OPINIONS

Βγάζει πρωταγωνιστές ο ΠΑΟΚ

Βγάζει πρωταγωνιστές ο ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Τα πρόσωπα του φιλικού με τη Γάνδη και γιατί ο Λουτσέσκου δεν τρελάθηκε από τα αμυντικά προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους Βέλγους. Γράφει ο Σάββας Τζιομπάνογλου.

Κάθε τι καινούργιο είναι αυτό που δίνει ενδιαφέρον στην καλοκαιρινή προετοιμασία κάθε ομάδας. Νέα πρόσωπα, νέες τακτικές, καινούργια πράγματα, που έχεις ευκαιρία να τα δεις πριν γίνουν γνωστά στον περισσότερο κόσμο.

Η εμφάνιση του Ροντρίγκο Ρέι στο φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Γάνδη μπορεί να ήταν έκπληξη για πολλούς, άλλα όσοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις προπονήσεις του Δικέφαλου στην Ολλανδία έβλεπαν ότι ο Αργεντίνος μέρα με την ήμερα κάνει πιο αισθητή την παρουσία του σε αυτές.

ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ Ο ΡΕΪ

Ο Ρέι έδειξε απέναντι στη βελγική ομάδα ότι είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Η διπλή επέμβαση του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν αποκρούει πρώτα την κεφαλιά του Γιαρμοτσένκο και στη συνέχεια προλαβαίνει να σταματήσει και το σουτ του Σακβιτάτσε είναι από τις φάσεις που μόνο ένας γκολκίπερ υψηλού επιπέδου μπορεί να βγάλει.

Το γεγονός ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο έχασε τόσο εύκολα την θέση του βασικού κάτω από την εστία του ΠΑΟΚ από τον Πασχαλάκη και δεν κατάφερε ποτέ να την διεκδικήσει και πάλι σοβαρά, δεν ήταν καλό σημάδι, ωστόσο ελαφρυντικά υπάρχουν πολλά.

Άλλωστε είναι μάλλον σύνηθες για έναν ποδοσφαιριστή όπως αυτός, που φεύγει από την Αργεντινή για την Ευρώπη, γνωρίζοντας μόνο ισπανικά και χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει εύκολα με όσους συναναστρέφεται μέσα και έξω από την ομάδα, να χρειάζεται αρκετό χρόνο προσαρμογής. Πολύ περισσότερο σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του ΠΑΟΚ που μπορεί πολύ εύκολα να αποδημήσει κάθε τερματοφύλακα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ρόμπιν Όλσεν.

Ο Αργεντίνος έδειξε ότι είναι ακόμη εδώ, παρά τα όσα έχουν κατά καιρούς ακουστεί για ενδεχόμενο δανεισμό του, και πως μπορεί την επόμενη σεζόν να είναι περισσότερο "διεκδικητικός" στο ρόλο που θα έχει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ΖΑΜΠΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ

Εξαιρετικός ο Ρέι, εξαιρετική ήταν και η ενέργεια του Λέο Ζαμπά και το γκολ που πέτυχε. Κι αν ο πρώτος έδειχνε ότι… κάτι κινείται τις προηγούμενες ημέρες, το σλάλομ του Βραζιλιάνου ήταν μάλλον αναπάντεχο στο χρονικό σημείο του παιχνιδιού που έγινε. Σε έναν αγώνα που ο ρυθμός ήταν μάλλον χαλαρός εκείνη την στιγμή ο νεαρός αποφάσισε να δείξει την καταγωγή του, πήρε την μπάλα από τα δεξιά και ξεκίνησε μια διαγώνια κίνηση. Περνώντας όποιον βρέθηκε μπροστά του έφτασε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Γάνδης στη μικρή του σχεδόν περιοχή και δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του.

Και αυτός είχε προειδοποιήσει στο φιλικό με την Στεάουα με τη "σακούλα" στον Πιντίλι και την πάσα στον Ενρίκε στη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ λίγο πριν την λήξη, αλλά κάτι παρόμοιο με αυτό που έκανε στην άμυνα της Γάνδης δεν το έχει ξανακάνει. Συνήθως προσπαθούσε να βάλει την μπάλα μπροστά και να ξεπεράσει τον αντίπαλο του στα φιλικά και τις προπονήσεις στο σπριντ, αλλά να περνά σαν σταματημένους τέσσερις ποδοσφαιριστές μέχρι να σκοράρει ήταν μάλλον… ξαφνικό για όλους.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ζαμπά έχει τα στοιχεία που απαιτούνται για να "ξαφνιάσει" ακόμη πολλές φορές όσους τον παρακολουθούν και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον. Και αυτός όπως και ο Ρέι δεν γνωρίζει αγγλικά, αλλά ξεκίνησε ήδη μαθήματα για να μάθει.

ΔΕΝ "ΤΡΟΜΑΞΕ" Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ

Στα αρνητικά του Δικέφαλου δεν μπορεί παρά να καταγραφεί η καλή ανασταλτική λειτουργία του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Λουτσέσκου την απέδωσε στην κούραση αλλά και στο γεγονός ότι την αριστερή πλευρά της άμυνας την κάλυπταν ο νεαρός Κώστας Μπαλογιάννης και ο Μάρκο Μιχόγεβιτς. Ο ένας είπε παλεύει με τον εαυτό του για να σταθεί σε ρόλο αριστερού μπακ και ο Μιχόγεβιτς ξέρει πως ότι και να κάνει είναι ο πέμπτος στη σειρά στόπερ του ΠΑΟΚ. Ο, πάντα αναλυτικός μετά τα παιχνίδια, Ρουμάνος τεχνικός δεν έδειξε να πανικοβάλλεται από τα τόσα πολλά λάθη. Μάλλον γιατί γνωρίζει καλά ότι με τη βασική του άμυνα αυτά δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Video: Ο Ζαμπά του ΠΑΟΚ περνά πέντε παίκτες και σκοράρει εναντίον της Γάνδης
"Πληγώθηκε" στο τέλος ο ΠΑΟΚ, 1-1 με τη Γάνδη
Φεύγει ο Ενρίκε από τον ΠΑΟΚ, συμφωνία με Αστάνα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ