OPINIONS

Άντε να τελειώνουμε...

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Δύο αγωνιστικές απομένουν ακόμη για να ηρεμήσουν στον Ολυμπιακό και να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με την ομάδα της σεζόν 2018-19.

Κλασικός Ολυμπιακός στην Ριζούπολη. Ξαναείδαμε τον Ολυμπιακό της Λιβαδειάς, τον Ολυμπιακό της Τρίπολης, τον Ολυμπιακό του Περιστερίου... Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του “Γ. Καμάρας” με μία νοοτροπία “άντε να τελειώνουμε να πάμε σπίτια μας” και τελικά βρέθηκαν γρήγορα-γρήγορα πίσω στο σκορ χωρίς να το πάρουν χαμπάρι.

Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Δεν τα έβαζε ο Μυτίδης της Κέρκυρας, τα έβαζαν οι “ερυθρόλευκοι” και αμέσως γράφτηκε ότι ο Χρήστος Κόντης κάτι άλλαξε στα κόκκινα αποδυτήρια.

Το έβαλε ο Απόλλων, δεν τα έβαλε ο Ολυμπιακός και αμέσως ο Σάββας Θεοδωρίδης είπε ότι τη νέα σεζόν θα παίζουν όλοι όσοι γουστάρουν και ματώνουν την ερυθρόλευκη φανέλα.

Έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση... Οι “ερυθρόλευκοι” χθες ήταν πολύ καλύτεροι επιθετικά συγκριτικά με το ματς της Κέρκυρας. Ή για να ακριβολογούμε, έβγαλαν περισσότερες κλασικές φάσεις για γκολ στη Ριζούπολη. Είχαν την ατυχία να βρεθούν απέναντι σε έναν εκπληκτικό Χουάντερσον, ενώ ορισμένες τελικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Κόντη αποδείχθηκαν επιπόλαιες.

Φάσεις. λοιπόν. έβγαλε ο Ολυμπιακός κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο 45λεπτο περισσότερο ναι μεν είχε κλείσει τον Απόλλωνα στα καρέ του, αλλά “φλυαρούσε”. Σίγουρα, αν εξαιρεθεί η τραγική νοοτροπία στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους παίκτες του Κόντη ότι δεν το κυνήγησαν έως το τέλος. Και μέσα σ' όλα, έχουν κάθε δίκιο με το μέρος τους να διαμαρτύρονται για κάποιες αστείες αποφάσεις του Κατσικογιάννη.

Οι Μάριν και Φορτούνης ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Απόλλωνα. Κι οι δυο τους όμως μέσα στη σεζόν έχουν δώσει ένα σωρό δικαιώματα με την αγωνιστική τους παρουσία. Ωστόσο, στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος βγάζουν μία αντίδραση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Ο δε Μιραλάς, που αντικαταστάθηκε στο 59', φαίνεται να διανύει τις τελευταίες του μέρες στο λιμάνι, καθώς τα όσα έβγαιναν αμέσως μετά το παιχνίδι, δεν προμήνυαν ότι θα γίνει προσπάθεια παραμονής του το καλοκαίρι...

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ένα μετά και από το χθεσινό (22/4) παιχνίδι: Άντε να τελειώνουμε, άντε να φτάσει το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό την ερχόμενη Κυριακή και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στους “Ζωσιμάδες”, έτσι ώστε από τις 7 Μαΐου να “γκαζώσει” ο Ολυμπιακός με τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφικές κινήσεις.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Η διοίκηση έχει πάρει τις αποφάσεις της για το ποιοι πρέπει να συνεχίσουν από το υπάρχον ρόστερ τη νέα περίοδο και ποιοι θα πρέπει να κουνήσουν μαντήλι.

Αφού χάθηκε οριστικά η 2η θέση και δεν κινδυνεύει η 3η, καλό είναι να δούμε τον Βέργο, τον Χουτεσιώτη, τον Βρουσάι από την αρχή, τον Ανδρούτσο. Κι αφού τελειώσει το φετινό μαρτύριο, ας μπει σε εφαρμογή και τυπικά ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν...

Ο ερχομός του Μαρτίνς από τον Απρίλιο δείχνει ότι ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να κάνει γρήγορες κινήσεις για να πάει στο Ζέεφελντ με όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα τη νέα χρονιά και όχι μόνο στις προπονήσεις της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ