FORMULA 1

H σειρά του Di Resta

Paul di Resta (GBR) Sahara Force India F1.
Canadian Grand Prix, Thursday 6th June 2013. Montreal, Canada.
Paul di Resta (GBR) Sahara Force India F1. Canadian Grand Prix, Thursday 6th June 2013. Montreal, Canada. SAHARA FORCE INDIA

Ο Σκοτσέζος οδηγός, Paul di Resta, ολοκλήρωσε μία ημέρα δοκιμών διεκδικώντας μία θέση στη Williams F1 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018.

Μετά τις δύο ημέρες δοκιμών του Robert Kubica στις πίστες του Σίλβερστοουν και του Χανγκαρόρινγκ, ήρθε η σειρά του Paul di Resta να οδηγήσει τη Williams FW36 του 2014 στην ουγγρική πίστα. Η ιστορική ομάδα «ζυγίζει» τις επιλογές της ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018 και οι δυο προαναφερθέντες παρουσιάζονται ως τα μεγάλα φαβορί για το ρόλο του teammate του Lance Stroll.

Για μία ακόμα φορά δεν γνωστοποιήθηκε ο αριθμός γύρων, ούτε οι επιδόσεις του Σκοτσέζου, με την βρετανική ομάδα να αρκείται να λέει πως ήταν μία γεμάτη ημέρα για τον 31χρονο και πως αυτά τα τεστ αποτελούν μέρος της αξιολόγησης των διαθέσιμων επιλογών, χωρίς ωστόσο να βιάζεται να καταλήξει στα πλάνα της ενόψει 2019.

Ο Di Resta έχει φέτος τρίτου οδηγού στην Williams, συμμετείχες μάλιστα στο Grand Prix Ουγγαρίας αντί του αδιάθετου Felipe Massa. Εκκίνησε δέκατος-ένατος αλλά δεν είδε την καρό σημαία. Την περίοδο 2010-2013 ανήκε στη Force India, με την οποία συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 τα τρία τελευταία από εκείνα τα τέσσερα χρόνια.

Συνολικά μετράει 59 εκκινήσεις με 121 κερδισμένους βαθμούς και καλύτερο τερματισμό την τέταρτη θέση, την οποία κατέλαβε το 2012 στο Grand Prix Σιγκαπούρης και το 2013 σε εκείνο του Μπαχρέιν.

Πάντως ο Kubica φέρεται ως φαβορί να αποτελέσει την τελική επιλογή της Williams ενώ ακόμα δεν μπορούν να αποκλειστούν τα ονόματα του νυν επίσημου οδηγού Felipe Massa αλλά και του προστατευόμενου της Mercedes, Pascal Wehrlein.

Photo credits: media.forceindiaf1.com

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ