ΠΟΛΟ

Νίκη για Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό με Βουλιαγμένη

Νίκη για Ολυμπιακό στον πρώτο τελικό με Βουλιαγμένη
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για 1,5 οκτάλεπτο, ωστόσο στη συνέχεια πήρε φόρα και νίκησε με 13-7 τη Βουλιαγμένη στο "Πέτρος Καπαγέρωφ", για τον πρώτο τελικό της Α1 πόλο γυναικών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε για 5η φορά φέτος τη Βουλιαγμένη κι έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος στην Α1 πόλο γυναικών.

Το 13-7 ήρθε πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ, αφού οι φιλοξενούμενες πάλεψαν για 1,5 οκτάλεπτο, μέχρι να παραδοθούν στις αμυντικές ορέξεις των "ερυθρολεύκων".

Μάλιστα, οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου προηγήθηκαν στο 1ο οκτάλεπτο με 3-2, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν τέσσερις φορές μέσα σε δύο λεπτά.

Η Βασιλική Πλευρίτου και η Άλκιστη Αβραμίδου έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 4ο λεπτό του 2ου οκταλέπτου. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη αύξησε το προβάδισμα και στο 7ο λεπτό η Ελένη Ξενάκη μείωσε σε 5-4.

Αυτό ήταν το τελευταίο γκολ της Βουλιαγμένης για τα επόμενα 14 λεπτά, διάστημα στο οποίο οι "ερυθρόλευκες" πήραν προβάδισμα στο σκορ.

Η "ατσαλένια" άμυνα μετέτρεψε σε διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά του αγώνα, με τις φιλοξενούμενες να περιμένουν το τέλος, για να αναζητήσουν τη νίκη στο κολυμβητήριο του Λαιμού την Κυριακή.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-1, 3-0, 4-3

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 5, Πλευρίτου Μ., Έμολο 1, Πλευρίτου Β. 2, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου, Φουντωτού

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νίχαους, Χυδηριώτη 1, Τζελέπη, Κώτσια, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου 1, Λούδη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ει.

Τα αποτελέσματα

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 13-7

Κυριακή 13/5 κολ. ΝΟΒ, Λαιμός 19.00 Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός (ΕRT Play)

Τρίτη 15/5 κολ. Εθνικό Πειραιά 21:00 Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη (ERT Play)

Πέμπτη, 17/5 (Αν χρειαστεί) κολ. ΝΟΒ, Λαιμός 18.00* Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός (Απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από ERT Play, με την ώρα διεξαγωγής να οριστικοποιείται τις επόμενες ημέρες)

Σάββατο 19/5 (Αν χρειαστεί) Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη (Απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από ERT Play, με την ώρα διεξαγωγής να οριστικοποιείται τις επόμενες ημέρες)

* πρωταθλήτρια ομάδα αναδεικνύεται εκείνη που θα πετύχει τρεις νίκες

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ