WRC

Αργεντινή: Νίκη Τάνακ χωρίς αντίπαλο

Ott Tanak (EST) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Cordoba, Argentina on 28.04.2018
Ott Tanak (EST) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Cordoba, Argentina on 28.04.2018 OTT TANAK (EST) PERFORMS DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN CORDOBA, ARGENTINA ON 28.04.2018

Μετά το τετ-α-κε της πρώτης μέρας, ο Τάνακ κατέστρεψε τον συναγωνισμό στην Αργεντινή και κέρδισε για πρώτη φορά, όπως και η Toyota, στο φετινό WRC. Στους 10 βαθμούς η διαφορά Οζιέ-Νεβίλ.

Μετά τις δύο περσινές παρθενικές τους νίκες ξεχωριστά, οι Οττ Τάνακ και Toyota πέτυχαν την πρώτη τους κοινή νίκη και πρώτη φετινό στο WRC, κυριαρχώντας στο Ράλι Αργεντινής, 5ο γύρο του πρωταθλήματος, εμπρός από τους Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρδο που έκλεισαν το βάθρο για τη Hyundai.

Ο Νεβίλ έφτασε πλέον στους 10 βαθμούς πίσω από τον Σεμπαστιάν Οζιέ στη βαθμολογία, καθώς ο Γάλλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση στην Αργεντινή -χωρίς να ξεπερνά ποτέ τη χρονοτριβή από το άνοιγμα και καθάρισμα του δρόμου την πρώτη μέρα- ενώ ο Νεβίλ τον κέρδισε, αν και με μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου, στην τελευταία βαθμολογούμενη Power Stage. Τους υπόλοιπους βαθμούς σ’ αυτήν μοιράστηκαν οι Αντρέας Μίκελσεν (Hyundai), Τάνακ και Κρις Μικ (Citroen).

Dani Sordo (ESSP) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Cordoba, Argentina on 27.04.2018
Dani Sordo (ESSP) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Cordoba, Argentina on 27.04.2018 DANI SORDO (ESSP) PERFORMS DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN CORDOBA, ARGENTINA ON 27.04.2018

Μετά από τρεις νίκες του Οζιέ και από μία των Νεβίλ και Τάνακ στους πέντε μέχρι στιγμής αγώνες του WRC, το πρωτάθλημα αρχίζει να αποκτά το περσινό ενδιαφέρον του, καθώς ήδη έχουν κερδίσει τρία διαφορετικά αυτοκίνητα, και επιπλέον ο Τάνακ μπορεί κι εκείνος να τρέφει ελπίδες τίτλου, φτάνοντας τώρα 28 βαθμούς πίσω από τον Οζιέ.

Ο Τάνακ είχε κερδίσει 10 από τις 15 Ειδικές Διαδρομές των δύο πρώτων σκελών του αγώνα, κι έτσι ξεκίνησε το σημερινό με προβάδισμα 45 δευτερολέπτων. Κάνοντας, φυσιολογικά, αγώνα συντήρησης, κράτησε τη διαφορά ασφαλείας μέχρι τέλους, καθώς μία Ειδική κέρδισε σήμερα ο Μίκελσεν και δύο ο Νεβίλ. Έτσι, ο Εσθονός κέρδισε στο τέλος με διαφορά 37,7 δευτ. από τον Βέλγο της Hyundai.

«Αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη νίκη», είπε ο Τάνακ στον τερματισμό. «Δεν ξέραμε ποτέ αν θα την καταφέρναμε όταν άλλαξα ομάδα, αλλά είναι ωραίο να βλέπω πόσο γρήγορα βελτιωνόμαστε. Το αυτοκίνητο είναι αρκετά κοντά στο στιλ μου και δουλεύω πολύ καλά με την ομάδα. Πρέπει απλά να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο! Είχαμε εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο όλο το τριήμερο και ξέραμε ακριβώς τι έκανε».

Ο Νεβίλ, από την πλευρά του, είπε: «Είμαι χαρούμενος, πολύ. Είναι μεγάλη ανακούφιση για εμάς μετά από ένα δύσκολο τριήμερο στην Κορσική, και είμαι ευτυχής που ανέκτησα την ταχύτητα. Πιστεύω ότι η ομάδα έφερε ένα καλό αποτέλεσμα σ’ αυτό τον αγώνα».

Thierry Neuville (BEL) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Cordoba, Argentina on 27.04.2018
Thierry Neuville (BEL) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Cordoba, Argentina on 27.04.2018 THIERRY NEUVILLE (BEL) PERFORMS DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN CORDOBA, ARGENTINA ON 27.04.2018

Η προσπάθεια του Μίκελσεν να περάσει στην 4 θέση τον Οζιέ -που έχασε 12 δευτερόλεπτα στην προτελευταία Ειδική του αγώνα- έμεινε ελλιπής κατά 4 δευτερόλεπτα. «Νομίζω ότι αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να πάρουμε από το αυτοκίνητο αυτό το τριήμερο. Θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει καλύτερα στην ομίχλη χθες, αλλά θα ήταν και πάλι μια πρόκληση να μείνω κοντά στον Ντάνι [Σόρδο]», είπε ο Οζιέ.

Sebastien Ogier (FRA) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Cordoba, Argentina on 27.04.2018
Sebastien Ogier (FRA) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Cordoba, Argentina on 27.04.2018 SEBASTIEN OGIER (FRA) PERFORMS DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN CORDOBA, ARGENTINA ON 27.04.2018

Ένα κλατάρισμα κόστισε στον Εσαπέκα Λάπι, με το έτερο Toyota, την 6 θέση, καθώς τον πέρασε ο Έλφυν Έβανς της M-Sport Ford και ο Μικ. Ο Μικ ήταν στη μάχη του βάθρου αλλά έχασε πολύ χρόνο το Σάββατο αλλάζοντας μέσα στην Ειδική έναν τροχό που έσπασε σε έναν βράχο. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, νωρίτερα, ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, καθώς εκτός από τον τροχό προκάλεσε και μη αναστρέψιμη ζημιά στο δάπεδο του Yaris WRC.

Όσο για τον Κάλε Ροβάνπερα, τον κατά πολλούς νέο αστέρα του WRC, έχασε τη νίκη στην κατηγορία WRC2 -από τον Πόντους Τίντεμαντ- μετά από έξοδο στην προτελευταία Ειδική του αγώνα. Είναι, και αυτό, μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης του ταλέντου του 17χρονου «φαινομένου» από τη Φινλανδία.

Το Ford Fiesta που οδηγεί ο Οζιέ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής το οποίο είναι φέτος πρώτο σε πωλήσεις σε 20 χώρες της Ευρώπης και ψηφισμένο «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2018» στην Ελλάδα. Τώρα, το νέοFiesta πλαισιώνεται με μια ακόμη έκδοση με crossover χαρακτηριστικά, την Active, που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενόςSUV, όπως το νέοFordEcoSportπου παρουσιάστηκε πρόσφατα, με τη δυναμική συμπεριφορά των υπόλοιπων εκδόσεωνFiesta.

Διαθέτει ιδιαίτερη εξωτερική εμφάνιση, και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, στοιχείο που του επιτρέπει την κίνηση εκτός δρόμου με περισσότερη ευκολία και άνεση,προσδοκώντας έτσι σε πιο"fun-to-drive"οδήγηση.

Το νέο Fiesta, όπως και η έκδοση Active προσφέρεται ήδη στην Ελλάδα με τον 6 φορές «Παγκόσμιο κινητήρα της χρονιάς» 1.0 lt Ecoboost, με 100, 125 και 140 ίππους καθώς και με κινητήρα πετρελαίου 1.5 lt με 85 ίππους και 120 ίππους.

Το νέο Fiesta Active, συνοδεύεται και από το εξαιρετικό σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας SYNC 3, με υπηρεσίες συνδεσιμότητας και πολλές ακόμα δυνατότητες.

Η φιλοσοφίαActiveείναι η σύνδεση μεταξύ ενός οχήματος οδήγησης στην πόλη και της δυνατότητας γιακίνηση και περιπέτεια στην ύπαιθρο, ικανοποιώντας έτσι την επιθυμία πολλών καταναλωτών για μετατροπή ενός συμβατικού μοντέλου σε έναCrossover Utility Vehicle. Με 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και προνομιακό επιτόκιο 2,99% ( πλέον εισφοράς 0,6%).

WRC - ΡΑΛΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ 2018

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Αργεντινή: Νίκη Τάνακ χωρίς αντίπαλο


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

Αργεντινή: Νίκη Τάνακ χωρίς αντίπαλο


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Αργεντινή: Νίκη Τάνακ χωρίς αντίπαλο
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ