ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Βουδαπέστη αποσύρει την υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η Βουδαπέστη αποσύρει την υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αφήνοντας στην κούρσα μόνο δύο πόλεις.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά της για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Αιτία της απόφασης αυτής, λίγες ημέρες πριν από την προθεσμία υποβολής των φακέλων, είναι η έλλειψη πολιτικής και εθνικής ενότητας πίσω από την υποψηφιότητα, με την κυβέρνηση να επιρρίπτει ευθύνες στην αντιπολίτευση.

"Για τη Βουδαπέστη και την Ουγγαρία, οι Αγώνες είναι εθνικό θέμα. Κατά τους τελευταίους μήνες, η ενότητα χάλασε και το ζήτημα των Αγώνων εξελίχθηκε από εθνικό σε κομματικό. Τα αντίπαλα κόμματα είναι υπεύθυνα γι' αυτό, αυτά έκαναν πίσω στην απόφαση υποβολής υποψηφιότητας", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "MTI".

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας "Media" που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, οι μισοί συμμετέχοντες ήθελαν η Βουδαπέστη να αποσύρει την υποψηφιότητα και μόνο το 1/3 από όλη τη χώρα την υποστηρίζει. Στη Βουδαπέστη, το 56% των συμμετεχόντων ήταν ενάντια στην υποψηφιότητα.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, στην κούρσα της ανάληψης της "σκυτάλης" από το Τόκιο μένουν το Λος Άντζελες και το Παρίσι. Το Αμβούργο επίσης απέσυρε την υποψηφιότητά του μετά από δημοψήφισμα των κατοίκων που κατά 51,6% ήταν αντίθετοι με τη διοργάνωση Αγώνων στην γερμανική πόλη, ενώ η Ρώμη αποσύρθηκε κατόπιν απόφασης της δημάρχου Βιρτζίνιαν Ράτζι, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών.

Η τελική απόφαση των αθανάτων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναμένεται στις 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο 130ό κονγκρέσο που θα διεξαχθεί στη Λίμα του Περού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ