OPINIONS

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν 10 χρόνια

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν 10 χρόνια

Το Sport24.gr γιορτάζει 10 χρόνια ζωής και ο Μάνος Μίχαλος προσπαθεί να αποτυπώσει όσο πιο απλά γίνεται τα συναισθήματα μας για αυτή την πραγματικά μεγάλη στιγμή για εμάς, που έχουμε το SPORT 24 σαν σπίτι μας. Ευχόμαστε να νιώθετε κι εσείς το ίδιο, γιατί με αυτό το σκοπό ξεκινήσαμε.

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν 10 χρόνια, ο Δημήτρης, ο Σταύρος, ο Στέφανος, ο Ηλίας, ο Πάνος και (του λόγου μου) ο Μάνος καθισμένοι σε ένα καφέ της Μακρυγιάννη (μιας εντελώς διαφορετικής και πιο ήσυχης Μακρυγιάννη αφού το μουσείο της Ακρόπολης ήταν ακόμα στα θεμέλια και δεν είχαν ξεφυτρώσει τόσα τουριστικά και μη μαγαζιά) σκέφτονταν το επόμενο βήμα τους. Για άλλους μετέωρο, για κάποιους πιο ζαμάν φου, για ορισμένους κρίσιμο, ίσως και καθοριστικό για τη μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους. Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε (όσο και αν το ήθελε ή ονειρευόταν μικρός γι’ αυτό) να φανταστεί ότι από εκείνο τον καφέ, από εκείνη την κατ’ ανάγκη συνάντηση 6 διαφορετικών σίγουρα ανθρώπων, θα ξεκινούσε κάτι πολύ μεγάλο.

Γιατί, καλώς (για εμάς) ή κακώς (για όσους δεν είναι με εμάς), δεν είναι ώρα να δείξουμε επιτηδευμένη μετριοφροσύνη: το Sport24.gr μεγάλωσε. Σε μιντιακή ζωή (πως λέμε σε σκυλίσια), ο 1 χρόνος ενός Μέσου είναι τουλάχιστον τρία χρόνια ανθρώπινης ζωής (γι’ αυτό και το προσδόκιμο σε δημοσιογράφους και ανθρώπους των media είναι τόσο σκιώδες). Οπότε 10x3=30 και όπου 30 σε έναν άντρα βάλε την πρώτη κρίση ηλικίας, βάλε τον πρώτο απολογισμό για όσα έκανε και κυρίως για όσα δεν έπραξε, για σωστά και λάθη, για σταθερές φιλίες, για γυναίκες που ερωτεύτηκε και για γυναίκες που του άφησαν ανοιχτές πληγές. Κάπως έτσι και το Sport24.gr μετριέται με την ιστορία του και μετράει το παρελθόν του, για να ζυγίσει καλύτερα το παρόν και πολύ περισσότερο το μέλλον του.

Διότι, τα 30 σε έναν άντρα μπορεί να κρούουν το πρώτο καμπανάκι με το μήνυμα “μεγαλώσαμε”, αλλά συγχρόνως ανοίγουν το δρόμο για την πιο δυναμική και δημιουργική περίοδο. Κι εμείς εδώ στο Sport24.gr, την αγαπημένη αρχική σου σελίδα, το σπίτι μας και το σπίτι σου, έτσι νιώθουμε. Ότι μπαίνουμε σε μια άλλη πολύ πιο ώριμη, πολύ πιο απαιτητική φάση. Έχοντας 3.500.000 users το μήνα (τότε πριν 10 χρόνια, ήταν πολύ πολύ λιγότεροι), με τα μάτια των αναγνωστών, της αγοράς και του αθλητικού χώρου πάνω μας πάντα έτοιμα να κρίνουν, να επιβραβεύσουν και γενικότερα να μας αντιμετωπίσουν όπως αρμόζει στο πρώτο και μεγαλύτερο αθλητικό Μέσο, με τους ραδιοπομπούς μας να εκπέμπουν στους 103,3 και τον Sport24 Radio να γίνεται το πρώτο αθλητικό ραδιόφωνο που γεννιέται από ένα digital brand και με όλη την οικογένεια του Sport24.gr, εδώ. Στο κυριακάτικο τραπέζι που λένε.

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν 10 χρόνια

Άλλωστε, αν μπορούσες να περάσεις μια μέρα ή ακόμα καλύτερα μια εβδομάδα μαζί μας, θα διαπίστωνες κι εσύ ότι το Sport24 πάντα και πριν από όλα ήταν μια οικογένεια, με όλα τα στοιχεία που τη συνθέτουν. Σεβασμό, άγχος, όνειρα, καυγάδες, διαφωνίες, εμπιστοσύνη, ασφάλεια, εφηβικές και γενικότερες ανησυχίες, αναβρασμό, στάδια που περνάμε το ένα μετά το άλλο, χαρές και λύπες, αγάπη, πολλή αγάπη. Αγάπη δεν σημαίνει ότι θα μας βρεις αγκαλιά να κλαίμε ο ένας πάνω στον άλλον (όχι ότι δεν έχει γίνει αυτά τα 10 χρόνια), αλλά θα τη μυρίσεις παντού σε κάθε μας κείμενο, σε κάθε μας project, σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να αφήσουμε εσένα αναγνώστη και φίλε, ικανοποιημένο και χαρούμενο, αλλά και τον εαυτό μας τον ίδιο. Έχουμε δει άλλωστε, ότι αν κάτι δεν αρέσει σε εμάς, δεν θα αρέσει ούτε σε σένα, γιατί το Sport24 δεν ήταν ποτέ και ούτε θα γίνει “μια ακόμα δουλειά”, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο, ευρύτερο, βαθύτερο.

Δεν ξέρω πώς μου κάθισε να γράψω εγώ αυτές τις γραμμές, σε αυτή τη νομοτελειακά, συμβολικά και σημειολογικά σημαντική στιγμή και γιορτή, αλλά όπως και να μου κάθισε (νομίζω απλώς πρόλαβα), νιώθω τιμή και χαρά μαζί. Όσοι ανέφερα, βέβαια, καθώς και ο Γιάννης, ο Δημήτρης, όλοι εδώ στα γραφεία της 24 Media που φοράνε τη φανέλα του Sport24.gr θα ήθελαν και θα είχαν να που μια κουβέντα, να ρίξουν κι αυτοί λίγο νερό στο μύλο των αναμνήσεων και των στιγμών που πέρασαν και ευτυχώς ακούμπησαν. Όπως λέει και ο Βαγγέλης Σταματόπουλος στο short documentary που ετοιμάσαμε για τα 10 χρόνια, “μαζί με το Sport24 μεγαλώσαμε κι εμείς”. Φέραμε ανθρώπους στη ζωή ή αποχαιρετήσαμε ανθρώπους για μια άλλη ζωή, παντρευτήκαμε, χωρίσαμε, πήγαμε στρατό, κάναμε όλα αυτά τα βήματα που λίγο πολύ είναι η ζωή ή τέλος πάντων έτσι μας έχουν πει ότι είναι η ζωή.

Δεν αποφεύγω να πω ξεχωριστά ονόματα όσων συμμετέχουν καθημερινά σε αυτή την παραγωγική και δημοσιογραφική διαδικασία που λέγεται Sport24.gr, απλώς νιώθω ότι αυτή η επέτειος δεν έχει ανάγκη από λόγια για τον καθένα από εμάς. Μας μάθατε και δεν εννοώ ότι γίναμε διάσημοι και επώνυμοι (για το Θεό, δεν ξεστομίζουμε τέτοια πράγματα εδώ και αν το κάνουμε, έχουμε ειδικό ποινολόγιο για να επαναφέρουμε την τάξη). Μας μάθατε από την καλή και την ανάποδη. Μας συμπαθήσατε, σας εκνευρίσαμε, μας αμφισβητήσατε, σας δικαιώσαμε, σας ενημερώσαμε και ποτέ, μα ποτέ δεν σας κοροϊδέψαμε. Θα ήταν η πιο μεγάλη αχαριστία προς αυτούς που έκαναν το Sport24.gr τόσο δυνατό, τόσο μεγάλο. Ελπίζουμε μάλιστα, ότι η προσπάθεια που κάνουμε για καθαρή αθλητική δημοσιογραφία, για μόνιμη απόσταση από συμφέροντα, γραμμές, κύκλους και τετράγωνα και η πίστη μας ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι κάτι όμορφο, διασκεδαστικό και διδακτικό και όχι κάτι βρώμικο, ρεβανσιστικό και υπόγειο, είναι αυτά που είδατε σε εμάς και είναι αυτά που πραγματικά θέλουμε να περάσουμε σε εσάς.

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν 10 χρόνια

Το πούλιτζερ δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός σε αυτό το Μέσο. Ο αυτοσκοπός ήταν ένα Μέσο διαφορετικό από τα άλλα, υγιές, με χαλαρή διάθεση όταν αυτά τα απαιτούν και με σοβαρή ματιά όταν αυτά το επιβάλλουν. Προσωπικά, όντας πια εκτός του βασικού κορμού του Sport24.gr (αν και παρά την επαγγελματική ιδιότητα, θα ήταν τουλάχιστον εξοργιστικό για μένα τον ίδιο να απαρνηθώ τον ιστό-τοπο καταγωγής μου), βλέπω το SPORT 24 να πατάει ακόμα πιο γερά σε μια πραγματικά ρευστή πραγματικότητα των αθλητικών (και γενικότερα) Media και χωρίς να αλλάξει κανένα από τα γονίδια του dna του, συνεχίζει για τα επόμενα 10 χρόνια.

Θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα είστε δίπλα μας. Να είστε όλοι καλά και να μεγαλώνετε όμορφα.

Εκ μέρους του Sport24.gr και των ανθρώπων του,

Μάνος Μίχαλος

Content Director της 24 Media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ