OPINIONS

Του έκανε πλάκα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την πανάξια και διψασμένη ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό που πάντα βρίσκει τρόπους να "σκοτώνει" τον κόσμο του.

Τα πράγματα είναι πάρα μα πάρα πολύ απλά. Έχουμε και λέμε:

  • Η ΑΕΚ κατέκτησε πανάξια το Κυπέλλο. Πιο άξια δε γινόταν. Με πάθος, πίστη, παλικαριά, δύναμη, ψυχή, κέφι και κυρίως έφτασε σε σημείο να κάνει πλάκα στον ανώτερο –στα χαρτιά- αντίπαλό της.
  • Ο Ολυμπιακός την «πάτησε» για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος; Οι περισσότεροι από τους παίκτες του ήταν τραγικοί. Τόσο απλά…
  • Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν πιο εύκολα κι απ’ ότι έχαναν από τον Παναθηναϊκό και φυσικά η τιμωρία τους ήταν τέτοια, να ηττηθούν σε συνθήκες ιδανικές, να μην υπάρχει δικαιολογία και βέβαια, να πετάξουν στα σκουπίδια άλλη μια ευκαιρία για τίτλο.
  • Η μια ομάδα είχε Αμερικανούς που μπήκαν σαν… καμικάζι. Μου θύμισαν πραγματικά, τον τρόπο που έπαιζαν πέρυσι οι συμπατριώτες τους, του Παναθηναϊκού. Στους τελικούς των πλέι- οφ.
  • Ο Ολυμπιακός είχε τον Βασίλη Σπανούλη και … τέλος. Ναι, σε κατάσταση τελικού, ήταν μόνο αυτός. Κανείς άλλος.
  • Οι φίλοι της ΑΕΚ ίσως και να είναι πιο ευτυχισμένοι απ’ ότι στις ποδοσφαιρικές επιτυχίες. Εγώ το καταλαβαίνω. Αναλογικά, είναι πιο μεγάλη επιτυχία. Αουτσάιντερ οι «κιτρινόμαυροι» στα Δυο Αοράκια, κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα μπουν και θα κάνουν από την αρχή ως το τέλος πλάκα στους αντιπάλους τους. Τι είπατε; Υπερβολικός; Όχι καθόλου.
  • Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που κάνει την προσπάθειά της στο μπάσκετ. Και έχει κάνει και λάθη. Το ψάχνει. Έφτασε σε σημείο να «αλλάζει παίκτες σαν τα πουκάμισα». Τον τελικό κυπέλλου τον κέρδισε. Τη χρονιά την έβγαλε.
  • Ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτή την τακτική, όμως τώρα πιστέψτε με, η λογική λέει ότι έρχονται αλλαγές. Γιατί μετά από αυτό, δεν αντέχει κανείς. Πρώτος εγώ, «τα βάζω» με τον κόσμο που γκρινιάζει. Τώρα τι να πουν στους φιλάθλους τους; Γιατί δεν έχασαν από τον Καλάθη και τον Γκίστ. Και δε το λέω για να μειώσω τους «κιτρινόμαυρους». Καταλαβαίνετε όλοι τι εννοώ.
  • Ο Χόλις Τόμπσον λογικά τελειώνει. Μη πάει και ο Ρόμπερτς μαζί του. Ο Ουίλτζερ πρώτο ματς με κούπα και λιποθύμησε. Οι Αγγελόπουλοι με τον Σφαιρόπουλο έχουν τον λόγο πλέον. Και περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν. Άλλο ένα ποτήρι δηλητήριο σερβιρισμένο και μάλιστα αυτή τη φορά με άσχημο τρόπο
  • Η ΑΕΚ αυτό που πρέπει να κάνει, είναι, να το απολαύσει, να χαρεί, να ζήσει τη στιγμή, αλλά να φτιάξει και κάτι ακόμη καλύτερο για του χρόνου. Το μπάσκετ, το έχει ανάγκη όλο αυτό,,,

Εδώ που τα λέμε, αν έλεγες στην ΑΕΚ "θα κερδίζεις στο ημίχρονο με τρεις πόντους και θα 'χεις βάλει και 45 στην άμυνα του Ολυμπιακού" θα σου έλεγαν οι άνθρωποι "ναι, το θέλουμε". Μάλλον όμως και οι Ολυμπιακοί θετικά θα απαντούσαν στο σενάριο αυτό με δεδομένο ότι οι αντίπαλοί τους, είχαν τρομερή στατιστική.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γιατί αν τα ποσοστά της ΑΕΚ, τα ‘χε ομάδα της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός θα ‘ταν 15 πόντους πίσω το λιγότερο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με χάλια και τις δυο άμυνες. Όσο περνούσε η ώρα, δυο πράγματα ήταν ορατά: Το ένα ότι ο Σπανούλης κατέβηκε στην Κρήτη για να πάρει άλλο ένα κύπελλο. Το άλλο, ότι οι μπασκετμπολίστες του Σάκοτα, ήξεραν πάρα μα πάρα πολύ καλά να ευχαριστηθούν τη στιγμή. Ούτε με χέρια να τρέμουν, ούτε τίποτα.

Ως το τέλος μάλιστα του ματς. Και οι περισσότερες αλλαγές που ήρθαν από τους πάγκους, βοήθησαν αρκετά την Ένωση, ελάχιστα τον Ολυμπιακό. Όσο και να φώναζε ο Σφαιρόπουλος, δεν ήταν εύκολο να αποφευχθούν κάποια… ουρανοκατέβατα σουτ των αντιπάλων του, ούτε και οι δικοί του παίκτες να συνεργαστούν άψογα, όταν δε πέρναγε το τόπι από τα χέρια του Σπανούλη. Οπότε μη το ψάχνετε, το 42- 45 του πρώτου μέρους και τους δυο ευχαριστημένους (κατά βάθος) τους άφηνε.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Και γένναγε ερωτηματικά του στυλ "η ΑΕΚ θα τα έβαζε όλα και στο δεύτερο;". Όχι, δεν τα έβαλε στο δεύτερο, αλλά αντέδρασε καλά, διατηρήθηκε σε σωστά στάνταρ και κατάφερε πάνω απ’ όλα να μην «τα θαλασσώσει» στο τέλος, που ίσως έπαιζαν ρόλο οι παραστάσεις. Ξέρετε κάτι στην τελική; Οι παίκτες του Ολυμπιακού, ίσως να 'χαν στο μυαλό τους, ότι κάποια στιγμή θα γύριζε το παιχνίδι, όπως μάλλον το είχε και ο περισσότερος κόσμος. Ε, δε γύρισε ποτέ. Μη το βασανίζουμε πολύ το θέμα. Η ΑΕΚ το πήρε πανάξια το κύπελλο. Το ήθελε περισσότερο. Ο Ολυμπιακός δε ξέρουμε και δε θα μάθουμε ποτέ τι γυρεύει.

ΥΓ. Ξέρετε πολύ καλά τις απόψεις μου για τις διοργανώτριες αρχές των περισσότερων αθλημάτων στη χώρα μας. Και μπορεί η Ομοσπονδία να εκτέθηκε με το θέμα του Βασιλόπουλου (όπως αιφνιδιάστηκαν και οι δυο ομάδες παρά τις προσπάθειες της μιας με τηλεοπτικούς «ακολούθους» και της άλλης με έντυπα καφριλίκια), αλλά θέλω να συγχαρώ την ΕΟΚ για την διεξαγωγή του τελικού με τον τρόπο που έγινε. Εξαιρετική ατμόσφαιρα, δυστυχώς στερήθηκαν πάρα πολλοί να δουν τον αγώνα, αλλά με χιλιάδες παιδάκια στα Δυο Αοράκια, είχαμε ήσυχο το κεφάλι μας ότι το ματς θα γινόταν και θα τελείωνε μια χαρούλα. Μπράβο στον Τσαγκρώνη που το πήρε πάνω του όλο το εγχείρημα, ε αν την επόμενη γνωρίζουν και τις προκηρύξεις τους, θα ‘ναι όλα τέλεια…

Υ.Γ.2. Ο Μάκης Αγγελόπουλος πήρε το μήνυμα από την ομάδα του, να …ποντάρει κι άλλο σ’ αυτή. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλοι, μάλλον πήραν… μήνυμα να αλλάξουν κανά παίκτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ