OPINIONS

Πρωταθλήτρια με σεβασμό

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τον τίτλο του πρωταθλήματος που έχει στην αγκαλιά της η ΑΕΚ μετά από 24 χρόνια και την πραγματική διαφορά μέχρι το τέλος της έφεσης του ΠΑΟΚ.

Δεν πιστεύω ότι πάλι, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, θα μιλήσουν και οι μουγκοί, όπως είχε προβλέψει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Από την άλλη, ο καθένας έχει πλέον δικαίωμα να πιστεύει ότι η επιτροπή Εφέσεων θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ τους τρεις βαθμούς που του αφαιρέθηκαν. Έχει δώσει δικαιώματα...

Αυτή η ποινή - χάδι στον ποδοσφαιρικό οργανισμό της Τούμπας, έχει πολλές αναγνώσεις. Από τις 90 ημέρες στον Μίχελ (θυμηθείτε την τιμωρία Χιμένεθ για τη χειρονομία και λάβετε υπόψιν το τραγικό μέτρο σύγκρισης μεταξύ μιας άσεμνης κίνησης από μία ξεκάθαρη απειλή), τις μόλις τρεις αγωνιστικές στην έδρα, έως και τα τρία χρόνια στον οπλοφόρο μεγαλομέτοχο. Μόνο περίεργο δεν θα φανεί το ψαλίδισμα όλων των προαναφερθέντων. Ένα γεγονός το οποίο σε οποιοδήποτε υγιές αθλητικό σύστημα του πλανήτη, θα επίσυρε τιμωρία υποβιβασμού, στην Ελλάδα τιμωρείται ως απλό πταίσμα.

Υπάρχει ακόμα μία σημαντική ανάγνωση. Αφορά στον οργανισμό της ΑΕΚ που σπιλώνεται καθημερινά από ανήθικα δημοσιεύματα τα οποία προσπάθησαν με κάθε τρόπο να την παρουσιάσουν υπαίτια της διακοπής, όταν σε αγωνιστικό χώρο έχει παρουσιαστεί όπλο, ντου παράγοντα και ανακοίνωση τέλους καριέρας (!) σε διαιτητή καθώς επίσης και τρεχαλητό γιγαντόσωμων σωματοφυλάκων στο κατόπι ενός ιδιοκτήτη. Είναι η ανάγνωση αυτή που πρέπει να ξεχωρίσουν πρωτίστως ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης,

Με βάση την απόφαση Σκουτέρη, όταν (στην κυριολεξία) κοιμόντουσαν τον ύπνο του... αδίκου, δίχως να γνωρίζουν ότι την επόμενη ημέρα τους περίμενε ματς-τελικός, θα πρέπει να είναι απολύτως υποψιασμένοι. Δεν είναι η διαφορά στο +8 αυτή τη στιγμή. Θα είναι τέτοια μόνο εάν τελειώσει το θέμα στην Εφέσεων. Το να δούμε πλήρη ανατροπή του σκηνικού, θα σημαίνει ότι ο Καποδίστριας θα έχει κριθεί από συνάδελφο ως μη επαρκής για τη δουλειά που κάνει. Δεν πιστεύω ότι θα το φτάσουν έως εκεί.

Ο ΠΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΑΚΑ

Από την άλλη, ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει το βαθμολογικό πλεονέκτημα που απέκτησε η ΑΕΚ από την πρωτόδικη απόφαση. Ακόμα και στο +5 να κάτσει η μπίλια, κρατά τις τύχες του τίτλου στα χέρια της. Από εκείνη θα εξαρτηθεί αν θα τον κατακτήσει ή όχι. Ασφαλώς αν δεν τα καταφέρει, θα συνιστά ιδανική αυτοχειρία. Κάτι που ουδέποτε θα λησμονηθεί, θα είναι εκεί για να πικραίνει αφόρητα...

Από την άλλη, αυτή η ομάδα με το πρόσωπο διαρκείας που παρουσιάζει και τη στατιστική που απεικονίζεται στο ενεργητικό της (μόλις μία ήττα στα τελευταία 29 παιχνίδια της), σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια. Δεν είναι αυτοκτονική, δεν χαρίζει κάστανα σε κανέναν, σέβεται τον αντίπαλό της, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, όπως εν προκειμένω στην κάκιστη που χαρακτηρίζει τον περίγυρο του Παναθηναϊκό.

Οι παίκτες και ο προπονητής της, θέλουν και επιζητούν το sold out την Κυριακή! Δικαίως διότι έχουν μοχθήσει πολύ για να ξεπεράσουν ένα σωρό απρόβλεπτες αντιξοότητες. Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, όποια ζόρια κι αν τραβάει, ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα ένας μεγάλος αντίπαλος για την ΑΕΚ. Και με αυτό ακριβώς το σκεπτικό θα τον αντιμετωπίσει η «Ενωση» την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ο Χιμένεθ δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν να υποτιμήσει τον αντίπαλο, ούτε ασφαλώς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας βλέπουν τον ΠΑΟ αφ’ υψηλού. Κάθε άλλο θα έλεγε κανείς... Στις μεταξύ τους συζητήσεις, μιλούν για τη σοβαρότητα και το σεβασμό που πρέπει να επιδείξουν. Τέτοια ματς είναι που πρέπει να δίνεις δύο και τρεις φορές μεγαλύτερη προσοχή. Οι ομάδες με σπουδαία φανέλα, καταθέτουν εγωισμό και βγάζουν αντίδραση όταν βρίσκονται στα δύσκολα.

Η ΑΕΚ έχει βιώσει στο πετσί της, μόλις μερικά χρόνια πριν αντίστοιχες καταστάσεις, τις οποίες στο ξεκίνημα του μεγάλου κατήφορου είχε γνωρίσει από κοντά και ο ίδιος ο Μανόλο Χιμένεθ ως προπονητής της ομάδας. Οι σημερινοί παίκτες δεν το έζησαν, όμως έχουν γνώση για την κατρακύλα που η ομάδα πήρε. Και δίνουν όρκο νίκης με σεβασμό όχι απέναντι στον αντίπαλο, αλλά πρωτίστως στη φανέλα που φορούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ