ΣΤΙΒΟΣ

Με Στεφανίδη και Κυριακοπούλου το Athens Street Pole Vault

Greece's Ekaterini Stefanidi blows a kiss during the ceremony after she was awarded the gold medal for the women's pole vault final during the World Athletics Championships in London Monday, Aug. 7, 2017. (AP Photo/Alastair Grant)
Στεφανίδη (AP Photo/Alastair Grant) AP

Για μία ακόμη χρονιά η πλατεία Συντάγματος θα μεταμορφωθεί σε αγωνιστικό χώρο προκειμένου να υποδεχθεί τις κορυφαίες άλτριες του επί κοντώ. Η 6η στάση Athens Street Pole Vault θα γίνει στις 22 Ιουνίου και θα δώσουν το παρών μεταξύ άλλων οι Στεφανίδη και Κυριακοπούλου.

Για μία ακόμη χρονιά η πλατεία Συντάγματος θα μεταμορφωθεί σε αγωνιστικό χώρο προκειμένου να υποδεχθεί τις κορυφαίες άλτριες του επί κοντώ. Η 6η στάση Athens Street Pole Vault θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 19.00 και θα αφορά στο... ασθενές φύλο, που στο συγκεκριμένο αγώνισμα είναι ιδιαίτερα ισχυρό.

Είναι η πρώτη φορά που ο αγώνας θα είναι μόνο με γυναίκες και όπως είναι φυσιολογικό, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτόν οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες στο αγώνισμα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 και "χρυσή" το 2016 στους Ολυμπιακούς του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη και η "χάλκινη" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η παρουσία της Στεφανίδη αναμένεται να τραβήξει την προσοχή μικρών και μεγάλων, δεδομένο του ότι δεν αγωνίζεται συχνά στην Ελλάδα, καθώς ζει μόνιμα στις ΗΠΑ. Παράλληλα η συμμετοχή των δύο αθλητριών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σπουδαίες επιδόσεις, δεδομένο του ότι αμφότερες διαθέτουν τη δυναμική να φτάσουν ψηλά.

Το Athens Street Pole Vault είναι η πλέον διαδραστική διοργάνωση, δίνει την μοναδική ευκαιρία για τους φίλους του στίβου να ζήσουν τη δράση έξω από το στάδιο, στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, την επιβλητική πλατεία Συντάγματος.

Η διοργάνωση ανήκει στην κατηγορία Special premium της EAA και εκτός τις δύο αθλήτριες, θα συμμετάσχουν σε αυτήν κορυφαίες Ελληνίδες και ξένες άλτριες του αγωνίσματος.

Το Athens Street Pole Vault ξεκίνησε το 2013 στο Ζάππειο, φιλοξενήθηκε μία χρονιά στη Μαρίνα Φλοίσβου και από το 2015 γίνεται στην πλατεία Συντάγματος. Το αγώνισμα των γυναικών έγινε άλλη μία χρονιά, το 2016 εκεί όπου η Στεφανίδη ήταν νικήτρια με 4,65 μ., λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

AP Photo/Alastair Grant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ