OPINIONS

Ο Βασιλάκης γίνεται Βασίλης...

Ο Βασιλάκης γίνεται Βασίλης...

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρίσκει το χαμένο χρόνο συμμετοχής του και δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά πλέον και σε επίπεδο ανδρών. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ στους "16" του Basketball Champions League δεν ήρθε με καρδιοχτύπι. Δεν χρειάστηκε θρίλερ, ούτε άλλα αποτελέσματα. Ηρθε με καθαρή και πανάξια νίκη μέσα στη Λετονία, κάτι που για να πούμε την αλήθεια δεν περίμεναν και πολλοί. Ομως ο Δικέφαλος έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι - καλύτερο και εκείνο με τον Ολυμπιακό στο Παλατάκι - και πέρασε εμφατικά από την έδρα της Βέντσπιλς. Πήρε την τρίτη θέση στον όμιλό του και αξίζει το χειροκρότημα, διότι δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που πέτυχε.

Η Ελλάδα, λοιπόν, συνεχίζει με δύο ομάδες στους "16" του Champions League και στο αρχηγείο της FIBA έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν. Σίγουρα και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεν έχουν δείξει την εμπορική τους δύναμη στην πρώτη φάση, συνήθως οι εξέδρες στα δικά τους γήπεδα ήταν άδεια στην πρώτη φάση, όμως από την άλλη η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι στην κορυφή της Ευρώπης από την άποψη του ενδιαφέροντος για το μπάσκετ. Κι ας μην αντανακλά κάτι τέτοιο στα εισιτήρια. Για παράδειγμα την ώρα που έπαιζαν οι δύο ομάδες τους "τελικούς" πρόκρισης στους "16", το live του Sport24 φιλοξενούσε χιλιάδες επισκέπτες. Και ό,τι ακολούθησε, δείχνει τη δυναμική του αθλήματος και στη δεύτερη σε δυναμικότητα ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αρκετά με αυτά. Να σταθούμε στον ΠΑΟΚ, διότι πέρα από την πρόκριση, μας παρουσιάζει και κάποιους παίκτες που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια. Εχουν γραφτεί πολλά για τον Αντώνη Κόνιαρη, έχουν δείξει τεράστια πρόοδο ο Λίνος Χρυσικόπουλος και ο Δημήτρης Κατσίβελης, αλλά όπως και να κάνουμε, το μεγάλο στοίχημα για τον Ηλία Παπαθεοδώρου και κατ' επέκταση το ελληνικό μπάσκετ είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ισως κάποιοι να έχουν μπερδευτεί και να τον θεωρούν χαμένο ταλέντο, είναι όμως μια καλή ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για έναν 21χρονο. Οχι, λοιπόν, για έναν παίκτη που έχασε το δρόμο ή το... τρένο της επιτυχίας, αλλά ένα παιδί που γίνεται άνδρας και παίζει έτσι από τη στιγμή που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, βρήκε τα πατήματά του και παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του.

Μην ψάχνετε τη στατιστική, δεν έκανε κάτι φοβερό και τρομερό στην Λετονία ο Χαραλαμπόπουλος. Είχε 12 πόντους με 3/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, πήρε 3 ριμπάουντ και έκανε 4 ασίστ. Είχε 12 στην αξιολόγηση, ήταν με άλλα λόγια πολύ καλός, αλλά όχι κάτι εξαιρετικό. Σημειώστε κάτι όμως που αποδεικνύει την προσφορά του και τον τρόπο που βοήθησε τον ΠΑΟΚ να φύγει θριαμβευτής από την έδρα της Βέντσπιλς. Ο Παπαθεοδώρου τον άφησε 26 λεπτά στο παρκέ - τρίτος σε χρόνο συμμετοχής - και παράλληλα ο Χαραλαμπόπουλος είχε +18 όσο βρισκόταν στο παρκέ. Η παρουσία του δηλαδή στο γήπεδο βοήθησε τον ΠΑΟΚ όσο κανένας άλλος παίκτης του Δικεφάλου. Ο Τζόουνς είχε +17, ο Γκος +16.

Ο Βασιλάκης γίνεται Βασίλης και αν παραμείνει υγιής, θα προοδεύει κάθε μέρα που περνάει μέσω της κίνησης που έκανε το καλοκαίρι να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη. Εχει ικανότητες και μπασκετικό μυαλό που ελάχιστοι είχαν στην ηλικία του, χρειάζεται να δουλεύει κάθε μέρα και περισσότερο για να φτάσει εκεί που πραγματικά πρέπει. Παίζει και "3" και "4" εξίσου καλά και μέσω των αγώνων θα κερδίσει την απαραίτητη ψυχολογία για να γράψει ιστορία στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αρκεί να μην επαναπαυτεί ποτέ και να προπονείται όσο δεν πάει άλλο.

Προφανώς και υπήρχαν πολλοί που περίμεναν να είχε δείξει τις ικανότητές του σε επίπεδο ανδρών πολύ πιο νωρίς, αλλά δεν ήταν εύκολο να συμβεί αυτό στον Παναθηναϊκό. Στον ΠΑΟΚ έχει και χρόνο και προϋποθέσεις να εξελιχθεί και να μπει στη διαδικασία να γίνει παίκτης του πιο υψηλού επιπέδου. Να αφήσει εποχή και τέτοιες εμφανίσεις σαν αυτή στη Λετονία, να μην αποτελούν καν σημείο αναφοράς, αλλά να είναι απλά μια μέρα στη δουλειά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ