OPINIONS

Όλα για το Final Four

Όλα για το Final Four
AP PHOTO/JONATHAN BACHMAN

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος με την απόκτηση του Έιντριαν Πέιν παίζει τα... ρέστα του, ώστε να βρεθεί στο Βελιγράδι.

Το ήθελε, το έψαξε και το έκανε πραγματικότητα πριν ξεκινήσουν οι κρίσιμες μάχες στη EuroLeague. Η είδηση της αναζήτησης ψηλού από τον Παναθηναϊκό Superfoods είναι γνωστή εδώ και καιρό. Ο Τσάβι Πασκουάλ απέφευγε βέβαια τεχνηέντως τις τελευταίες εβδομάδες οποιαδήποτε συζήτηση για προσθήκη παίκτη, αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι τέτοιο όταν ρωτήθηκε (για πολλοστή φορά) μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά οι "πράσινοι" έκαναν αυτό που είχε διαρρεύσει εδώ και καιρό ως επιθυμία τους: πήραν σέντερ. Και τι σέντερ!

Ο Έιντριαν Πέιν είναι ο εκλεκτός του Τσάβι Πασκουάλ , ο οποίος η αλήθεια είναι ότι το... έψαξε πολύ εδώ και είκοσι μέρες. Για την ακρίβεια πιο έντονα αφού οι "πράσινοι", έβλεπαν την αγορά από νωρίς στη σεζόν, όταν διαπίστωσαν πως τους λείπει ένα κομμάτι στο παζλ αφού ο Ζακ Όγκαστ δεν δίνει στο παρκέ όσα υπολόγιζαν το περασμένο καλοκαίρι.

Ο προπονητής του "τριφυλλιού" ήταν ξεκάθαρος στα "θέλω" του, αναζητούσε έναν ψηλό που θα κάνει τη διαφορά, που θα μπαίνει στο γήπεδο και θα γεμίζει τη ρακέτα. Δεν ήθελε να προσθέσει κι άλλο ξένο στο ρόστερ της ομάδας, απλά για να αποκτήσει ποσοτική πληρότητα. Έψαχνε έναν παίκτη που θα βοηθήσει τους "πράσινους" να ανέβουν επίπεδο και να κοιτάξουν πιο ψηλά. Να δουν πιο καθαρά το Final Four. Τη στιγμή μάλιστα, που το πρόβλημα γινόταν όλο και πιο έντονο με δεδομένο πως το βάρος έχει πέσει σε συγκεκριμένους παίκτες σε συνδυασμό με το πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων.

Όλα για το Final Four
AP PHOTO/GUS RUELAS

AP Photo/Gus Ruelas

Γι αυτό κιόλας, εδώ και μέρες έσβηνε ονόματα. Μπορεί η αγορά να είναι "στεγνή" από παίκτες με τα χαρακτηριστικά που κυνηγούσε, αλλά δεν σταμάτησε να το δουλεύει, να συλλέγει πληροφορίες, πριν καταλήξει στον εκλεκτό του.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι τα "όχι" που είπε για παίκτες που θα μπορούσαν να έρθουν σχετικά εύκολα στο ΟΑΚΑ. Πάρτε για παράδειγμα τον Άλεν Όμιτς, ο οποίος εν τέλει κατέληξε στον Ερυθρό Αστέρα και άλλους. Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν ήθελε βαρύ κορμί, αλλά παίκτη που θα τον νιώθει η αντίπαλη άμυνα. Μα πάνω απ όλα έναν ψηλό που θα συνθέσει μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ ένα δίδυμο (στο "5") που δεν θα... φοβάται να χτυπηθεί, να πάει στην επαφή, να παίξει ένας με έναν κοντά στο καλάθι. Ο συνδυασμός του ύψους (2μ08) με το άνοιγμα των χεριών του (2μ24) είναι από τα θετικά στοιχεία για να γίνει... κολώόνα στη ρακέτα ενώ στα θετικά είναι πως μπορεί να εκτελέσει με πρόσωπο.

ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ... ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ

Η άφιξη του 27χρονου σέντερ, ο οποίος αποφοίτησε από το Michigan State με εξαιρετικές συστάσεις, είναι προγραμματισμένη για τις επόμενες ημέρες. Η διακοπή που υπάρχει μετά το παιχνίδι με την Μπασκόνια βοηθάει στο να γίνουν ταχύρρυθμα μαθήματα και να κερδίσει κάμποσο χρόνο στο να "μπει" στη φιλοσοφία του Τσάβι Πασκουάλ. Και να ταιριάξει στην υπόλοιπη ομάδα η οποία τη φετινή σεζόν έχει μάθει να στηρίζεται στην ενέργεια της κι έπειτα να πηγαίνει στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού.

Αν ενστερνιστούμε όσα λέγονται γι αυτόν στην πιάτσα, ο Παναθηναϊκός Superfoods τράβηξε... άσο. Μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα αντιληφθεί τους κανονισμούς (σ.σ.: δεν έχει παίξει ποτέ μακριά από τις ΗΠΑ) και τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι στα μέρη μας. Το ζητούμενο που υπήρχε μέχρι χθες, βρήκε λύση και τώρα θα περιμένουμε τ’ αποτελέσματα στο παρκέ.

Η ουσία είναι μία: ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε αυτό που ζήτησε ο Τσάβι Πασκουάλ και το "τριφύλλι" κάνει... all in στην παρτίδα για την πρόκριση στο Final Four.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Jonathan Bachman

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ