OPINIONS

Στόχος είναι το back to back

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια που πέραν της κατάκτησης του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ ψάχνει από τον Απρίλιο πως θα πάρει το επόμενο!

Ήμουν νιος κι έγινα μεσήλικας! Είκοσι χρονών όταν η ΑΕΚ κατακτούσε το τρίτο πρωτάθλημα σερί, της κατά τεκμήριο πιο σαγηνευτικής περιόδου της ιστορίας της στις εγχώριες διοργανώσεις. Έκτοτε συνηθίσαμε αλλιώς... Και δεν ήταν καν Απρίλιος!

Τέτοια εποχή (πέραν των εξαιρέσεων του 2004-05 και του 2007-08) ο οργανισμός είχε ήδη μετρήσει τις πληγές του, είχε καταγραφεί ο απολογισμός της αποτυχίας, είχαν απονεμηθεί οι ευθύνες, είχαν υποδειχθεί οι υπαίτιοι. Όλα αυτά είχαν ολοκληρωθεί προτού ακόμα μπει ο Γενάρης. Στις αρχές του Απρίλη γινόταν πλέον κουβέντα για το βάθος που έπρεπε να δοθεί στην υπομονή όλων. Μήπως και κάτι αλλάξει την επόμενη σεζόν.

Σήμερα, 2 Απριλίου 2018, με την ΑΕΚ βέβαιη πρωταθλήτρια εφόσον δεν προκύψουν μεταμεσονύχτια δικαστικά τέρατα, δεν αναζητούνται οι "κακοδιαχειριστές" μίας ακόμα αποτυχημένης σεζόν, αλλά συζητείται ο τρόπος με τον οποίο η Ένωση θα κατακτήσει και το επόμενο. Θα μου πείτε, "άσε ρε άνθρωπε να χαρούμε αυτό πρώτα. Εικοσιτέσσερα χρόνια το περιμέναμε".

Εσείς να το χαρείτε όσο θέλετε, η ομάδα όμως έχει μια ιστορική ευκαιρία να ενισχύσει από τώρα τις υπάρχουσες στέρεες βάσεις ώστε να παρουσιαστεί εξίσου ανταγωνιστική και διεκδικητική έως το τέλος της ερχόμενης περιόδου. Κοιτάξτε τους άλλους γύρω σας:

Ο Ολυμπιακός πολιτικοποιεί το ποδόσφαιρο για να κρύψει τη γύμνια του, την οποία σε μια πρωτοφανή έξαρση ειλικρίνειας, κατέδειξε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Οι παικταράδες και "το καλύτερο υλικό από όλους", όπως ο ίδιος έλεγε στις αρχές του Γενάρη, έγιναν στη Λιβαδειά ανάξιοι να φορούν τη φανέλα της ομάδας του λιμανιού. Ο Παναθηναϊκός βιώνει το δράμα που η ΑΕΚ περνούσε τη σεζόν 2012-13, έχει βουλιάξει στην ανυποληψία. Κι εδώ θα συμφωνήσω ότι δεν τον σέβονται ούτε οι διαιτητές πλέον. Δεν καθόρισε ο Θάνος το αποτέλεσμα, αλλά τον αντιμετώπισε ως μικρομεσαία ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ ζει το δικό του παραμύθι. Αυτό που δεν έχει δράκο. Αποδείχθηκε μη ικανός να πάρει έστω ένα ντέρμπι (προσπάθησε να το πετύχει με γκολ-οφσάιντ, όμως διέλυσε ένα ματς μόνος του) και με διαιτητικά δεκανίκια μάζεψε βαθμούς για να παραμένει ψηλά. Θεωρούν ότι έχουν ομαδάρα, ξεχνούν ότι έμειναν εκτός Ευρώπης από κάτι απίθανους, όταν η ΑΕΚ σήκωνε στην πλάτη της 10 ματς αήττητη στο Europa League. Με Μπριζ, Ντινάμο Κιέβου, Μίλαν (κ.α.), ομάδες με μπάτζετ 8, 10 και 15 φορές μεγαλύτερα από το δικός της.

ΑΡΑΟΥΧΟ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ

Απέναντι σε αυτήν την ομολογουμένως περίπλοκη κατάσταση για τον κάθε έναν ξεχωριστά, η ΑΕΚ έχει πολλά πλεονεκτήματα: προπονητή κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, ο οποίος μετά από ενάμιση έτος στον πάγκο της και με τον πρώτο πρωταθληματικό τίτλο της καριέρας του σε μεγάλη κατηγορία (μετράει δύο σε μικρότερες), θα είναι πλέον σαφώς πιο ανακουφισμένος, ήρεμος και με περισσότερο καθαρό μυαλό στις δύσκολες στιγμές. Σκεφτείτε το: είναι ο προπονητής που βοηθά στην απαλλαγή ενός ασήκωτου βαριδιού 24 ετών. Αναλογιστείτε την ψυχολογία του.

Επιπροσθέτως... Ο κορμός υπάρχει και είναι πολύ δυνατός. Όχι απλώς άντεξε, αλλά ανέδειξε και ξεδίπλωσε περισσότερες αρετές όταν οι Μάνταλος και Γιόχανσον έμειναν εκτός ομάδας. Οκτώβριο μήνα θυμίζω... Εμφανίστηκαν ικανότητες που δεν φαίνονταν, ξεπετάχτηκαν μέσα από τις αναποδιές. Με Μάνταλο, Τσόσιτς κι έναν αμυντικό χαφ επιπέδου Γιόχανσον (η ιστορία του Μοράν δεν κυλάει καλά), η ΑΕΚ θα έχει ήδη ανέβει κάμποσα σκαλιά σε ποιότητα. Χωρίς να έχει κάνει και πολλά.

Επίσης... Από τώρα πρέπει να δουλευτεί η υπόθεση του Αραούχο και η ενδεχόμενη αναζήτηση αντικαταστάτη του αν η Λας Πάλμας θέλει να πουλήσει πολύ ακριβά ή να τον κρατήσει. Σε κάθε περίπτωση, η Ένωση πρέπει να γνωρίζει στις αρχές του Ιούνη αν έχει σοβαρές πιθανότητες να τον έχει κοντά της. Κι αν ναι, τότε πρέπει να πληρώσει, δύσκολα βρίσκεις ποδοσφαιριστή με τέτοιες ικανότητες, σε αυτήν την ηλικία που να γουστάρει τόσο πολύ Ελλάδα και ΑΕΚ. Γρήγορο και αίσιο τέλος απαιτείται και με την περίπτωση του Χριστοδουλόπουλου. Το αξίζει και είναι απαραίτητος.

Με την παραμονή των τριών (βάζω και τον ανανεωμένο Κονέ στη σούμα), τη δεδομένη αγορά του Λιβάγια, την ενεργοποίηση των τραυματιών, λίγες πινελιές θα απαιτούνται. Λίγες και καλές. Ένας εξτρέμ, ένας καλός κεντρικός χαφ και ίσως επιπλέον ένας στόπερ διότι ο Τσιγκρίνσκι θέλει την προσοχή του και ο Τσόσιτς προκαλεί πονοκεφάλους με το ιστορικό του. Τώρα, εφόσον προκύψει κάποια ακριβή πώληση, χρόνος θα υπάρχει άπλετος για ικανή αντικατάσταση. Τον έχει υπέρ της η ΑΕΚ και πρέπει να τον εκμεταλλευτεί. Με ηρεμία, σχέδιο και σιγουριά πλέον. Μόνο καλύτερα πράγματα μπορεί να βλέπει μπροστά της.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα 3+1 γκολ που δίνουν τον τίτλο στην ΑΕΚ
Κανένα ψέμα, μόνο αλήθεια
Δεν χρειαζόταν τον Θάνο για τα "όλε - όλε"
Τριάρα τίτλου για την ΑΕΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ