ΣΤΙΒΟΣ

Σούπερ τεστ για τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στα "Χανιά 2018"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η πρώτη συνάντηση των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και αθλητριών θα γίνει το Σάββατο (19/5) στα Χανιά.. Δυνατά άλματα στο ίδιο μίτινγκ. Ο Κώστας Φιλιππίδης είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του στη σεζόν.

Στη συνάντηση στίβου "Χανιά 2018" θα πάρουν μέρος ορισμένοι από τους κορυφαίους πρωταθλητές μας, οι οποίοι τον Αύγουστο θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η παρουσία του Λυκούργου Τσάκωνα στα 200 μ., αλλά και του ιδιαίτερα ανεβασμένου Πάνου Τριβυζά, δημιουργούν προϋποθέσεις για καλές επιδόσεις. Για τον Τσάκωνα ο αγώνας του Σαββάτου είναι στην ουσία ο πρώτος από μια σειρά δυνατών εμφανίσεων που θα ακολουθήσουν σε Τούρκου και Οστράβα. Ο έμπειρος αθλητής θα επιδιώξει να ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής (20.65) για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου, λίγες μόλις ημέρες από το 20.83 που σημείωσε με αντίθετο άνεμο στο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Το όριο συμμετοχής για το κορυφαίο γεγονός της σεζόν θα επιδιώξει και ο Παναγιώτης Τριβυζάς, που στο διασυλλογικό με την βοήθεια του ανέμου τερμάτισε σε 20.64 (2,1).

Με ενδιαφέρον αναμένεται στην ίδια απόσταση η συμμετοχή του έφηβου Βαγγέλη Καΐκη, που πριν λίγες ημέρες πέτυχε 21.63 στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, αλλά και του παίδα Γιάννη Καριοφύλλη, που στην ίδια διοργάνωση, στον όμιλο της Τρίπολης τερμάτισε σε 21.64.

Σε πολύ καλή κατάσταση έχει δείξει πως είναι και ο Κώστας Δουβαλίδης, κάτι που το επιβεβαιώνει το 13.41 (όριο για Βερολίνο -13.60), το οποίο σημείωσε στα 110 μ. εμπ. στην πρώτη ημέρα του διασυλλογκού πρωταθλήματος τον Απρίλιο. Ο Δουβαλίδης θέλει φέτος όχι μόνο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά να ξεπεράσει τις ατομικές του επιδόσεις που θα του δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσει μια εξαιρετική παρουσία στο Βερολίνο. Ανάλογες προσδοκίες έχει και η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στην προετοιμασία της, λόγω τραυματισμού, είναι έτοιμη για μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων της. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου κυνηγά το όριο για Βερολίνο, το οποίο είναι 13.10.

Ο Παναγιώτης Τριβυζάς θα είναι πρωταγωνιστής και στα 100μ., απόσταση στην οποία έχει τρέξει φέτος σε 10.43. Θέση εκκίνησης στο βατήρα θα πάρει και ο Κώστας Ζήκος. Στις γυναίκες η Κατερίνα Σαρρή και η Κυριακή Σαμάνη θέλουν να βελτιώσουν τα φετινά τους ρεκόρ τα οποία είναι 11.88 και 11.83 αντίστοιχα. Στα 800 μ. των Ανδρών ξεχωρίζει ο έμπειρος Κώστας Βασιλάκης.

Στα 400 μ. η Αρτεμις Αναστασίου κάνει ντεμπούτο στην απόσταση και αναμένεται από νωρίς να τρέξει γρήγορα, δεδομένο του ότι ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χωρίς προβλήματα, ενώ έχει ήδη τρέξει 200 μ. (24.55) και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου έχει ατομικό ρεκόρ 56.04 και πλέον ψάχνει την πρώτη της κούρσα κάτω από τα 56.00.

Ο σφαιροβόλος Κυριάκος Ζώτος θέλει να δώσει συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του χειμώνα και θα το επιδιώξει από τον πρώτο του δυνατό αγώνα στη θερινή σεζόν. Ο αθλητής έστειλε το χειμώνα τη σφαίρα στα 19,59 μ., επίδοση που αποτελεί απόλυτο ατομικό του ρεκόρ. Στη σφαιροβολία θα συμμετάσχει και ο Τάσος Λατιφλάρι.

ΔΥΝΑΤΑ ΑΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΙΤΙΝΓΚ "ΧΑΝΙΑ 2018"

Δύο σπουδαίες κυρίες των αλμάτων, η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Βούλα Παπαχρήστου θα είναι παρούσες στο μίτινγκ "Χανια 2018", που διοργανώνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος, το Σάββατο (19/5) στο στάδιο "Ελενα Βενιζέλου" στα Χανιά.

Η Κυριακοπούλου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη διοργάνωση και ευελπιστεί να αφήσει το στίγμα της. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,64 μ. στη διάρκεια του Diamond League στη Ντόχα και ευελπιστεί πως στα Χανιά, θα μπορέσει να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Στο ίδιο αγώνισμα ξεχωρίζουν ακόμη οι Ελένη Πόλακ, Κατερίνα Βαγενά και Στέλλα Λεδάκη.

Ιδιαίτερα γνώριμο είναι για την την Παπαχρήστου το στάδιο των Χανίων, στο οποίο έχει αγωνιστεί με επιτυχία, πολλές φορές στο παρελθόν. Η αθλήτρια το Γιώργου Πομάσκι, πριν λίγες ημέρες έκανε στο διασυλλογικό την πρώτη της παρουσία στο τριπλούν, όπου με την βοήθεια του ανέμου πέτυχε 14,34 μέτρα. Στα Χανιά, στον πρώτο δυνατό της αγώνα στη σεζόν, ευελπιστεί να βρει ένα μεγάλο άλμα, που θα την βάλει από νωρίς ψηλά στην κατάταξη της Ευρώπης. Η κορασίδα Σπυριδούλα Καρύδη έχει ήδη πετύχει πανελλήνια ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο με 13,11 μ. , στο σχολικό πρωτάθλημα, επίδοση που θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει στα Χανιά. Στο τριπλούν ξεχωρίζει ακόμη η Χριστίνα Αλβερτσιάν.

Το μήκος των Ανδρών θα είναι ένα από τα πιο γεμάτα αγωνίσματα του μίτινγκ. Ο Μίλτος Τεντόγλου στην περσινή διοργάνωση πέτυχε 7,92 μ. με ευνοϊκό άνεμο και 7,90 μ. με κανονικές συνθήκες, ωστόσο φέτος θέλει να ξεκινήσει με ακόμη καλύτερη επίδοση. Ο αθλητής στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τη νέα σεζόν μετείχε πριν λίγες ημέρες στα Βεργώτεια, όπου πέτυχε 7,72 μέτρα. Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Μιχάλη Μερτζανίδη, του σταθερού ενδεχομένως Ελληνα άλτη του μήκους, ενώ ξεχωρίζουν ακόμη οι Τάσος Γαλαζούλας, Νίκος Ξενικάκης, Νίκος Καψής, Άγγελος Ρούσος και Μάρκος Συρίγος. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν και οι έφηβοι Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης και Αλέξης Αργυρόπουλος, με τον πρώτο να έχει ήδη το όριο για το Τάμπερε και τον δεύτερο να το διεκδικεί.

Στο επί κοντώ Ανδρών ο Πέτρος Χατζίου θέλει να ξεκινήσει τη χρονιά με άλματα πάνω από τα 5,20 μ., ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία των νεαρότερων, του έφηβοι Γιάννη Ρίζου και των Αντώνη Σάντα και Σωτήρη Χύτα, που ανήκουν στην κατηγορία των παίδων.

Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ

Έτοιμος για τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης. Ο πρωταθλητής μας, αφού ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού, που τον ταλαιπώρησε μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού κι έκανε την απαραίτητη προετοιμασία, προκειμένου να αντεπεξέλθει σε μία ακόμη απαιτητική σεζόν είναι έτοιμος να ξεκινήσει τους αγώνες του θέτοντας για μία ακόμη φορά υψηλούς στόχους.

Η αρχή για τον αθλητή του Δημήτρη Κυτέα θα γίνει την Παρασκευή (18/5) σε μίτινγκ στην πόλη Ντουζνίκι σε έναν αγώνα, όπου διοργανώνει ο Πολωνός πρωταθλητής του επί κοντώ Πιοτρ Λισεκ. Ο 32χρονος θα επιδιώξει από νωρίς να κυμανθεί σε υψηλά άλματα και να δείξει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Φιλιππίδης θα παραμείνει στην Πολωνία, προκειμένου την Κυριακή (20/5) να συμμετάσχει στον μίτινγκ που θα γίνει στο κέντρο της πόλης Μπλιάλιστοκ, το οποίο εκτός από επί κοντώ θα περιλαμβάνει σφαιροβολία και ύψος.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ θα είναι και φέτος ένας από τους πρωταγωνιστές του αγωνίσματος στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, αλλά και στη σειρά αγώνων Diamond League, με την πρώτη του συμμετοχή να έχει προγραμματιστεί για τη Ρώμη (31/5).

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ