ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Μπαίνει στη μάχη των τελικών του Challenge Cup η ΑΕΚ

CHALLENGE CUP / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΑΔΕΙΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHALLENGE CUP / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΑΕΚ - ΜΑΔΕΙΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της στο χάντμπολ βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει στις 19:00 (ΕΡΤ3) την Ποτάισα Τούρντα στον πρώτο τελικό του Challenge Cup.

Μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της 13χρονης ιστορίας της στο χάντμπολ βρίσκεται η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει στις 19:00 (ΕΡΤ3) την Ποτάισα Τούρντα στον πρώτο τελικό του Challenge Cup.

Η Ένωση είναι η τρίτη ελληνική ομάδα που θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στη σάλα μετά τον Φίλιππο Βέροιας το 2003 και τον Διομήδη Άργους το 2012 στον ίδιο θεσμό, με τους "Λύκους" να παραμένουν έως σήμερα οι μοναδικοί που το κατέκτησαν.

Η ΑΕΚ βρίσκεται από το Σάββατο το απόγευμα στη Ρουμανία, έχοντας ανεβασμένο ηθικό και καλό αγωνιστικό ρυθμό μετά την πρόκριση της στον τελικό της Handball Premier με 2-0 νίκες επί του ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή (19:00) στο κλειστό "Νίκος Γκάλης" του ΟΑΚΑ.

Στην αποστολή ταξίδευσαν και οι Γιάννης Τσικογιαννόπουλος, Λάμπης Βαμβακάς, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στα παιχνίδια με τον "Δικέφαλο του Βορρά", με τον πρώτο να έχε αρκετές πιθανότητες να τεθεί στην διάθεση του Νίκου Γραμματικού.

Η Ποτάισα είχε φτάσει και πέρσι στον τελικό του Challenge Cup, χάνοντας το τρόπαιο με δύο ήττες από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Έχει στο ρόστερ της δύο ξένους τον 26χρονο Μολδαβό πλέι μέικερ, Ρομάν Ζακασιούριν και τον 37χρονο Σέρβο πίβοτ, Νέναντ Σάβιτς, ενώ προπονητής είναι ο 49χρονος Ρουμάνος, Νικολάε Γκαλ, που έκανε καριέρα ως αθλητής στην Μπάγια Μάρε.

Ο διεθνής τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Θάνος Συγγάρης, δήλωσε: "Η Τούρντα είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία αγωνίζεται σε ένα σκληρό πρωτάθλημα και πιο ανταγωνιστικό από το δικό μας. Θεωρητικά είναι και το φαβορί στους συγκεκριμένους αγώνες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας πτοεί.

Εμείς νομίζω ότι διανύουμε μια καλή αγωνιστική περίοδο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που να μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στον επαναληπτικό αγώνα μέσα στο ΟΑΚΑ. Έχουμε παίξει αρκετά παιχνίδια όλη τη χρονιά και πιστεύω ότι είναι ένας παράγοντας που μπορεί να λειτουργήσει υπέρ μας στο συγκεκριμένο κομμάτι της σεζόν.

Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στην άμυνα και θα πρέπει να προσέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το συγκεκριμένο τομέα, πράγμα που θα μας επιτρέψει να τρέξουμε στην κόντρα και να βάλουμε εύκολα γκολ. Αυτό νομίζω ότι είναι το δικό μας όπλο. Έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ιστορία και μαζί με τους συμπαίκτες μου και όλο το team και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ούτως ώστε να μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Είναι ο τελικός και στους τελικούς μπορούν να συμβούν τα πάντα".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ