BASKETBALL CH. LEAGUE

"Όχι" στο Eurocup, "ναι" στο Champions League η Μπάμπεργκ

"Όχι" στο Eurocup, "ναι" στο Champions League η Μπάμπεργκ

Η Μπάμπεργκ επέλεξε να συμμετάσχει στο Basketball Champions League και όχι στο Eurocup, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο με τη διοργάνωση της FIBA.

Η Μπάμπεργκ ήταν μία από τις 24 ομάδες που υπήρχαν στην αρχική λίστα της EuroLeague Basketball για το Eurocup της σεζόν 2018-19. Όχι πια. Η γερμανική ομάδα αποφάσισε να μετακομίσει στη διοργάνωση της FIBA και να δηλώσει συμμετοχή στο Basketball Champions League, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι η Μπάμπεργκ έχει εγγυημένη πενταετή συμμετοχή στο BCL. Η παρουσία της θα εξαρτηθεί καθαρά από τα βαθμολογικά κριτήρια που υπάρχουν στη διοργάνωση και τις θέσεις των ομάδων που θα έχει κάθε χρόνο η Γερμανία σε αυτήν.

"Το BCL θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη"

"Είναι σημαντικό για εμάς να σχεδιάσουμε με ασφάλεια τα επόμενα χρόνια. Αυτό καταφέραμε μέσω της μακροχρόνιας συνεργασίας που συνάψαμε με την διοργάνωση της FIBA. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το BCL θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος τα επόμενα χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ", δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έγινε σήμερα το πρωί (18/6) ο Ρολφ Μπέγιερ, τζένεραλ μάνατζερ της γερμανικής ομάδας.

"Είμαστε χαρούμενοι που η Μπάμπεργκ έρχεται στην οικογένεια του Basketball Champions League. Η καλύτερη γερμανική ομάδα των τελευταίων 15 ετών και ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ δεσμεύτηκε μακροχρόνια και αυτή είναι μια επιβεβαίωση ότι το BCL αναπτύσσεται ταχύτατα σε μία κορυφαία διοργάνωση. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με μια ομάδα που έχει μοναδική ατμόσφαιρα στην "Freak City" ", είπε από τη μεριά του ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός.

Στο Basketball Champions League και η Λέστερ

Στο μεταξύ, στο Basketball Champions League της επόμενης σεζόν θα συμμετάσχει και μία βρετανική ομάδα. Ο λόγος για τους Λέστερ Ράιντερς, οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόσκληση της διοργάνωσης της FIBA.

TAGS BASKETBALL CH. LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ