WRC

WRC Αργεντινή: Χωρίς αντίπαλο ο Τάνακ

WRC Αργεντινή: Χωρίς αντίπαλο ο Τάνακ

Ο Εσθονός της Toyota, Οτ Τάνακ κέρδισε πέντε από τις επτά ειδικές διαδρομές της πρώτης ημέρας και ηγείται με 22,7 δευτερόλεπτα του Μικ. Ο Οζιέ 36 δευτ. πίσω, εγκατέλειψε ο Λάτβαλα.

Πετυχαίνοντας τον πρώτο χρόνο σε πέντε από τις επτά Ειδικές Διαδρομές της πρώτης πλήρους ημέρας του Ράλι Αργεντινής, 5ου γύρου του WRC 2018, ο Οτ Τάνακ κυριάρχησε απόλυτα και διανυκτέρευσε με διαφορά 22,7 δευτερολέπτων από τον Κρις Μικ της Citroen.

Ο Εσθονός της Toyota θα είχε αποκτήσει, μάλιστα, μεγαλύτερη διαφορά αν δεν είχε προσκρούσει σ’ έναν βράχο στην πρώτη Ειδική της ημέρας, που του κόστισε χρόνο και τον άφησε με πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης στις τρεις επόμενες Ειδικές μέχρι το μεσημβρινό Σέρβις.

Παρόλα αυτά, κέρδισε δύο από αυτές και μείωσε τη διαφορά του στο ένα δευτερόλεπτο από τον Αντρέας Μίκελσεν, της Hyundai, που ήταν επικεφαλής στη μεσημεριανή ανασυγκρότηση.

Καθώς η Toyota επιδιόρθωσε το πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του Τάνακ, ο Εσθονός ήταν ταχύτερος και στις τρεις απογευματινές Ειδικές, καθώς διεκδικεί την πρώτη του φετινή νίκη. Σ’ αυτό, επιπλέον, τον βοήθησε κι ένα κλατάρισμα του Μίκελσεν, που άφησε το Νορβηγό στο τέλος της ημέρας στην 7η θέση, και ένα σχεδόν λεπτό μακριά από την κορυφή.

WRC Αργεντινή: Χωρίς αντίπαλο ο Τάνακ

Παράλληλα, και ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα ήταν στη μάχη της πρωτοπορίας, και βρισκόταν στην 3η θέση με αξιώσεις να πλησιάσει τον Τάνακ, ώσπου έσπασε την ανάρτηση του Toyota Yaris WRC σ’ έναν βράχο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Στο Σέρβις Παρκ έγινε γνωστό ότι είχε υποστεί ζημιά και το σύστημα λίπανσης του αυτοκινήτου του Φινλανδού, κι έτσι είναι αμφίβολο αν θα εκκινήσει πάλι το Σάββατο.

Εκμεταλλευόμενος όλα αυτά, ο Κρις Μικ της Citroen αθόρυβα και χωρίς προβλήματα ανέβηκε στη δεύτερη θέση, με έξι δευτερόλεπτα διαφορά από τους Τιερί Νεβίλ και Ντάνι Σόρδο της Hyundai. Ο Βέλγος και ο Ισπανός χωρίζονται από μόλις 0,9 δευτ. στη μάχη για την τρίτη θέση.

Όσο για τον Σεμπαστιάν Οζιέ, με τον πρώτο χρόνο στη 2η Ειδική φάνηκε να μην πασχίζει ιδιαίτερα εκκινώντας πρώτος και καθαρίζοντας το δρόμο - αλλά στη συνέχεια έχασε αρκετό χρόνο και τελείωσε την ημέρα στην 5η θέση, και με υστέρηση άνω του μισού λεπτού.

Το δεύτερο σκέλος του Ράλι Αργεντινής, το Σάββατο 28/4, περιλαμβάνει άλλες επτά Ειδικές Διαδρομές - τρεις επαναλαμβανόμενες, ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλεται η μικρή Υπερειδική Φερνέτ Μπράνκα.

WRC - ΡΑΛΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (Μετά το 1ο σκέλος)

WRC Αργεντινή: Χωρίς αντίπαλο ο Τάνακ
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ