FORMULA 1

RBR: Φταίνε και οι δύο

Red Bull driver Daniel Ricciardo, left, of Australia and his teammate Max Verstappen, right, of the Netherlands take selfie image during a fan meeting ahead of the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan Thursday, Oct. 5, 2017. (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Red Bull driver Daniel Ricciardo, left, of Australia and his teammate Max Verstappen, right, of the Netherlands take selfie image during a fan meeting ahead of the Japanese Formula One Grand Prix at the Suzuka Circuit in Suzuka, central Japan Thursday, Oct. 5, 2017. (AP Photo/Eugene Hoshiko) AP

Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν θα ζητήσουν προσωπικά συγγνώμη στους εργαζόμενους του Μίλτον Κινς. Η RBR δεν αποκλείει να τους αφήσει ελεύθερους να μονομαχούν.

Καθώς οι Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν θέλησαν να αλληλοκατηγορθούν για τη σύγκρουσή τους στο GP του Αζερμπαϊτζάν, που τους έθεσε και τους δύο εκτός αγώνα στον 4 γυρο, η RBR επέρριψε την ευθύνη του συμβάντος και στους δύο.

"Δεν με νοιάζει ποιος φταίει. Και οι δύο οδηγοί πρέπει να έχουν αρκετό μυαλό για να αποφεύγουν τέτοια συμβάντα. Θα λάβουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί ξανά", ήταν τα λόγια του συμβούλου της ομάδας Χέλμουτ Μάρκο, στο περιοδικό Auto Motor und Sport.

Ο διευθυντής της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ, ήταν πιο ψύχραιμος: "Στη Βαρκελώνη θα είναι καλά, έχουν την ουρά στα σκέλια, μπορείς να το δεις απ’ τη γλώσσα του σώματός τους. Θα πάνε στο εργοστάσιο για να απολογηθούν σ’ όλους τους εργαζόμενους της ομάδας πριν από τον αγώνα της Ισπανίας", είπε ο Βρετανός.

Και συνέχισε: "Τα πράγματα συζητιούνται πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά στο τέλος της ημέρας οι οδηγοί είναι εργαζόμενοι μιας ομάδας και τα έκαναν σκ*** σήμερα. Ξεχνούν ότι αυτό είναι ομαδικό σπορ, και γι’ αυτό το λόγο θα ζητήσουν συγγνώμη από όλους.

Είχαν ήδη τρεις οριακές στιγμές μεταξύ τους στο σημερινό αγώνα, πριν τη σύγκρουσή τους. Τους είπαμε να ηρεμήσουν λίγο. Αλλά δεν θέλουμε να μπούμε στη μάχη τους. Ήταν καλοί μέχρι σήμερα και οι δύο σ’ αυτήν, και πάντοτε τους λέγαμε ότι αν δίνει ο ένας στον άλλον χώρο, θα τους αφήνουμε να αγωνίζονται.

Το έκαναν και σήμερα, μέχρι τη στιγμή της σύγκρουσης. Δεν ρίχνω το φταίξιμο στον έναν ή στον άλλον - φταίνε και οι δύο, και δυστυχώς είναι η ομάδα που βγαίνει χαμένη. Σκοπεύουμε να τους αφήσουμε να αγωνίζονται μεταξύ τους, αλλά πρέπει να δείξουν στην ομάδα και μεταξύ τους λίγο σεβασμό. Είναι επαγγελματίες και πληρώνονται καλά για να ακολουθούν το συμφέρον της ομάδας. Το μήνυμα αυτό τους δόθηκε ξεκάθαρα".

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, η επίσημη θέση της ομάδας -στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- ήταν η εξής: «Δεν υπάρχουν εντολές της ομάδας εδώ, αλλά πρέπει να κρατάτε τη μάχη καθαρή. Καμία κατηγορία δεν πέφτει σε κανέναν οδηγό, και οι δύο αγωνίζονται σκληρά και θέλουν να κερδίζουν. Ήταν ένας αγώνας που θέλουμε να ξεχάσουμε. Οι δύο οδηγοί απολογήθηκαν, και σκεφτόμαστε πια το Ισπανικό GP».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ