OPINIONS

Με την ίδια συνταγή ο Λουτσέσκου

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ - ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΣΑΠ / ΦΙΛΙΚΟ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΡΜΠΕΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ - ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΣΑΠ / ΦΙΛΙΚΟ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Λίγες ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα με τη Βασιλεία και ο Ρουμάνος τεχνικόςτου ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, δείχνει να εμπιστεύεται αυτούς που τον δικαίωσαν την περασμένη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του στην Ολλανδία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να διαχωρίζει για πρώτη φορά από την στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ τους παίκτες του σε βασικούς, αυτούς που αγωνίστηκαν κατά της Ντε Γκράαφσαπ και αναπληρωματικούς, όσους έπαιξαν κατά της Αντβέρπ.

Κάτι για το οποίο ευθύνεται η Βασιλεία και το παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ που έρχεται την επόμενη εβδομάδα. Θέλοντας και μη ο Ρουμάνος τεχνικός έπρεπε να κάνει τέτοιου είδους διαχωρισμούς προκειμένου να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα από τους ποδοσφαιριστές που σκοπεύει να κατεβάσει ως πρώτους έντεκα στον πρώτο αγώνα στην Τούμπα στις 24/7.

ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ, ΑΥΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ

Οι 25 προπονήσεις και τα επτά φιλικά στην Ολλανδία δεν άλλαξαν το σχέδιο που είχε στο μυαλό του από την αρχή της προετοιμασίας. Αν δει κανείς τους έντεκα που ξεκίνησαν κατά της Ντε Γκράαφσαπ και τους συγκρίνει με τον τελευταίο αγώνα της περασμένης αγωνιστικής περιόδου θα διαπιστώσει ότι ο μόνος που έλειπε ήταν ο Τζάλμα Κάμπος. Δέκα ίδιοι και ο Λημνιός…

Εξ αρχής ήταν δεδομένο ότι οι παίκτες που ήταν από πέρυσι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είχαν προβάδισμα έναντι των δύο που αποκτήθηκαν με μεταγραφή και των παικτών που επέστρεψαν από δανεισμό. Και η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της προετοιμασίας δεν υπήρξαν και πολλοί που έδειξαν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν το προβάδισμα των δέκα.

Από τους δύο νέους αν κάποιος έδειξε ότι μπορεί να βρεθεί πιο γρήγορα στον κύκλο των ποδοσφαιριστών που λογίζονται ως δανεικοί αυτός είναι μάλλον ο Λέο Ζαμπά. Και αυτό όχι μόνο διότι ο νεαρός Βραζιλιάνος έχει όλα τα τεχνικά στοιχεία που απαιτούνται για να πετύχει σπουδαία πράγματα στον ΠΑΟΚ, αλλά περισσότερο γιατί στην τακτική πειθαρχεία είναι περισσότερο δεκτικός σε όλα όσα ζητά ο προπονητής του. Ο Χατσερίντι από την άλλη δείχνει ακόμη πολύ κουμπωμένος, σφιγμένος και αρκετά πίσω σε επίπεδα ετοιμότητας από τους νέους του συμπαίκτες .

Από τους υπόλοιπους η πιο σοβαρή υποψηφιότητα έρχεται από τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός στην Ολλανδία έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που είχαν όλοι συνηθίσει την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Αν μάλιστα δεν είχε δυο μικροτραυματισμούς που τον ανάγκασαν να χάσει κάποιες προπονήσεις ίσως και να είχε σίγουρο ρόλο στους αγώνες με τη Βασιλεία.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 90'

Εδώ όμως που έφτασαν τα πράγματα το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι πως θα παρουσιαστούν το βράδυ της Τρίτης αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για το Ρουμάνο τεχνικό. Οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν απέναντι στην πληγωμένη από τις αποχωρήσεις και τα άσχημα αποτελέσματα στην προετοιμασία, Βασιλεία θα είναι εντελώς διαφορετικές, από αυτές που υπήρχαν στο τελευταίο φιλικό της Ολλανδίας.

Το πιο σημαντικό στο παιχνίδι με την Ντε Γκράαφσαπ ήταν ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην προετοιμασία για 90'. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, οι βασικοί έδειξαν ότι, τηρουμένων των αναλογιών μπορούν να αντέξουν και αυτό είναι σημαντικό σε αυτό το στάδιο.

Από εκεί και πέρα ο Λουτσέσκου είδε μάλλον όσα περίμενε ότι θα δει. Τους παίκτες να προσπαθούν να χτίσουν από πίσω επιθέσεις, να έχουν την κατοχή της μπάλας, να βγαίνουν μπροστά με γρήγορες πάσες στο χώρο και να πιέζουν, περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο ψηλά τους αντιπάλους τους.

Είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απόλυτα έτοιμος και θα ήταν μάλλον παράδοξο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στα μέσα του Ιουλίου. Αυτό που χρειάζεται είναι να εμφανιστεί περισσότερο έτοιμος από τους Ελβετούς. Και σε επίπεδα φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης και νοητικά και ψυχολογικά. Ο Λουτσέσκου θα έχει από τη Πέμπτη και μετά άλλες τέσσερις πέντε ημέρες στη διάθεση του για να δουλέψει για τους αγώνες με τη Βασιλεία.

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Με τα δεδομένα που επικρατούν λίγο πριν οι ποδοσφαιριστές του Δικέφαλου επιβιβαστούν στο αεροπλάνο της επιστροφής στη Θεσσαλονίκη, «τα κουκιά φαίνεται να είναι μετρημένα». Η επιτυχημένη πέρυσι τετράδα στην άμυνα που θα υπερασπιστεί μαζί με τον Πασχαλάκη την εστία του ΠΑΟΚ, το δίδυμο Κάνιας και Μαουρίτσιο στη μεσαία γραμμή, ο Μπίσεσβαρ να ξεκινά από την αριστερή πλευρά και να συγκλίνει στον άξονα στην αγαπημένη του κίνηση, ο Πρίγιοβιτς μπροστά, ο Πέλκας πίσω από το Σέρβο και ο Λημνιός που είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους εξτρέμ του Δικέφαλου, δύσκολα δεν θα δώσουν το παρόν στην πρώτη αλλά μεγάλη μάχη της χρονιάς.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ