ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Νίκη γοήτρου για την AEK, 27-26 την Ποτάισα

CHALLENGE CUP / ÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÏÔÁÉÓÁ ÔÏÕÑÍÔÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHALLENGE CUP / ÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÏÔÁÉÓÁ ÔÏÕÑÍÔÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 27-26 επί της Ποτάισα Τούρντα στο δεύτερο τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, όμως ο τίτλος του Challenge Cup κατέληξε στους Ρουμάνους.

Πριν τη διεξαγωγή των τελικών η Ποτάισα Τούρντα ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Μεγάλο μπάτζετ (πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ), δυνατό ρόστερ και εμπειρία από τη συμμετοχή της στον περσινό τελικό.

Η ΑΕΚ πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε και τα δύο παιχνίδια, πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία όλη τη χρονιά στο Challenge Cup και σίγουρα ο απολογισμός είναι θετικός.

Η νίκη των κιτρινόμαυρων στο δεύτερο τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, μπορεί να μην τους έδωσε το τρόπαιο. Ήταν, όμως, μία επιβράβευση για μία πορεία που ελάχιστοι πίστευαν στην αρχή της σεζόν. Η Ποτάισα ήταν και πάλι ανώτερη σε όλο το ματς, έπαιζε με το ψυχολογικό αβαντάζ της νίκης της με 33-22 στο πρώτο ματς και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της στο 11-18.

Από εκεί και πέρα όμως η ΑΕΚ, χωρίς να έχει πια το άγχος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε στη νίκη. Οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού πίεσαν περισσότερο, έκλεψαν μπάλες και κατάφεραν αρχικά να φέρουν το ματς στα ίσα (23-23) περίπου έξι λεπτά πριν το τέλος.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ γκολ μέχρι το τέλος. Ο Αργυρού με τέρμα στα 30'' πριν το τέλος έκανε το 26-25 για να απαντήσει ο Ταλμάγιερ αμέσως. Η ΑΕΚ ωστόσο κέρδισε φάουλ σε νεκρό χρόνο και με τη βοήθεια και της τύχης ο Νικολαΐδης διαμόρφωσε το τελικό 27-26.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

ΑΕΚ - Ποτάισα Τούρντα 27-26

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-5, 6-8, 7-10, 9-14, 11-18 (ημ), 13-19, 16-20, 18-22, 21-23, 24-24, 27-26

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης, Τσιγκογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 1, Νικολαϊδης 3, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 2, Δομπρής 2, Βαμβακάς, Αργυρού 7, Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 4

ΠΟΤΑΪΣΑ ΤΟΥΡΝΤΑ (Νικολάε Οράτιου Γκαλ): Τσίντεκ 4, Ροτάρου 2, Ταλμάιερ 2, Ζακατσιούριν, Βάρο, Ασόλντανεϊ 5, Ιάνκου 1, Ιρίμους, Αντομινκάι 3, Λάζαρ, Στεφ, Σάβιτς, Ζόκε 3, Γκίτα 3, Ιγκνάτ, Σταμάτε 3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ