ΣΤΗΛΕΣ

Οι υποψήφιοι για την ανανεωμένη Εθνική Ελλάδας

Οι υποψήφιοι για την ανανεωμένη Εθνική Ελλάδας

Ο Μίχαελ Σκίμπε σκοπεύει να παρουσιάσει μια ανανεωμένη Εθνική ομάδα από την επόμενη χρονιά και το Sport24.gr αναφέρει Έλληνες παίκτες που θα μπορούσαν να βρεθούν στις κλήσεις του Γερμανού εκλέκτορα.

Ο στόχος πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας δεν επιτεύχθηκε για την Εθνική ομάδα, εντούτοις ο Μίχαελ Σκίμπε πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την διοίκηση της ΕΠΟ και θα καθοδηγήσει την γαλανόλευκη την επόμενη διετία, με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2020.

Εκτιμήθηκε το έργο από το Νοέμβριο του 2015, όταν και ανέλαβε τις τύχες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, έγιναν βήματα προς τα μπρος, η ομάδα από την τελευταία θέση των προηγούμενων προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έφτασε να διεκδικεί την είσοδο στο Μουντιάλ μέσω των μπαράζ, ενώ επανήλθε το οικογενειακό κλίμα στον Άγιο Κοσμά. Με λίγα λόγια, η συνταγή θεωρείται επιτυχημένη.

Μιλώντας στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" για την επόμενη μέρα της γαλανόλευκης, ο Μίχαελ Σκίμπε ανέφερε πως θα βάλει νέα πρόσωπα στην ομάδα, θα κάνει δοκιμές και θα υπάρξει ανανέωση. Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Μέχρι να αρχίσουν οι επίσημοι αγώνες τον Σεπτέμβριο, έχουμε μπροστά μας μερικούς μήνες για να δούμε καινούργιους παίκτες. Δεν χρειάζεται να καλέσω τον Παπασταθόπουλο, τον Μήτρογλου ή τον Μανωλά. Ξέρω ότι μπορώ να στηριχτώ σε αυτούς.

Είναι, λοιπόν, μια καλή ευκαιρία για δοκιμές νέων παιδιών. Να τεστάρουμε το νέο αίμα αλλά και να επαναφέρουμε στην ομάδα παίκτες όπως ο Καρέλης, που πρόσφατα επανήλθε από τραυματισμό. Θα αναλύσουμε διεξοδικά - ήδη το κάνουμε - τα ρόστερ όλων των ομάδων, για να δούμε ποιοι διαθέτουν στοιχεία για να παίξουν στην Εθνική. Είναι, επίσης, μια ευκαιρία να αντικαταστήσουμε ορισμένους παίκτες που μεγαλώνουν. Να έρθουν φρέσκα πρόσωπα. Να ανανεώσουμε την ομάδα".

Το Sport24.gr μπαίνει στην θέση του Μίχαελ Σκίμπε, αναφέροντας ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο και οι οποίοι ως τώρα δεν ήταν μεταξύ των εκλεκτών του Γερμανού. Προφανώς δεν γίνεται να κληθούν όλοι αυτοί, ούτε απαραιτήτως θα είναι μόνο από την συγκεκριμένη λίστα. Απλώς, πρόκειται για παίκτες που οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κάνει εξαιρετική σεζόν και θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για να είναι μεταξύ των επιλογών του ομοσπονδιακού μας εκλέκτορα.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Είναι μια θέση που η Εθνική έχει μια σταθερή βάση. Ο Ορέστης Καρνέζης είναι ο βασικός γκολκίπερ, απλά δεν παίζει στην Γουότφορντ, ο Στέφανος Καπίνο ψάχνει ομάδα, ο Γιάννης Ανέστης έχει παραγκωνιστεί από την ΑΕΚ λόγω του ότι δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του, ενώ ο Παναγιώτης Γλύκος του ΠΑΟΚ είναι τραυματίας. Όλοι τους όμως είναι στις επιλογές του Σκίμπε και προφανώς εφόσον παίζουν, θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Από 'κει και πέρα, ο Ανδρέας Γιαννιώτης κάνει μια εκπληκτική σεζόν με τον Ατρόμητο, έχει δεχτεί μόλις οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα, κράτησε το μηδέν για 765 αγωνιστικά λεπτά σε οκτώ σερί παιχνίδια και δείχνει το τεράστιο ταλέντο του. Ο Ολυμπιακός τον θέλει πίσω και είναι δεδομένο ότι αν συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις, δεν θα αργήσει να έρθει και η κλήση στην Εθνική για τον 25χρονο γκολκίπερ.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÔÑÏÌÇÔÏÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, μετά το νικηφόρο 1-0 με τον Πλατανιά, κατάφερε να μείνει στα πρώτα του πέντε παιχνίδια με την φανέλα του ΠΑΟΚ χωρίς να δεχτεί γκολ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των τερματοφυλάκων του "Δικέφαλου του Βορρά". Ο 28χρονος έδειχνε από τον ΠΑΣ τα προσόντα του, αλλά μπορεί να σταθεί και σε υψηλότερο επίπεδο, σε ομάδα πίεσης και πρωταθλητισμού. Βέβαια, πρέπει να παίζει περισσότερο, είναι κάτι που το θέλει και ο Σκίμπε από τους παίκτες που καλεί.

Τέλος, έχουμε και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, ο οποίος έχει χρηστεί διεθνής με την U-21 της Γερμανίας, αλλά αυτό δεν του στερεί την δυνατότητα να παίξει στην Εθνική Ελλάδας. Ξέρει ότι στα "πάντσερ" πολύ δύσκολα μπορεί να κληθεί, στον Παναθηναϊκό έκανε ορισμένες τρομερές εμφανίσεις, έχει αλματώδη πρόοδο, πάει στη Μπενφίκα και ο Σκίμπε θα τον παρακολουθεί στενά. Θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τα γκολπόστ της γαλανόλευκης ο 23χρονος.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Στην άμυνα, η αλήθεια είναι πως η Εθνική έχει το μικρότερο πρόβλημα, διότι κακά τα ψέματα διαθέτει σέντερ μπακ παγκόσμιας κλάσης, ακραία μπακ με εμπειρία και παραστάσεις και είναι σε κάθε περίπτωση το δυνατό της "όπλο". Παρ' όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει "φρέσκο αίμα" για να μπει στην ομάδα ή να επανέλθουν παίκτες που βρίσκονται σε σούπερ κατάσταση και μπορούν να προσφέρουν λύσεις είτε ως βασικοί είτε ερχόμενοι από τον πάγκο.

Ο Μιχάλης Μπακάκης της ΑΕΚ είναι ένας παίκτης που ακούστηκε όσο κανένας και για πολλούς αδικήθηκε που δεν έλαβε κλήση από τον Σκίμπε. Οι εμφανίσεις του είναι εξαιρετικές, ο κόουτς τον παρακολουθεί και νομίζουμε ότι θα τον καλέσει. Έχει χρηστεί διεθνής και στο παρελθόν, δεν είναι πρωτάρης ο δεξιός μπακ της Ένωσης, ο οποίος μπορεί να παίξει και αριστερά, αλλά και ως τρίτος στόπερ αν χρειαστεί.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Σιόβας της Λεγανές κάνει σούπερ εμφανίσεις στην Primera Division, είναι βασικός στην ομάδα του και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να φορέσει ξανά την φανέλα με το εθνόσημο, για να πάμε μετά στο νέο αίμα, το οποίο σιγά σιγά μπορεί να κυλήσει στις φλέβες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Άλλωστε, ο ίδιος ο προπονητής μίλησε για ανανεώση.

Οι Σπύρος Ρισβάνης και Δημήτρης Χατζηισαΐας του Ατρομήτου έχουν συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο και σε καμία των περιπτώσεων δεν περνούν απαρατήρητοι από το προπονητικό τιμ. Προφανώς και το δίδυμο Μανωλάς - Παπασταθόπουλος δεν σπάει, αλλά πάντα χρειάζονται επιπλέον λύσεις.

Στα αριστερά, ο βασικός και αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό, Λεονάρντο Κούτρης, αποκτά εμπειρίες και παραστάσεις σε συνθήκες πρωταθλητισμού και δείχνει την αξία του στα 23 του χρόνια, ενώ στα δεξιά έχουμε τον εκπληκτικό φέτος, Κυριάκο Κιβρακίδη, ο οποίος αγωνίζεται στον Ατρόμητο και στα 25 του δείχνει πιο ώριμος από ποτέ.

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÃÉÏÕÂÅÍÔÏÕÓ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - JUVENTUS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
Κούτρης EUROKINISSI SPORTS

Ο 21χρονος, Κωνσταντίνος Τσιμίκας, παίζει βασικός στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη Βίλεμ στην θέση του αριστερού μπακ και κάνει πολύ καλές εμφανίσεις, ενώ αν πάμε σε ακόμα πιο "φρέσκο αίμα", έστω για κάποια φιλικά ματς, ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος του ΠΑΣ Γιάννινα και ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης του Αστέρα είναι δυο παίκτες που ξεχωρίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΜΕΣΟΙ - ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Στη μεσαία γραμμή, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά, η αλήθεια είναι πως χρειάζεται να υπάρξουν προσθήκες. Άλλωστε, ο προπονητής έχει αναφέρει πολλάκις ότι εκεί χωλαίνει η ομάδα και πρέπει να βελτιωθεί. Ο Νίκος Καρέλης θα επιστρέψει στις κλήσεις και θα προσφέρει πολύτιμες λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή, όμως μπορούμε να εξετάσουμε και άλλες περιπτώσεις παικτών για την γαλανόλευκη.

Ο Δημήτρης Πέλκας του ΠΑΟΚ είναι παίκτης που μπορεί σιγά σιγά να μονιμοποιηθεί στην Εθνική ομάδα, εφόσον βέβαια συνεχίσει και ο ίδιος να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στους "ασπρόμαυρους" και παίζει. Είναι ένας παίκτης που θεωρείται κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Μανώλης Σιώπης του Πανιωνίου, ο οποίος παίζει δανεικός από τον Ολυμπιακό, είναι ένα εξάρι που μπορεί να σταθεί στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχοντας πάρει ήδη κάποιες πρώτες ευκαιρίες, ενώ ένας παίκτης που φέτος κάνει σούπερ χρονιά με τον Ατρόμητο, είναι ο 29χρονος μέσος, Θοδωρής Βασιλακάκης. Ας τον έχουν στο μυαλό μας για μελλοντικές κλήσεις του προπονητή.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Αποκάλυψη είναι ο 23χρονος εξτρέμ, Χρήστος Αλμπάνης, του Απόλλλωνα Σμύρνης, ο οποίος είναι στα ραντάρ των μεγάλων ομάδων και όχι άδικα, επομένως η κλήση στην Εθνικη θα έρθει νομοτελειακά αν συνεχίσει να προοδεύει, ενώ ο Κώστας Γαλανόπουλος της ΑΕΚ παίρνει ευκαιρίες από τον Μανόλο Χιμένεθ, ανταποκρίνεται επάξια, στέκεται εξαιρετικά και στα 20 του χρόνια δείχνει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ένας ακόμη παίκτης που έχει περάσει απ' όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες (U-16, U-17, U-19, U-21), διέπρεψε στον Ατρόμητο, πήρε μετεγγραφή στον ΠΑΟΚ και σιγά σιγά προσπαθεί να δείξει την αξία του, είναι ο Δημήτρης Λημνιός. Ο 19χρονος εξτρέμ έχει χρόνο βέβαια μέχρι να παίξει στους άνδρες, είναι μικρός ακόμα, παρ' όλα αυτά δεν περνάει απαρατήρητος και είναι ποδοσφαιριστής με πολλά προσόντα.

Ο Λάζαρος Λάμπρου είναι ένας δεξιός εξτρέμ, ο οποίος παίζει δανεικός στον Πανιώνιο από τον ΠΑΟΚ και κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Γρήγορος, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, στα 20 του χρόνια είναι ποδοσφαιριστής με εξαιρετική βάση για να εξελιχθεί και να κάνει αξιοπρόσεκτη καριέρα. Αρκεί βέβαια να έχει συνέπεια και διάρκεια.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΡΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

*Τέλος, αφήνουμε και την περίπτωση του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος μπορεί να γίνει περίπτωση... Κάρλος Ζέκα, παίρνοντας ελληνικό διαβατήριο, το οποίο θα μπορεί να του δώσει την ευκαιρία να κληθεί στην Εθνική. Είναι κάτι που ίσως προχωρήσει από τον Απρίλιο, ο ίδιος το θέλει, έχει μιλήσει και με τον Σκίμπε, επομένως τ΄όνομά του Αργεντινού μέσου του Παναθηναϊκού ίσως να παίξει δυνατά.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Ο Κώστας Μήτρογλου αυτή την στιγμή δεν αμφισβητείται από κανέναν και είναι ο Νο1 της Εθνικής μας. Οι Δημήτρης Διαμαντάκος και Απόστολος Βέλλιος είναι οι εναλλακτικές, αλλά για τον δεύτερο ειδικά ο προπονητής έχει πει πως θέλει να πάει κάπου και να παίζει. Όσο, δε, ο Στέφανος Αθανασιάδης δεν καταφέρνει να ανέβει πάλι επίπεδο, τόσο δεν θα καλείται.

Ο Ευθύμης Κουλούρης του ΠΑΟΚ είναι παίκτης που παίρνει ευκαιρίες από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και μοιράζεται την θέση του φορ με τον Αλεξάνταρ Πριίγιοβιτς. Όσο θα παίζει στον "Δικέφαλο", τόσο θα αυξάνονται και οι πιθανότητές του να βρίσκεται στις επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε. Άλλωστε, οι επιλογές στην γραμμή κρούσης είναι ελάχιστες.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ένας ακόμη φορ που κάνει καλό πρωτάθλημα, έχει καλή επαφή με τα δίχτυα και θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή, είναι ο Μιχάλης Μανιάς του Αστέρα Τρίπολης. Ο 27χρονος, άλλοτε άσος του Απόλλωνα, του Άρη, του ΠΑΣ και την Βέστερλο, βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και αν έχει διάρκεια και συνεχίσει τις "υψηλές πτήσεις", βάζει υποψηφιότητα για να είναι στις μελλοντικές κλήσεις του προπονητή.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ