OPINIONS

Ο Παναθηναϊκός δεν αλλάζει (άμεσα) ιδιοκτήτη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας συγκρίνει την υβριδική απόφαση στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με τις αντίστοιχες του Παναθηναϊκού και ζητά ρεαλισμό για το εγχείρημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Κανονικά, το αντικείμενο του blog θα έπρεπε να είναι η ισοπαλία 1-1 του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης ή η προοπτική ανάμειξης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην ΠΑΕ και τα σχέδια των συνεργαζόμενων εταιριών για το ΟΑΚΑ. Ωστόσο, οι εξελίξεις δεν αφήνουν κανέναν να αγιάσει...

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εξέδωσε τα ξημερώματα της Κυριακής μία... υβριδική απόφαση, διατηρώντας τη νίκη του Ολυμπιακού στα χαρτιά, αλλά επέστρεψε τους 3 βαθμούς στον ΠΑΟΚ, που είχαν αφαιρεθεί μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Superleague. Επιπλέον, αναίρεσε τις 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και το ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα θα διεξαχθεί παρουσία οπαδών.

Η αναφορά σε υβριδική απόφαση δεν επιλέχτηκε τυχαία... Προκύπτει από την αυτονόητη σύγκριση με τις αντίστοιχες περιπτώσεις που τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία. Με τον ΠΑΟΚ πέρυσι στα play offs και με τον Ολυμπιακό πρόπερσι στο πρωτάθλημα.

Στην πρώτη περίπτωση, ο Ίβιτς είχε δεχτεί ένα κουτάκι μπύρας στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο Παναθηναϊκός μηδενίστηκε, του αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί από την βαθμολογία, επιβλήθηκαν 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και άρχισε το φετινό πρωτάθλημα με -2. Στη δεύτερη, το ματς δεν άρχισε καν επειδή ο Ολυμπιακός δεν έβγαινε να παίξει λόγω μιας φωτοβολίδας στον Φινμπόγκασον, ο Παναθηναϊκός μηδενίστηκε και του αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί και επιβλήθηκαν 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Κοινώς, σε παρόμοιες υποθέσεις, η μεταχείριση του Παναθηναϊκού ήταν διαφορετική. Πιο σκληρή, χωρίς ευαισθησίες και μεταμεσονύκτιες αποφάσεις, όπως για τον ΠΑΟΚ και στο πρόσφατο παρελθόν και για τον Ολυμπιακό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Για να πάμε στα του Τριφυλλιού, η ισοπαλία 1-1 στο "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν είναι ούτε επιτυχία, ούτε αποτυχία. Ο Παναθηναϊκός μένει ικανοποιημένος μόνο όταν νικά και ποτέ άλλοτε. Όμως, ο φετινός είναι ειδικών συνθηκών, ο Αστέρας είναι δυνατός αντίπαλος και το έχει αποδείξει, οπότε ο βαθμός με τον τρόπο που κερδήθηκε, είναι καλός. Αλλά, κανένα αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της σεζόν δεν αλλάζει τη μοίρα του Συλλόγου.

Αυτό που μπορεί να την αλλάξει είναι το εγχείρημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και τρεις συνεργαζόμενες εταιρίες παγκοσμίου φήμης, εκπονούν ένα πρότζεκτ που περιλαμβάνει μία ριζική μετατροπή του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών και την εμπλοκή στην ΠΑΕ. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο σχέδιο για τα ελληνικά δεδομένα, που όμοια του έχουν υλοποιηθεί μόνο στο εξωτερικό.

Ωστόσο, από την ανάγνωση του γενικού πλαισίου του πρότζεκτ, καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι εύκολα υλοποιήσιμο. Δεν είναι αδύνατο, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Για να το κατανοήσουν όλοι, θα χρειαστεί μία συνολική νομοθετική ρύθμιση επιπέδου Ελληνικού. Διότι σχεδιάζονται μεγάλες παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ, πολλοί θα αντιδράσουν και θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ ίσως εκφραστούν αντιστάσεις ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν πολύ συγκεκριμένος στην γραπτή δήλωση του και φρόντισε να μην καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες. Άπαντες υποχρεούνται να πορεύονται με βάση την τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και να μην... κοιτάνε πολύ μακριά στον ορίζοντα. Επειδή πρώτος απ' όλους, αυτός που θέλει να πετύχει το εγχείρημα είναι ο Γιαννακόπουλος. Για να εκπληρώσει ένα όνειρο δεκαετιών για την οικογένεια του.

Το ενδεχόμενο της πολύμηνης καθυστέρησης το έχει σκεφτεί πολύ καλά και ο Γιάννης Αλαφούζος. Αφενός, ο εφοπλιστής έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και εύχεται να πετύχει, γιατί αυτό θα σημάνει και τη δική του απεμπλοκή από το ποδόσφαιρο. Αφετέρου, εκείνος προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο: να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.

Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση δίνει χρήματα για τη διασφάλιση της συμμετοχής του Παναθηναϊκού στο επόμενο πρωτάθλημα, συνομιλεί με τον Νίκο Νταμπίζα για να συνεργαστούν ξανά, αναδιάρθρωσε το διοικητικό οργανόγραμμα και έδωσε εντολή για περιστολή δαπανών. Ο σκοπός του Αλαφούζου είναι ένας: να καταστήσει αυτάρκη την ΠΑΕ, ώστε να περιορίσει δραστικά τη χρηματοδότηση.

Για να το εμπεδώσουν όλοι, η ιδιοκτησία στην ΠΑΕ δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο αγωνιστικός σχεδιασμός θα εκτελεστεί με μεγαλομέτοχο τον Αλαφούζο, βασισμένος στην εφαρμογή του μνημονίου. Επομένως, ας κρατήσουμε την ελπίδα ότι κάτι καλό θα γίνει, γιατί όντως το εγχείρημα του Γιαννακόπουλου είναι πολύ σοβαρό, αλλά παράλληλα, ας λειτουργούμε με ρεαλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ