OPINIONS

Ο Αλαφούζος πήρε την μπάλα και έφυγε

Ο Αλαφούζος πήρε την μπάλα και έφυγε
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα αποτελέσματα και για τη βεβαιότητα που εκφράζει ο Αλαφούζος για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Να αρχίσουμε από τα βασικά… Ανεξαρτήτως των συνθηκών, όταν ο Παναθηναϊκός ηττάται 3-0 από τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», πρόκειται για μία βαριά ήττα.

Είναι ένα δυσάρεστο σκορ για τους φίλους του Παναθηναϊκού, που πληγώνει το γόητρο του Τριφυλλιού. Ωστόσο, ένα αποτέλεσμα, όσο άσχημο και αν είναι, δεν μπορεί να συγκριθεί με το μέλλον του Συλλόγου, που θα κριθεί αυτή την εβδομάδα.

Πρωτίστως, για τον Παναθηναϊκό προέχει ακριβώς αυτό: να έχει μέλλον. Γιατί αυτή τη στιγμή, μοιάζει να μην έχει! Ή τουλάχιστον, δεν το έχει στη Superleague και έχει πλησιάσει όσο ποτέ άλλοτε στον υποβιβασμό.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι ισχύει με την υπόθεση του Γενς Βέμερ. Λίγο – πολύ, έχει πάρει τόση δημοσιότητα ο Γερμανός ώστε όλοι έχουν πληροφορηθεί τα προβλεπόμενα.

Από τη Δευτέρα (30/4), ο Συνεταιρισμός θα ανακοινώσει το τρίτο διαδοχικό «-3» για τον Γερμανό και υπάρχει περιθώριο μέχρι την Παρασκευή 4 Μαΐου, ώστε να διευθετηθεί η οφειλή.

Διαφορετικά, αυτή τη φορά δεν θα αφαιρεθούν απλά τρεις βαθμοί, αλλά η ομάδα θα υποβιβαστεί στη Football League, όπως ορίζει ο κανονισμός.

Επομένως, όλα περιστρέφονται γύρω από τον Βέμερ. Διαφορετικά, το ματς της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ξάνθης θα έχει τυπική σημασία.

Άρα, η συζήτηση για το αγωνιστικό δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Πρώτοι απ’ όλους, οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι που απομένει.

Παρότι πρέπει να τους αναγνωριστεί ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό, εντούτοις είναι ανθρώπινο να σκέφτονται τα χρήματά τους και τον επόμενο προορισμό τους.

Δύσκολα θα επιλέξει κάποιος να συνεχίσει στο «Γεώργιος Καλαφάτης», αν δεν συντελεστεί μεταβολή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ήδη, ο Κουλιμπαλί τέθηκε εκτός και ο Αυλωνίτης έλυσε το συμβόλαιο του, για να αποφύγει την ψυχολογική φθορά.

Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί υπό συνθήκες κανονικότητας, ήταν συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο και χωρίς να παρουσιάσει εξαιρετικά πράγματα, νίκησε 3-0. Το σκορ ξεγελά και το ματς ίσως είχε άλλη κατάληξη, αν ο Δώνης σκόραρε (δοκάρι στο 0-0) ή αν ο Πασχαλάκης δεν εξουδετέρωνε τις προσπάθειες των «πράσινων».

Αλλά η έκβαση της αναμέτρησης δεν θα έπαιζε κανέναν απολύτως ρόλο, γιατί για στον Παναθηναϊκό μετράνε άλλα στην παρούσα φάση.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ

Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τον Γιάννη Αλαφούζο, αν θέλει να αποφύγει τη «ρετσινιά». Θα πληρώσει ή θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο μεγαλομέτοχος που επέτρεψε τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού. Ο εφοπλιστής υποστηρίζει ότι έχει συναίσθηση της ευθύνης του και διαβεβαιώνει είναι ότι η εκκρεμότητα θα ρυθμιστεί.

Βέβαια, οι διαβεβαιώσεις του Αλαφούζου δεν καθησυχάζουν κανέναν. Εύλογα, δημιουργείται η εξής απορία: αν έχει σκοπό να εξοφλήσει τον Βέμερ ή να διακανονίσει την οφειλή, γιατί δεν το έχει πράξει τόσο καιρό; Τι περιμένει;

Γιατί ρισκάρει με τον χρόνο και με τον κίνδυνο ενός ατυχήματος; Αυτά μόνο ο Αλαφούζος μπορεί να τα απαντήσει και πιθανότατα δεν θα μπει στη διαδικασία να το κάνει.

Πάντως, ο Αλαφούζος επιμένει ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα υποβιβαστεί. Το επαναλάμβανε στους συνεργάτες του την Κυριακή και εμφανιζόταν σίγουρος ότι θα συμβιβαστεί με τους εκπροσώπους του Βέμερ.

Επιπλέον ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 στη Superleague, το αίτημα για την αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ θα εγκριθεί και έπειτα η ΕΠΟ θα αποφασίσει τις αναγκαίες τροποποιήσεις.

Γενικότερα, από τον Αλαφούζο και το περιβάλλον του πηγάζει η βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά… Ασφαλώς, το «καλά» όπως το εννοούν ο μεγαλομέτοχος και οι συνεργάτες του απέχει παρασάγγας από το πραγματικά «καλά» για το μέγεθος του Συλλόγου.

Τουλάχιστον, όμως, ας αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο που είναι ο υποβιβασμός και έπειτα, να δούμε τι θα συμβεί με το ιδιοκτησιακό και τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Γιατί αν δεν μείνει ο Παναθηναϊκός στη Superleague, ο Ταϊλανδός θα αποσύρει το ενδιαφέρον του.

Υ.Γ.: Είναι τραγικό ότι ακόμα και σε τέτοια κατάσταση, ο Τζήλος φροντίζει να δείξει στον Παναθηναϊκό ότι είναι ανυπόληπτος...

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Με Πρίγιοβιτς στον δρόμο για τα αστέρια, 3-0 ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό
Με τακουνάκι - ασίστ του Τζήλου το γκολ του Πρίγιοβιτς
Ουζουνίδης: "Έχω πάρει την απόφασή μου"
Στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ ο Γιώργος Βαρδινογιάννης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ