OPINIONS

Με φόντο την ορχήστρα

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το προβάδισμα του ΠαναθηναϊκούSuperfoodsμε επιβλητικό τρόπο, τον μαέστρο Νικ Καλάθη που οδηγεί τους "πράσινους" στο Βελιγράδι και τον Μάικ Τζέιμς που έχει κέφια και το δείχνει.

Δεν είναι ώρα για βιασύνη και μεγάλα λόγια. Είναι η στιγμή, ώστε ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στοFinalFourκαι αυτό θα γίνει αν συνεχίσει να παλεύει με τον ίδιο τρόπο. Τώρα έγινε απλά το 1-0!

Η εικόνα της αναμέτρησης με την Ρεάλ μπορεί να κάνει εντύπωση σε πολλούς αλλά είναι αποτέλεσμα της δίψας που έχουν οι "πράσινοι" για να βρεθούν στο Βελιγράδι. Έμειναν συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους, χωρίς ν’ ασχολούνται με τα γύρω-γύρω.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε σχεδιάσει το ματς άψογα και με τον Νικ Καλάθη σε ρόλο μαέστρου ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… πόδι στο γκάζι. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μάικ Τζέιμς για να κάνει ότι θέλει την άμυνα της Ρεάλ. Οι παίκτες του "τριφυλλιού" πήραν άριστα καθώς εφάρμοσαν ιδανικά την τακτικής τους.

Ο στόχος ήταν οι φιλοξενούμενοι να μην περάσουν τους 80 πόντους κι εκείνοι με το ζόρι έφτασαν τους 67. Αυτό τα λέει όλα… Από την στιγμή που "εγκλωβίστηκαν" οι παίκτες του Λάσο, η συνέχεια έγινε πιο απλή αφού ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος "χτυπώντας" στοtransition.

Άπαντες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό αλλά δικαίως όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω στον Καλάθη. Δημιουργώντας με όλους τους τρόπους έφτασε τις 16 ασίστ και δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους.

Χρόνος για πανηγυρισμούς σαφώς και δεν υπάρχει, οι "πράσινοι" πρέπει ξανά να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους από την εύκολη επικράτηση και να βγουν με την ίδια θέληση την Πέμπτη (19/4).

Την "έπνιξε" πριν το καταλάβει

Όταν ο Πασκουάλ έλεγε πώς ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για να "χτυπήσει" τις αδυναμίες της Ρεάλ από το ξεκίνημα, εννοούσε αυτό που παρακολουθήσαμε στα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης. Δεν ξέρουμε αν ο Καταλανός τεχνικός περίμενε ότι θα φτάσει σε αυτή τη διάσταση αλλά η αλήθεια πως οι παίκτες του ακολούθησαν τις οδηγίες του, στο ακέραιο.

Με τον Θανάση Αντετοκούνμπο –που έκανε εξαιρετική εμφάνιση- πάνω στον Λούκα Ντόντσιτς και πίεση σε όλο το γήπεδο, ο Παναθηναϊκός "χτύπησε" τους φιλοξενούμενους εκεί που πονούσαν. Στο πρόβλημα της δημιουργίας δηλαδή, λόγω των απουσιών. Με την ενέργεια και τη συγκέντρωση στο 100%, οι "πράσινοι" δεν επέτρεψαν στη Ρεάλ να σηκώσει κεφάλι.

Οι αλλαγές στην άμυνα δεν άφηναν κανένα κενό με αποτέλεσμα οι παίκτες του Λάσο να μη μπορούν να εκμεταλλευτούν τα "missmatch". Το ΟΑΚΑ… κατηφόρισε για τα καλά και οι "πράσινοι" έφτασαν να προηγούνται με 20-0, στο ξεκίνημα του πρώτου αγώνα σταplayoffs!

Στη συνέχεια το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ήταν η διαχείριση της διαφοράς αλλά και του ενθουσιασμού απέναντι σε μία ομάδα που προσπαθούσε να επιστρέψει, κάτι το οποίο έμοιαζε πολύ δύσκολο.

Ο Νικ Καλάθης δημιουργούσε ιδανικά, ο Μάικ Τζέιμς ήταν ασταμάτητος και όλοι οι παίκτες του "τριφυλλιού" έδειχναν στο παρκέ πώς είναι έτοιμοι για το μεγάλο βήμα.

Το σημαντικό πάντως, ήταν η εξαιρετική τους άμυνα και το γεγονός πώς είχαν κρατήσει χαμηλά τον Ντόντσιτς, τον πρώτο σκόρερ της Ρεάλ στη φετινή διοργάνωση.

Το πάρτι μπορεί να περιμένει

Αυτό που έμενε για να μην την πατήσει ο Παναθηναϊκός όπως πέρσι ήταν να συνεχίσει με την ίδια συγκέντρωση όπως κι έγινε. Με εικόνα ανάλογη εκείνης που είχαν οι "πράσινοι" στην αρχή του αγώνα η διαφορά όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά εκτοξεύτηκε πάνω από τους 20 πόντους.

Άλλωστε, δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά όσο ο Τζέιμς εκτελούσε ασταμάτητα. Παράλληλα όμως, η συνεισφορά του ήταν εξαιρετική και στην άμυνα ακόμα και όταν χρειάστηκε ν’ αντιμετωπίσει παίκτες που υπερτερούσαν υψομετρικά μετά τις αλλαγές.

Όσο περνούσε η ώρα, η ταχύτητα δεν μειωνόταν, ακόμα κι όταν γύρισε η άμυνα της Ρεάλ σε "ζώνη". Αποτέλεσμα ήταν το τρίτο δεκάλεπτο να είναι ίδιο αν όχι καλύτερο με το πρώτο, παρότι το ματς έδειχνε να τελειώνει. Όποιος έμπαινε στο παρκέ, βοηθούσε, προκειμένου να μην χαλάσει η εξαιρετική εικόνα.

Το πρώτο βήμα έγινε μ’ εντυπωσιακό τρόπο, όμως έχει και συνέχεια. Με την ίδια συνταγή, το Βελιγράδι (δεν) μπορεί να περιμένει…

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ