ΣΤΙΒΟΣ

Λάμψη Σπάνοβιτς στην Καλλιθέα

Serbia's Ivana Spanovic makes an attempt in the women's long jump final during the World Athletics Championships in London Friday, Aug. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader)
Serbia's Ivana Spanovic makes an attempt in the women's long jump final during the World Athletics Championships in London Friday, Aug. 11, 2017. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Το Σάββατο 26 Μαΐου θα διεξαχθεί η διεθνής συνάντηση αλμάτων στο γήπεδο της Καλλιθέας με τη συμμετοχή της Ιβάνα Σπάνοβιτς.

Με τη συμμετοχή της κορυφαίας άλτριας του μήκους Ιβάνα Σπάνοβιτς (Σερβία) θα διεξαχθεί η Διεθνής συνάντηση αλμάτων που διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας, το Σάββατο 26 Μάη στις 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Ρίο 2016 και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια (2018) θα προσθέσει λάμψη στη διοργάνωση.

Στην ξεχωριστή αυτή διεθνή διοργάνωση έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή άλτες του μήκους του τριπλούν, του ύψους και το άλματος επί κοντώ από 10 χώρες της Ευρώπης.

Επίσημος καλεσμένος και της εφετινής διοργάνωσης είναι ο κορυφαίος άλτης όλων των εποχών από την Αρμενία Ρομπέρ Εμιγιάν που έδωσε το παρών και στην περσινή διοργάνωση μαζί με τον επίσης αξεπέραστο «τσάρο των αιθέρων» επι κοντιστή Σεργκέι Μπούμκα, στην Καλλιθέα.

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό στίβο (άλτρια του μήκους) (Μπίρμιγχαμ, 2018) Ιβάνα Σπάνοβιτς έχει Ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο: 7,10 μ. από τις 11/9/16 και στον κλειστό στίβο επίδοση: 7,24 μ. από τις 5/3/17.

Είναι από τις πιο δημοφιλείς αθλήτριες του στίβου με 390 χιλιάδες followers στο instagram και icon idol στη χώρα της, τη Σερβία αλλά και την Ευρώπη.

Διακρίσεις

Ανοιχτός στίβος

3η Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο 2016

3η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ, Πεκίνο 2015

3η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ, Μόσχα 2013

1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Αμστερνταμ 2016

2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Ζυρίχη 2014

4η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ, Λονδινο 2017

Κλειστός στίβος

1η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Μπέρμιγχαμ 2018

1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Βελιγράδι 2017

2η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Πόρτλαντ 2016

1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Πράγα 2015

Ο Διεθνής αγώνας αλμάτων διοργανώνεται από το Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ αφού συμπεριλαμβάνεται στο διεθνές αγωνιστικό καλεντάρι της Ομοσπονδίας κι αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία διεθνή αθλητικά γεγονότα στη χώρα μας καθιστώντας την πόλη μας ένα διεθνή αθλητικό τουριστικό προορισμό.

Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών Εφήβων και νεανίδων αφού αποτελεί αγώνα πρόκρισης για όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Επίσης το 1ο Διεθνές meeting αλμάτων στην Καλλιθέα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Καλλιθέας καθώς διοργανώνεται με Ελληνικές συμμετοχές από το 2011. Παράλληλα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αλμάτων θα πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας για τα σχολεία της Καλλιθέας.

Photo credits: AP Photo/Matthias Schrader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ