OPINIONS

Κάθαρση στο... twitter

Κάθαρση στο... twitter
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης γράφει για τη “στήριξη” του Πρωθυπουργού στον Σταύρο Κοντονή, ζητάει πάλι το σχέδιο κάθαρσης του ποδοσφαίρου και αναρωτιέται αν σοβαρή πολιτική σε σοβαρά θέματα γίνεται μέσω των social media.

Είναι πολύ ωραίο να πετάς μια βαριά ατάκα που νομίζεις ότι κάνει “γκελ” στον κόσμο, δίνει στήριξη σε ένα εγχείρημα και στον κόσμο την εντύπωση ότι πραγματικά κάνεις κάτι. Στην Ελλάδα μεγαλώσαμε έχουμε φάει πολιτικό παπατζιλίκι με την κουτάλα της σούπας. Αυτό δεν είναι λόγος για να μην τρελαινόμαστε, ακόμα, όταν βλέπουμε τα τζούφια πυροτεχνήματα να κάνουν μόνο κρότο. Ούτε καν εφέ.

Ας ξεκινήσουμε ότι πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς. Η έρμη η δημοκρατία αυτό έχει ανάγκη ειδικά αυτές τις γκρίζες εποχές που παίρνουν όλο και πιο μαύρο χρώμα. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ως Πρόεδρος της Κυβέρνησης, είναι θεσμός, κορυφαίος παράγοντας του πολιτεύματος και οφείλουμε να τον σεβόμαστε. Τον θεσμό! Το πρόσωπο όμως που προσωποποιεί κάθε φορά τον θεσμό οφείλει να σέβεται όλους εμάς και τη θέση του. Αυτή είναι η σχέση. Απλή και ξεκάθαρη.

Μέρες τώρα είχαμε την απορία αν τις κινήσεις του Σταύρου Κοντονή, στα ζητήματα του ποδοσφαίρου, τις στηρίζει ο προϊστάμενός του. Αν επιθυμεί και αυτός να συμβεί, αυτή την φορά, ότι ο ίδιος απέφυγε με (όπως είπε και) προσωπικό κόστος σε πολύ σοβαρότερα πράγματα. Το Grexit. Καμία σχέση τα μεγέθη, αλλά και στην περίπτωση του ποδοσφαίρου θα υπάρξει οπισθοδρόμηση, περιθωριοποίηση και μεγάλα οικονομικά προβλήματα για πολύ κόσμο που ασχολείται (νόμιμα ασφαλώς) με τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Ημέρα Παρασκευή δόθηκε απάντηση...

Ασκώντας πολιτική με όρους twitter ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε μέσω των social media μετά τη συνάντηση με Κοντονή: “Του ζήτησα να μην κάνει βήμα πίσω. Ή τώρα όλοι θα δεχθούν την κάθαρση ή θα υποστούν τις συνέπειες”. Έγινε λοιπόν. Η “βαριά ατάκα” που λέγαμε. Ο πρωθυπουργός πήρε θέση και στήριξε τον υφυπουργό του. Αν δεν το έκανε έπρεπε να τον στείλει σπίτι του. Πάμε παρακάτω...

Τι ακριβώς στήριξε ο Πρωθυπουργός; Από που ακριβώς και με ποιον τρόπο πάμε προς την κάθαρση και πως εμπλέκεται σε αυτό ο Σταύρος Κοντονής; Έχοντας γίνει πιο γραφικοί από την Οία στο ηλιοβασίλεμα (και προσπαθώντας να μην είμαστε κακόπιστοι) ζητάμε να μάθουμε το ρημάδι του σχέδιο Κοντονή για την “κάθαρση”. Ζούμε και αναπνέουμε για την κάθαρση. Γιατί (άντε να το ξαναπούμε) ο Κοντονής κάποια στιγμή θα πάει στη Ζάκυνθο να ξεκουραστεί. Εμείς θα είμαστε εδώ να υποστούμε την αλητεία που έχει εισβάλει στο ποδόσφαιρο (και όχι μόνο σε αυτό). Θέλουμε λοιπόν κάθαρση. Πως ρε αδερφέ; Με τη ματαίωση του κυπέλλου;

Δηλαδή, για να είμαστε κάποια στιγμή σοβαροί και να σεβόμαστε τους θεσμούς που σέβονται το ρόλο τους, τι έγινε την Παρασκευή. Συναντήθηκαν Τσίπρας-Κοντονής προφανώς επειδή έχει φάει πολύ “ξύλο” επικοινωνιακά ο υφυπουργός Αθλητισμού τελευταία και έπρεπε να δείξει η κυβέρνηση ότι στηρίζεται. Μίλησαν για ποιό πράγμα; Προφανώς για τη συνάντηση με την UEFA και τη FIFA. Τι ειπώθηκε εκεί; Πως θα ξεκινήσει το κύπελλο για να μην μας πετάξουν από την Ευρώπη. Ειπώθηκε κάτι άλλο σημαντικό που έπρεπε να μεταφερθεί στον πρωθυπουργό της χώρας; Κάτι που να προωθεί την “κάθαρση” όπως την οραματίζομαστε όλοι; Τι άλλο έχει προχωρήσει το οποίο να είναι πραγματικά στο χέρι του υφυπουργού Αθλητισμού και το οποίο έχει αξία προς αυτή την κατεύθυνση; Τίποτα!!!

Θέλει πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσουμε στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου και να τσεκάρει αν ο αρμόδιος υφυπουργός κάνει δουλειά ή πετάει επικοινωνιακό αετό κάθε τρεις και λίγο; Κάνε κύριε πρωθυπουργέ σύσκεψη όλων των αρμοδίων υπουργείων. Πολιτισμού (εκεί υπάγεται ο αθλητισμός θυμίζουμε), Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη. Βάλε κάτω τους υπουργούς σου και ζήτα να φέρουν τα πάνω-κάτω και να βρουν πραγματικά στοιχεία για την οικονομική επιφάνεια των μεγαλόσχημων που ασχολούνται με τη μπάλα. Ισολογισμούς, εταιρίες που φαίνονται, που ανήκουν οι μετοχές, πόσα και από ποια τσέπη βάζουν, ποιες είναι οι διασυνδέσεις με τους συνδέσμους των οργανωμένων. Αυτά είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορούν να ζητηθούν.

Το θέμα σε όλα τα πράγματα είναι και να θέλεις όμως. Ασφαλώς και έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί ό πρωθυπουργός της Ελλάδας. Η χώρα βρίσκεται σταθερά στο χείλος του γκρεμού, πιέζεται από παντού με πολλά ανοιχτά μέτωπα. Το ότι έχει φτάσει, όμως, σε αυτή την κατάσταση είναι και αποτέλεσμα της ανικανότητας ή της άρνησης αυτών που την κυβέρνησαν να ασχοληθούν σοβαρά με όλα τα παρακλάδια της διαφθοράς και της διαπλοκής που μας έφεραν στην παρακμή.

Αν πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας πως “νταβατζήδες” άξιοι αναφοράς υπάρχουν μόνο στα media κάνει λάθος...

Αν πιστεύει ότι στοχεύοντας μόνο εκεί θα κερδίσει την κοινή γνώμη και πάλι δεν το έχει δει καλά...

Αν πιστεύει ότι επιτρέποντας σε οποιονδήποτε υπουργό του να γκρεμίζει κάτι αντί να το εξυγιάνει θα απαλλαγεί από το πρόβλημα πρέπει να το ξανασκεφτεί.

Αν πιστεύει ότι χωρίς να έχει μπει στην ουσία ενός προβλήματος, χωρίς να έχει γνώση του θέματος θα το ξεπετάξει με ένα tweet θα είναι δύσκολο να τον βλέπουμε σαν τον θεσμό που λέγαμε πιο πάνω. Υπάρχουν άλλοι “συνάδελφοί” του που το χειρίζονται και καλύτερα αυτό το εργαλείο.

Για πολύ κόσμο το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Μπορεί και για την πλειοψηφία των μελών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για εμάς υπάρχει και θέλουμε να είναι καθαρό και ανταγωνιστικό. Οι κινήσεις Κοντονή δεν δείχνουν σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος, παρά μόνο κουτσαβακισμό. Οι παλινωδίες του προκαλούν πλέον θυμηδία και εκτός των συνόρων. Από εκεί και πέρα είναι θέμα του εκάστοτε πρωθυπουργού με τι θέλει να συνδεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ