FORMULA 1

GP Ισπανίας: Ο Μπότας ταχύτερος στο 1-2 της Mercedes

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland steers his car during a free practice at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, just outside Barcelona, Spain, Friday, May 11, 2018. The Formula One race will take place on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland steers his car during a free practice at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, just outside Barcelona, Spain, Friday, May 11, 2018. The Formula One race will take place on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Βάλτερι Μπότας και η Mercedes ήταν ταχύτερες στο ξεκίνημα του 5ου φετινού GP της Formula 1, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

H Mercedes πήρε το πάνω χέρι στο ξεκίνημα του 5ου φετινού GP της Formula 1, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, καθώς ο Βάλτερι Μπότας ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τη Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών - ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο είχε ένα (ανώδυνο) ατύχημα στη στροφή 4.

Μεταξύ του Μπότας και του Φέτελ βρέθηκε, στα 0,85 δευτ., ο Λιούις Χάμιλτον. Οι οδηγοί της Mercedes δεν χρησιμοποίησαν τα μαλακότερα supersoft ελαστικά, σε αντίθεση με τον Φέτελ, αφήνοντας έτσι μια σαφή ένδειξη για την ταχύτητα του μονοθεσίου τους - αλλά και μαζί την απορία σχετικά με τη διαχείρισή τους στον αγώνα.

Η Red Bull -χρησιμοποιώντας μόνο τη μέση γόμα- βρέθηκε πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω, με τον Μαξ Φερστάπεν στην 4η θέση, ενώ με τη βαρέως ανανεωμένη McLaren MCL33 ο Φερνάντο Αλόνσο πέτυχε τον 6ο χρόνο, με υστέρηση 1,7 δευτερολέπτων. Ο Στόφελ Βαντόρν πέτυχε τον 9ο χρόνο, όμως έχοντας αλλάξει ένα εξάρτημα στο υβριδικό σύστημα της Renault, ο Βέλγος δεχθεί ποινή 5 θέσεων για την εκκίνηση.

Ο Ρικιάρντο ήταν ένας από τους έξι οδηγούς που είχαν έξοδο, οι περισσότεροι εξαιτίας ισχυρών ριπών του ανέμου. Οι τρεις εξ αυτών, ο Αυστραλός και οι Μπρέντον Χάρτλεϊ και Ρομέν Γκροζάν, είχαν την έξοδό τους στη στροφή 4, αλλά ο οδηγός της RBR δεν κατάφερε να αποφύγει τις μπαριέρες, στις οποίες έσπασε τον εμπρός αριστερό άξονα. Αυτή η ζημιά, πάντως, δεν θέτει σε αμφιβολία τη συμμετοχή του στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών (στις 16:00, ώρα Ελλάδας).

Το ντεμπούτο του σε επίσημο τριήμερο της Formula 1 μετά το 2010 έκανε, στο μεταξύ, o Ρόμπερτ Κούμπιτσα - στη θέση του Σεργκέι Σιρότκιν, μόνο για τις ελεύθερες δοκιμές, στο κόκπιτ της Williams. Μετά από ένα τετ-ε-κε, που μιμήθηκε και ο Λανς Στρολ, ο Πολωνός και ο Καναδός δεν απέφυγαν να αφήσουν τη Williams στο τέλος του πίνακα των χρόνων.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ 1

GP Ισπανίας: Ο Μπότας ταχύτερος στο 1-2 της Mercedes
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ