OPINIONS

Απαγορεύεται η αστοχία

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον αρκετό χρόνο που όμως μαζί είναι και περιορισμένος ώστε η ΑΕΚ να βρει τα δύο κομβικά πρόσωπα που θα κάνουν τη διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή της.

Υπάρχει χρόνος έως τις 2 του Ιουλίου. Όμως ταυτόχρονα, ημέρα με την ημέρα, ο χρόνος λιγοστεύει. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ΑΕΚ κρατά ζωντανή, μέσω των δράσεων του πατριού και ατζέντη του ποδοσφαιριστή, το θέμα του Αραούχο, καταδεικνύει ότι η προεργασία στη θέση του επιθετικού ήταν ελλειμματική. Ή τουλάχιστον δεν έφερε στην οθόνη του Δημήτρη Μελισσανίδη, φορ που να του έκαναν το κλικ για να πει "ξεχνάμε τον Τσίνο".

Η ΑΕΚ γνώριζε από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ήλθαν διαδοχικά μηνύματα από τη Λας Πάλμας, ότι θα πρέπει να αναζητήσει επιθετικό. Αρχές Ιουνίου, γνωρίζουμε ότι ( όπως διαβάσατε και για τις τρεις περιπτώσεις στο Sport24.gr) ασχολήθηκε κάπως έως αρκετά με τους Γκερέρο, Καρλίτος και Πούκι. Ουδείς εξ αυτών έπεισε τον Μελισσανίδη ότι πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Ίσως και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ακόμα και σήμερα που μιλάμε, η ΑΕΚ αναζητεί τον έναν και ξεχωριστό επιθετικό στον οποίο θα κεντράρει. Κανονικά θα έπρεπε να τον έχει ήδη βρει. Ωστόσο υπάρχει χρόνος… Έτσι λένε και στο αρχηγείο της ομάδας στο Μαρούσι. Είναι όμως αρκετός για να αποκτηθεί ποδοσφαιριστής που θα ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο αποτυχίας; Μιλάμε για τον αντικαταστάτη του Αραούχο, όχι για τον τριτο-τέταρτο φορ που θα έρθει για να καλύψει ενδεχόμενο φιάσκο με τον Κάιπερς (αν εν τέλει υπάρξει τέτοιο).

ΔΥΟ ΠΟΥ ΝΑ… ΚΑΙΝΕ!

Η εφετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος είναι πιο δύσκολη από την περυσινή για τον τεχνικό διευθυντή και το επιτελείο του. Είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει και το αν έχουν την επάρκεια να αντεπεξέλθουν σε πολύ πιο απαιτητικές προκλήσεις από αυτές που είχε πέρυσι ο Μαϊστόροβιτς. Πλέον μιλάμε για στόχο εισόδου σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ, όχι «παίξε-γέλασε». Και δεν τίθεται θέμα χρημάτων. Αν βρεθεί αυτός για τον οποίο ο Μελισσανιδης θα πειστεί, η υπέρβαση θα γίνει. Όπως έγινε με τον Λιβάγια.

Τέτοια περίοδο, το καλοκαίρι του 2017, η ΑΕΚ ήταν πιο ενεργή και είχε μπροστά της 7 θέσεις να καλύψει. Το έκανε γρήγορα και αποτελεσματικά. Ωστόσο τότε δεν αναζητούσε με πίεση έναν φορ με την καταλυτική παρουσία που είχε φέτος ο Αραούχο, ούτε ήταν τόσο ξεκάθαρη ανάγκη να καλύψει ενδεχόμενη απώλειά του με επιθετικό παρόμοιας κλάσης. Ακόμα περισσότερο, δεν έψαχνε εναγωνίως τον εξτρέμ που θα έκανε να ξεχαστούν τα οργιώδη ποδοσφαιρικά «σκάνδαλα» που είδαμε φέτος από τον Χριστοδουλόπουλο.

Κοινώς, ο πήχης είναι πολύ πιο ψηλά. Ψυχρά και με βάση τα πεπραγμένα τους να το δει κάποιος, η ΑΕΚ ψάχνει 30 γκολ και 8 ασίστ. Ασφαλώς το ποδόσφαιρο δεν διέπεται τόσο αυστηρά από την αριθμητική φιλοσοφία του μπάσκετ, από την άλλη, μια ομάδα που σκόραρε πέρυσι λίγο, όσο κι αν αλλάξει τη μεσοεπιθετική λειτουργία της, πρέπει να βρει τους κατάλληλους finishers.

Η ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή σε φάση που αναζητεί δύο ποδοσφαιριστές. Είναι όμως αυτοί οι δύο που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσουν τη φετινή σεζόν της. Είναι οι δύο στους οποίους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να λαθέψει. Από εκεί και πέρα ένας ακόμα χαφ και (ίσως, γιατί δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα) ένας δεύτερος εξτρέμ θα πρέπει επίσης να είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες. Ωστόσο οι δύο που θα έρθουν έως την ημέρα αναχώρησης για το Κίελτσε, θα πρέπει να είναι ξεχωριστοί.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ