ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Στους τελικούς της Handball Premier η ΑΕΚ, 23-22 τον ΠΑΟΚ!

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / HANDBALL PREMIER (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / HANDBALL PREMIER (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ, παρότι ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έβγαλε αντίδραση, επικράτησε 32 του ΠΑΟΚ, έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς της Handball Premier, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ολυμπιακού ή ΑΣΕ Δούκα.

Την πρόκριση στους τελικούς της Handball Premier πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 23-22 του ΠΑΟΚ στη Αίθουσα "Γ. Κασιμάτης" του ΟΑΚΑ κι έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών!

Οι "κιτρινόμαυροι" ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά χάρη στην εξαιρετική άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν την ανατροπή και πήραν μία σπουδαία νίκη!

Πλέον, η ομάδα του Νίκου Γραμματικού περιμένει έναν εκ των Ολυμπιακού ή ΑΣΕ Δούκα, με τους "ερυθρόλευκους" να προηγούνται 1-0 στη σειρά των ημιτελικών και να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά της ΑΕΚ, "χτύπησε" στους αιφνιδιασμούς και προηγήθηκε 9-5 περίπου στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Άγγελο Τσίλη να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα, ο "Δικέφαλος του Βορρά" πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα, το οποίο θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν ο Θάνος Συγγάρης δεν απέκρουε τα δύο του Βεσελίνοβιτς.

Στο τέλος του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Νίκου Γραμματικού έβγαλαν αντίδραση και με ένα επιμέρους 5-1 κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 10-10 και στη συνέχεια σε 11-11. Τελικά, οι "ασπρόμαυροι" πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 12-11 των "κιτρινόμαυρων", με τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων να έχουν καθοριστική συμβολή στο χαμηλό σκορ με τις εντυπωσιακές αποκρούσεις τους.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / HANDBALL PREMIER (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ / HANDBALL PREMIER (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με τρία τέρματα (12-15) με... μπροστάρηδες τους Τσίλη και Παλάσκα. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις και παίζοντας εξαιρετική άμυνα, προηγήθηκαν 17-16 στο 42' με όμορφο γκολ του Ζαμπούνη. Η αναμέτρηση ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν γκολ-γκολ στα τελευταία λεπτά και καμία να μην παίρνει ένα προβάδισμα ασφαλείας.

Δύο συνεχόμενα γκολ του Μαλίκ Χόγκας στο 53' έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να προηγηθούν 21-19 και να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα. Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 23-22 και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε νεκρό χρόνο, αλλά το σουτ ο Ραντούλοβιτς απέκρουσε το σουτ του Πετρίδη και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του!

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 23-22

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-4, 5-7, 6-9, 8-10, 11-12 (ημχ.), 13-15, 15-16, 17-16, 19-19, 21-20, 23-22

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης, Πέρρος 2, Γεωργιάδης, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 4, Π. Νικολαΐδης, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Αντωνιάδης, Λόκεν 2, Δομπρής 3, Αργυρού, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 3, Μυλωνάς 5

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Αραμπατζής, Παλάσκας 4, Τσίλης 6, Ν. Νικολαΐδης, Κοκώνης 5, Πόουλσεν, Αποστόλου, Πετρίδης 1, Καλόμοιρος, Μαστορογιάννης 2, Πέγιοβιτς, Κέζιτς, Κυπραίος 2, Δελιάς, Βεσελίνοβιτς 2, Κοτανίδης.

Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης Δίλεπτα: 4-6 Πέναλτι: 3/5-3/4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ