ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τα αστέρια της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής

Greece's Eleftherios Petrounias celebrates after his performance on the rings during the artistic gymnastics men's apparatus final at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Greece's Eleftherios Petrounias celebrates after his performance on the rings during the artistic gymnastics men's apparatus final at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Monday, Aug. 15, 2016. (AP Photo/Rebecca Blackwell) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν οι πρωταγωνιστές της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, με την υπόσχεση να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων. Πρόβα ευρωπαϊκού για τις Εθνικές ομάδες της ρυθμικής στο 2ο "Royal Crown".

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη δίνουν οι πρωταγωνιστές της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, με την υπόσχεση να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών και εφήβων - νεανίδων, που θα φιλοξενηθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, το Σαββατοκύριακο 19-20 Μαΐου.

Η κορυφαία εγχώρια διοργάνωση της ενόργανης θα είναι φέτος αναβαθμισμένη, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων, που θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα αστέρια των Εθνικών ομάδων και να χειροκροτήσουν τους κατόχους Ολυμπιακών, παγκόσμιων και ευρωπαϊκών μεταλλίων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα θα αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωμένο τεστ της χρονιάς για τους Έλληνες αθλητές, που προετοιμάζονται με το βλέμμα στους Μεσογειακούς Αγώνες του Ιουνίου, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αυγούστου, αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου.

Στην κατηγορία ανδρών, παρόντες θα είναι μεταξύ άλλων ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας που παραμένει αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις εδώ και δύο χρόνια, ο πολυνίκης του θεσμού Βλάσης Μάρας, που έχει κατακτήσει 19 πανελλήνιους τίτλους από το 2001 έως σήμερα, ο ανερχόμενος πρωταθλητής των κρίκων και φιναλίστ του περσινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο πανελληνιονίκης του σύνθετου ατομικού τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια Νίκος Ηλιόπουλος, καθώς και οι υπόλοιποι έμπειροι και νεότεροι εκπρόσωποι της Εθνικής ομάδας (Γιώργος Χατζηευσταθίου, Αντώνης Τανταλίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Μιχάλης Δουλκερίδης, Μπάμπης Καϊλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Γιάννης Τούγκας, Παναγιώτης Τούγκας, Βασίλης Τανταλίδης, Νίκος Κρανίτης, Σπύρος Κορογιαννάκης).

Υψηλός ανταγωνισμός αναμένεται και στις γυναίκες, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την κυρίαρχο της τελευταίας διετίας στο σύνθετο ατομικό Αργυρώ Αφράτη, την καταξιωμένη Βασιλική Μιλλούση, την εξπέρ των ασύμμετρων ζυγών Βάλια Πλυτά, τη ραγδαία ανερχόμενη 16χρονη Εβελίνα Μάγια, την Ευαγγελία Μονοκρούσου, αλλά και την Ιωάννα Ξουλόγη, η οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο έδαφος στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού.

Παράλληλα, το «αύριο» της ελληνικής ενόργανης θα ξεδιπλώσει το ταλέντο του στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων. Στη διοργάνωση έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 100 αθλητές και αθλήτριες (27 άνδρες, 35 γυναίκες, 16 έφηβοι, 22 νεανίδες). Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο (19/05) με τον γενικό προκριματικό αγώνα, στον οποίο θα πάρουν μέρος όλοι οι αθλητές και μέσω αυτού θα αναδειχθούν οι νικητές του συνθέτου ατομικού και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων. Την Κυριακή (20/05) θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί οργάνων όλων των κατηγοριών.

Το πρόγραμμα του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής:

Σάββατο 19 Μαΐου

10:00 - 12:00: Γενικός αγώνας Νεανίδων

13:00 - 15:00: Γενικός αγώνας Γυναικών

15:15 - 15:30: Απονομές Γυναικών - Νεανίδων

16:30 - 19:30: Γενικός αγώνας Ανδρών - Εφήβων

19:45 - 20:00: Απονομές Ανδρών - Εφήβων

Κυριακή 20 Μαΐου

10:00 - 12:10: Τελικοί οργάνων Εφήβων - Νεανίδων

13:00 - 15:00: Τελικοί οργάνων Ανδρών - Γυναικών

15:15 - 15:45: Απονομές

Πρόβα ευρωπαϊκού για τις Εθνικές ομάδες της ρυθμικής στο 2ο “Royal Crown”

Την τελική πρόβα τους ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη οι κορυφαίες Ελληνίδες εκπρόσωποι, οι οποίες θα είναι παρούσες στο 2ο διεθνές τουρνουά “Royal Crown” (18-20 Μαΐου), στο “PAOK Sports Arena”.

Δύο εβδομάδες προτού βρεθούν στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1-3 Ιουνίου), τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας του ανσάμπλ και του ατομικού θα δώσουν πρόσθετη λάμψη στο “Royal Crown”, παρουσιάζοντας τα προγράμματά τους το Σάββατο (19/05) και την Κυριακή (20/05).

Στο διεθνές τουρνουά που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Α.Ο. Αρίων Πανοράματος, με την άδεια-έγκριση της Ε.Γ.Ο., έχει προσκληθεί το ελληνικό ανσάμπλ (Μαριάννα Μανδέλλου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα Τζιατζιά, Διώνη Διώχνου, Αύρα Ντούρο), η πρωταθλήτρια του ατομικού γυναικών Ελένη Κελαϊδίτη που πρόκειται να κάνει στη Θεσσαλονίκη τη φετινή πρεμιέρα της, καθώς και οι νεανίδες Ιωάννα Μαγοπούλου, Ανδρονίκη Αγάθου, Μιράντα Ψύκου, οι οποίες επίσης ετοιμάζονται για το προσεχές ευρωπαϊκό.

Παρούσες θα είναι επιπλέον οι πρωταθλήτριες της κατηγορίας γυναικών Μαρία Δερβίση και Κατερίνα Δερβίση, σε μια διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 450 αθλήτριες από 16 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων, στις κατηγορίες Γυναικών - Νεανίδων:

Σάββατο 19 Μαΐου

09:00 - 12:50: Ατομικό Νεανίδων, 1ο σκέλος (στεφάνι, μπάλα)

17:40 - 18:30: Ατομικό Γυναικών, 1ο σκέλος (στεφάνι, μπάλα)

18:40 - 18:50: Ανσάμπλ Γυναικών, 5 στεφάνια

Κυριακή 20 Μαΐου

10:40 - 14:30: Ατομικό Νεανίδων, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)

14:40 - 15:40: Ατομικό Γυναικών, 2ο σκέλος (κορύνες, κορδέλα)

15:50 - 16:00: Ανσάμπλ Γυναικών, 3 μπάλες / 2 σχοινάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ