OPINIONS

Ας δούμε τι έκανε η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη στάση της ΑΕΚ και το μεγάλο κακό που αυτή προξένησε, ώστε να προκαλέσει ως αντίδραση μια μπούκα με όπλο.

Ξημερώματα της Κυριακής, οι παίκτες της ΑΕΚ κοιμούνται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου η αποστολή της ομάδας έχει καταλύσει. Είναι προετοιμασμένοι για έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, με την υπέρ τους διαφορά στο +5.

Ξυπνώντας, είχε πλέον δημιουργηθεί μια άλλη συνθήκη. Ένας άλλος αγώνας. Κατεβαίνουν για πρωινό και συζητούν για τη νέα κατάσταση. Σε λίγες ώρες, θα παραταχθούν για να παίξουν στην κατάμεστη Τούμπα. Έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι "παίζεται το πρωτάθλημα σήμερα. Απαγορεύεται να χάσουμε". Γίνονται και άλλοι συνειρμοί. "Όταν μια απόφαση αλλάζει τόσο αιφνίδια και ύπουλα για εμάς, θα πρέπει να τα περιμένουμε όλα. Να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και να μην δώσουμε την παραμικρή αφορμή στον διαιτητή". Οι ατάκες είναι αυθεντικές και δικές τους.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ζει τα δικά του άγχη. Αλλιώς τα είχε σχεδιάσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Η αλλαγή των δεδομένων απαιτεί σκέψη αναπροσαρμογής του τακτικού πλάνου. Πλέον ο προπονητής καλείται να προστατεύσει τις πιθανότητες που έχει η ομάδα, πρωτίστως για να μην χάσει. Το άγχος είναι διάχυτο, ο εκνευρισμός για την απόφαση θεριεύει. Και απλώνεται σε όλα τα μέλη της αποστολής.

Η επίσημη ΑΕΚ επιλέγει το δρόμο της ψύχραιμης στάσης παρά την εξοργιστική απόφαση Σκουτέρη μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, την οποία άλλωστε είχαν προαναγγείλει δημοσιογραφικοί κύκλοι από τη Θεσσαλονίκη. Και για την οποία επίσης, οι ίδιοι δήλωσαν σίγουροι από την ημέρα τις τιμωρίας που επέφερε η πρωτόδικη απόφαση της Σκολαρίκη. Διαβεβαίωναν ότι θα πέσει! Όπως πανέτοιμος ήταν ο οργανισμός ΠΑΟΚ για να διοργανώσει το ματς. Διότι και αυτός το περίμενε. Διότι κάτι ήξεραν...

ΤΟ ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ. ΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ...

Εστιάζοντας στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο και έπαιξε ένα αντρίκειο ματς. Χωρίς νεύρα, γκρίνιες και γενικότερες στάσεις και συμπεριφορές που θα πρόδιδαν αδυναμία. Και φτάσαμε στη φάση του 89’. Στο ξεκάθαρο οφσάιντ με το οποίο ο αντίπαλος πετυχαίνει γκολ. Ενοχλεί τους ανθρώπους οι οποίοι γράφουν ότι θα αρέσει σε αφεντικά, όμως είναι αλήθεια ότι αν ο Λάζαρος και Κονέ δεν είχαν σαφή εικόνα της φάσης, ο Κομίνης ίσως να μην πήγαινε στο βοηθό για να μάθει την αλήθεια. Για ένα οφσάιντ που ακόμα προσπαθούν να πείσουν ότι δεν έπρεπε να καταλογιστεί. Μα σαφώς και έπρεπε! Το πώς ξαναγίνεται γκολ μετά από δύο ώρες στα αποδυτήρια, είναι μια άλλη ιστορία που επίσης χρήζει διερεύνησης.

Σήμερα τολμούν και μιλούν για τρομοκράτηση του διαιτητή! Βλέπεις, αυτοί που είπαν στον Κομίνη ότι "χάσαμε το Κύπελλο από ένα γκολ-οφσάιντ, να μην χάσουμε και το πρωτάθλημα από ένα τέτοιο", προκάλεσαν πιο απειλητικούς συνειρμούς από την εικόνα ενός μεγαλομετόχου να μπουκάρει στο γήπεδο με όπλο σε εμφανή θέση. Σοβαρολογώ τώρα! Υπάρχουν άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, εργάζονται ως τέτοιοι για να υπηρετούν την αλήθεια κι όμως τολμούν να κουνήσουν το δάχτυλο στους παίκτες της ΑΕΚ επειδή είπαν ότι φοβήθηκαν.

Το διεθνές ρεζιλίκι, οι κατ’ εξακολούθηση αναφορές σπουδαίων Μ.Μ.Ε. του εξωτερικού για τον άνθρωπο με το όπλο, τα λόγια του προέδρου επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ κ. Χούμπελ, σύμφωνα με τον οποίο "πως είναι δυνατόν να βάζεις τα παιδιά σου στο γήπεδο, όταν υπάρχουν όπλα στον αγωνιστικό χώρο; Επικρατούν απειλές και εκβιασμοί και εκτός γηπέδου". Όλα αυτά τους φαίνονται υποκριτικά! Καλύφτηκαν μέσα από μια συγγνώμη. Έχουν δίκιο, για όλα ευθύνεται η ΑΕΚ!

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ...

Στις 11 Μαρτίου 2015, ο Χάρα βάζει ένα γκολ που ακόμα και σήμερα αμφισβητείται. Ο Περέιρα και ο Κασάμι προκαλούν τον κόσμο με αισχρές χειρονομίες και κάποιοι μπουκάρουν μέσα. Κακώς! Η επίσημη ΑΕΚ αποδέχεται την τιμωρία και εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η ΑΕΚ οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 65.000 φιλάθλους της, ενήλικες και παιδιά, που γέμισαν χτες το Ολυμπιακό Στάδιο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σε μια εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαριά, που τα γήπεδα της Ελλάδας είναι άδεια -με τον υγιή φίλαθλο κόσμο της χώρας να γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη στη διαφθορά- αλλά και σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την κοινωνία μας, η χθεσινή μαζική παρουσία τους και η καταπληκτική συμπεριφορά τους μάς έκαναν υπερήφανους.

Βεβαίωσαν για άλλη μια φορά σε όλους την τεράστια δυναμική του Συλλόγου που κανείς και τίποτα δε θα κρατήσει πίσω. Τους οφείλουμε όμως και μια συγγνώμη για λογαριασμό των τριάντα αχαρακτήριστων ανεγκέφαλων που μετά από τις χειρονομίες - προκλήσεις του "κυρίου" Περέιρα και του "κυρίου" Κασάμι, αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο, ζημιώνοντας την ομάδα, αμαυρώνοντας μια εικόνα που κάθε πραγματικό ποδοσφαιρικό γήπεδο θα ζήλευε και τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους απομονώσουμε. Για το ποδόσφαιρο που λατρεύουμε, το ποδόσφαιρο του ήθους του προπονητή μας Τραϊανού Δέλλα. Δε γυρίζουμε με τίποτα πίσω στο μαύρο παρελθόν. Μπροστά μας υπάρχει μόνο ένα λαμπρό μέλλον.

Άλλοθι με όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε πολλά. Οι φθηνές δικαιολογίες, όμως, δεν ταιριάζουν σε μία μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών. Θα υπερασπιστούμε το όνομα του Συλλόγου και δε θα κρυφτούμε πουθενά. Θα τραβήξουμε το δύσκολο δρόμο για την επιστροφή αποδεχόμενοι την οποιαδήποτε τιμωρία και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, απευθυνόμενοι στους πολλούς και όχι στους λίγους.

Η ΑΕΚ επιζητά την εφαρμογή των κανονισμών, αποδεχόμενη με σθένος να είναι η πρώτη. Και όταν την πληρώνουν τα θύματα και θα έχουν μείνει ικανοποιημένοι αυτοί που "πρέπει", έχουμε την απαίτηση το μαχαίρι να φτάσει κάποια στιγμή μέχρι τους θύτες".

Εύκολα διαπιστώνονται οι διαφορές μίας ειλικρινούς συγγνώμης που δεν κουβαλά μαζί της ένα κάρο ανυπόστατες δικαιολογίες...

Photo Credits: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο λόγος που κλήθηκε σε απολογία η ΑΕΚ
Κλήθηκαν σε απολογία για την Παρασκευή ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Μίχελ και Σαββίδης
Επιστροφή στην... κανονικότητα χωρίς Τσιγκρίνσκι
Κατήγγειλε τον ΠΑΟΚ στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα η ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ