Η επένδυση που έκανε ο πρόεδρος και αυτά που έκανε στο γήπεδο, ίσως να μην έχουν γίνει στην Ευρωλίγκα".

Μαυροειδής: "Ο ημιτελικός ήταν πιο δύσκολος. Θέλαμε να πάμε στον τελικό για να έρθει και ο κόσμος".

Για το αν ήταν πιο δύσκολος ο τελικός του Κυπέλλου:

Λαρεντζάκης: "Ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, ενώ αποκλείσαμε και νωρίτερα τον Παναθηναϊκό".

Μαυροειδής: "Εγώ έλεγα ότι είχαμε πιο λίγες πιθανότητες να πάμε στο φάιναλ φορ από το να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Άλλο δύο παιχνίδια, άλλο είκοσι. Ήταν πολύ σημαντικό βέβαια το Κύπελλο γιατί έγινε η αρχή".

Ξανθόπουλος: "Προσωπικά ένιωθα το ίδιο, ότι είχαμε αρκετές πιθανότητες για να κερδίσουμε. Με την Μονακό στα χαρτιά ήμασταν αουτσάιντερ, αλλά με την εικόνα μας και την πορεία στη διοργάνωση δείξαμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο".

Για το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μαυροειδής συνεχίζει να παίζει παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς:

Μαυροειδής: "Είναι τεράστια ηθική ανταμοιβή για μένα που όχι μόνο δεν σταμάτησα, αλλά βλέπετε που φτάσαμε. Το πίστευα πάντα. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο στη ζωή. Να επιστρέψεις, ενώ σε έχουν τελειωμένο είναι πιο σημαντικό από το να είσαι στην κορυφή. Πήγαινα να τελειώσω την ιατρική και έλεγα αν παίξω έπαιξα. Έβλεπα όμως ποιος έπαιζε και έλεγα δεν γίνεται να μην παίζω εγώ. Όταν μετά το πρώτο χειρουργείο που έλεγαν ότι μπορεί να μην ξαναπαίξω είχα τρελαθεί".

Για το "κουμπί" που πατήθηκε και άλλαξε τη σεζόν:

Ξανθόπουλος: "Το ματς στους ομίλους με την Μπαϊρόιτ που περιμέναμε άλλα δύο αποτελέσματα και παίζαμε μπροστά σε ελάχιστα άτομα. Χάνουμε σε όλο το παιχνίδι, καθώς ήμασταν τραγικοί. Ξέραμε το αποτέλεσμα της Στρασμπούρ και σκεφτόμασταν με την Μπαϊρόιτ να πάμε στην παράταση για να κερδίσουμε με εννιά πόντους. Πήρε την ευθύνη ο κόουτς και είπαμε να κερδίσουμε στην κανονική διάρκεια και δικαιωθήκαμε".

Μαυροειδής: "Η Στασμπούρ το έχουμε περάσει στα ψιλά, αλλά είναι πολύ καλή ομάδα. Πίστευα όμως ότι θα την περάσουμε. Ήταν και ανήμερα της επετείου του 1968. Δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουμε έξω".

Για τις αλλαγές που έγιναν με τους ξένους παίκτες:

Μαυροειδής: "Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια φέτος έγιναν οι λιγότερες αλλαγές. Εμείς δεν θέλουμε τους Αμερικάνους να βάζουν όλοι πόντους. Ο Τζέιμς για παράδειγμα είναι εξαιρετικός χωρίς να βάζει πόντους. Τώρα προσπαθούμε να το περάσουμε αυτό και στον κόσμο. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος".

Για την ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου από την ΑΕΚ:

Μαυροειδής: "Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο μεγάλος λεκές. Πιο βαρύ νομίζω είναι ο αποκλεισμός από το φάιναλ φορ. Ήμασταν καλύτεροι και το αξίζαμε. Δεν πήγαμε το παιχνίδι στο σουτ. Το ελέγχαμε πλήρως".

Για το πλάνο της διοίκησης με τους νέους παίκτες:

Μαυροειδής: "Όλοι κάνουν λάθη και ο πρόεδρος μαθαίνει ακόμα. Και οι Αγγελόπουλοι έχουν κάνει και ο Γιαννακόπουλος. Είναι ένας ποδοσφαιρικός φίλαθλος. Έχει την ομάδα για την αγάπη του στην ΑΕΚ. Κοιτάζει πάντα την ιστορία της ομάδας γι' αυτό έκανε και την ταινία".

Για τους ξένους της ομάδας:

Ξανθόπουλος: "Όλοι έχουν εξαιρετικό ταλέντο. Είναι πολύ καλοί το ένας εναντίον ενός. Είναι καλοί χαρακτήρες και αυτό είναι το σημαντικό. Οι ομάδες φτιάχνονται από τα αποδυτήρια και σε αυτό έχουμε βοηθήσει και εμείς πολύ. Με τα πάνω και τα κάτω έχουμε καταφέρει όλα αυτά".

Μαυροειδής: "Οι ξένοι δεν έχουν μάθει πολύ στην τακτική και στην Ελλάδα υπάρχει πολλή τακτική".

Ξανθόπουλος: "Έρχονται οι ξένοι και ξαφνικά βλέπουν πέντε αμυντικούς στην πεντάδα και δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν".

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό:

Μαυροειδής: "Υπάρχει ένα ψυχολογικό άδειασμα, αλλά ευτυχώς που έχει γίνει μετά από κατάκτηση τροπαίου. Θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία και θα δούμε".

Για το πότε ο Ξανθόπουλος ένιωσε ότι θα ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί;

Ξανθόπουλος: "Πέρσι στο παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ που έχασα το τελευταίο σουτ και όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι με τον Άρη. Κάνω το κλέψιμο και στον αιφνιδιασμό παίρνω φάουλ, αλλά έχασα τις βολές στο τέλος. Εγώ κάποια πράγματα τα παίρνω πιο κατάκαρδα".

Για τη θέση που έχει το τρόπαιο του Basketball Champions League:

Ξανθόπουλος: " Πάνω από όλα. Με Παναθηναϊκό πήρα το τριπλ κράουν και ο Ζέλικο έλεγε ότι όλοι οι παίκτες το αξίζουν το ίδιο για κάθε τρόπαιο που παίρναμε. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα που έγινε με παιδιά που είμαστε μαζί από πολύ μικρή ηλικία. Έχουμε περάσει πολλά μαζί. Έχει βοηθήσει πολύ στο δέσιμο της ομάδας".

Μαυροειδής: "Συμφωνώ και εγώ πάνω απ” όλα. Δεν είχα παίξει στο φάιναλ φορ με τον Ολυμπιακό, καθώς είχα κάνει το χειρουργείο".

Για το ποια ομάδα θα πάρει την EuroLeague:

Λαρεντζάκης: "Η Ζαλγκίρις θυμίζει τον Ολυμπιακό και έχει τύχη".

Ξανθόπουλος: "Να το πάρει μια ομάδα που θα έχει έναν Έλληνα μέσα. Η Ζαλγκίρις είναι ωραία σαν παραμύθι. Εγώ πάντως λέω Ρεάλ Μαδρίτης".

Μαυροειδής: " Φενέρ και ΤΣΣΚΑ θεωρώ ότι είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τις άλλες ομάδες, αλλά εγώ θα πω στη Φενέρ".

Για το αν χάνετε η λογική του Έλληνα παίκτη να παίζει με το μαχαίρι στα δόντια:

Ξανθόπουλος : "Ελπίζω να μην χαθεί αυτό γιατί είναι στο dna. Το μεγαλύτερο κακό είναι τα social media. Το dna του Έλληνα είναι διάβασμα, ξύλο, άμυνα. Έχουν ταλέντο οι Έλληνες, αλλά θα πρέπει να πάνε σε αυτά".

Μαυροειδής: "Οι Σέρβοι έχουν πολύ ταλέντο ατομικά και διάβασμα του παιχνιδιού. Απλά είναι λίγο πιο σοφτ".

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ