OPINIONS

Ευτυχώς δεν είναι Έλληνας ο Γκαρθία!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Όσκαρ Γκαρθία EUROKINISSI SPORTS

Ο Όσκαρ Γκαρθία δεν ασχολείται ούτε με τα πρόσφατα ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, ούτε με τον Σιδηρόπουλο, αλλά με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και κυρίως με την αμυντική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του.

Είναι από τα παιχνίδια που πολλές φορές η τακτική πάει... περίπατο! Ό,τι κι αν έχει "φτιάξει" ένας προπονητής ως αγωνιστικό πλάνο, μπορεί να τιναχτεί στον αέρα από το πουθενά.

Άλλωστε στα παιχνίδια Ολυμπιακού - ΑΕΚ τα νεύρα ξεχειλίζουν και ειδικά την τελευταία τριετία, έχουν εξελιχθεί σε... βεντέτα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το ντέρμπι ξεκίνησε από την Δευτέρα (22/1) με τις αλληλοκατηγορίες περί "κλάψας", η πειραϊκή ΠΑΕ "βράζει" με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου και στο στρατόπεδο της "Ένωσης" αντιμετωπίζουν τον πρώτο προημιτελικό (24/1, 19.30) λες και πρόκειται για... τελικό.

Φυσικά και έχει δώσει δικαιώματα (στο χορτάρι) ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ. Ο "Δικέφαλος" επέστρεψε στη Super League τη σεζόν 2015-16 και οι δύο ομάδες από τότε έχουν βρεθεί απέναντι οκτώ φορές συνολικά! Απολογισμός; Κακός για τους "ερυθρόλευκους".

Τρεις νίκες και πέντε ήττες (σ.σ. προς αποφυγήν παρεξηγήσεων αναφερόμαστε το επαναλαμβάνουμε ότι αναφερόμαστε από την ημέρα που η ΑΕΚ επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, καθώς κατά κάποιο τρόπο πρόκειται και για μία "μάχη" Μαρινάκη – Μελισσανίδη).

Δεν υπολογίζουμε τα παιχνίδια Κυπέλλου με το 1-1 στο Καραϊσκάκη και το 1-0 του Ολυμπιακού με τον Χάρα, καθώς η “Ένωση” συμμετείχε στη Β' Εθνική.

Οι Πειραιώτες λοιπόν από τη σεζόν 2015-16 είχαν κερδίσει στο Καραϊσκάκη με τον Σίλβα (4-0, 17/10/15) και με τον Μπέντο (3-0, 2/10/16), αλλά και στο ΟΑΚΑ (0-1, 26/4/17) σε ένα ματς όμως που δεν του χάρισε την πρόκριση. Αν δεν σημάδευε στις καθυστερήσεις το δοκάρι ο Καρντόσο, τότε ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε μία πανηγυρική πρόκριση στο "σπίτι" της ΑΕΚ.

Η δε Ένωση έχει κερδίσει με ανατροπή στο ματς του φετινού α' γύρου στο ΟΑΚΑ (3-2, 24/9/17), έχει πάρει ένα διπλό στο Καραϊσκάκη στο περσινό Κύπελλο (1/2, 13/4/17), έχει δύο νίκες με 1-0 στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα (19/2/17 και 13/2/16), αλλά και το 2-1 στον τελικό Κυπέλλου του Μαΐου του 2016, τότε που το συγκεκριμένο παιχνίδι έγινε σχεδόν με... ένα μήνα καθυστέρηση και με τους "ερυθρόλευκους" να επιστρέφουν στις προπονήσεις από τις παραλίες.

ΟΥΤΕ... ΚΙΧ ΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

Πολλές φορές γίνεται λόγος για τους ξένους παίκτες ή προπονητές που δεν γνωρίζουν στο 100% τι σημαίνει Ολυμπιακός – ΑΕΚ και κατ' επέκταση δεν μπορούν να μπουν στο "πετσί" ενός τέτοιου αγώνα. Αφήνουν να εννοηθεί ότι αν υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες (προπονητής ή παίκτες), τόσο το καλύτερο!

Μήπως όμως αυτή τη φορά είναι καλό που ο άνθρωπος που κάθεται στην άκρη του κόκκινου πάγκου δεν είναι Έλληνας; Μήπως είναι προτιμότερο που δεν έχει παρασυρθεί το μυαλό του σε εξαγωνιστικά ζητήματα;

Η ΠΑΕ ορθώς πράττει και διαμαρτύρεται για τον ορισμό του Σιδηρόπουλο. Άλλο όμως οι φωνές της διοίκησης και άλλο η ατμόσφαιρα που πρέπει να επικρατεί εντός των τειχών του ποδοσφαιρικού τμήματος που υποτίθεται οφείλει να είναι 100% προσηλωμένο στον ξεκάθαρο αγωνιστικό στόχο.

Αν π.χ. στη θέση του Όσκαρ ήταν ο Λεμονής ή κάποιος άλλος Έλληνας προπονητής, είναι δεδομένο ότι οι διάφορες συζητήσεις που γίνονται γύρω από τον Σιδηρόπουλο, θα είχαν περάσει κατά κάποιο τρόπο και μέσα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη.

Με τον Γκαρθία, ωστόσο, εδώ και δύο μέρες δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για τον Σιδηρόπουλο στις τάξεις των παικτών. Κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί διάφορα φαινόμενα με ποδοσφαιριστές να γκρινιάζουν με το πρώτο στραβό σφύριγμα διαιτητή, μόνο και μόνο επειδή έχει προηγηθεί ένα περίεργο κλίμα.

Δεν το συζητάμε ότι ο Σιδηρόπουλος είναι ένας υπερεκτιμημένος ρέφερι. Τα λάθη του έχουν γράψει ιστορία, όχι μόνο σε αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και σε παιχνίδιαChampions League.

Προκαλεί φυσικά πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι (λες και το κάνει επίτηδες) η ΚΕΔ ορίζει στα περισσότερα ντέρμπι έναν διαιτητή που μόνο το άκουσμα του ονόματός του προκαλεί εκνευρισμό στις τάξεις της ερυθρόλευκης οικογένειας.

Το θέμα όμως ήταν να μην περάσει όλη αυτή η διαιτητοσυζήτηση στην προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον πρώτο προημιτελικό. Να μην αποπροσανατολιστούν με λίγα λόγια οι παίκτες. Κι ο Γκαρθία τα έχει καταφέρει μια χαρά σε αυτό το κομμάτι...

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΟ... ΦΟΥΛ!

Ο Ισπανός λοιπόν ασχολείται καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι. Με το πώς θα έχουν για παράδειγμα καλύτερη αμυντική συμπεριφορά οι παίκτες του στο τρανζίσιον.

Κι αυτό, γιατί η ΑΕΚ δεν είναι Λαμία ή Ξάνθη. Η ΑΕΚ μπορεί από το πουθενά να εκμεταλλευτεί την παραμικρή ευκαιρία. Ξαναρίξτε μια ματιά στο πολύ ενδιαφέρον θέμα του Θέμη Καίσαρη και θα καταλάβετε πολλά πράγματα, για ποιο λόγο ο Γκαρθία χτυπάει εδώ και δύο μέρες "καμπανάκια" για τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας της "Ένωσης" και τον κίνδυνο που διατρέχει ο Ολυμπιακός εξαιτίας των φάσεων που από επιπόλαια δικά του λάθη.

Οπότε, ούτε Σιδηρόπουλος, ούτε προϊστορίες, ούτε κάτι άλλο απασχολούν τον Γκαρθία. Μόνο η αγωνιστική και ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του. Συμπέρασμα; Ευτυχώς που δεν είναι Έλληνας ο Γκαρθία...

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ