ΤΕΝΙΣ

Αυτοκράτορας στη Ρώμη ο Ναδάλ!

Spain's Rafael Nadal returns the ball to Germany's Alexander Zverev during their final match at the Italian Open tennis tournament in Rome, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Spain's Rafael Nadal returns the ball to Germany's Alexander Zverev during their final match at the Italian Open tennis tournament in Rome, Sunday, May 20, 2018. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επιβλήθηκε με 6-1, 1-6, 6-3 επί του Zβέρεφ και κατέκτησε τον όγδοο τίτλο του στη Ρώμη σε δέκα συμμετοχές σε τελικούς! Επέστρεψε στο Νο1 ο Ισπανός.

Το να επικρατήσει κανείς επί του Ναδάλ στο χώμα είναι από μόνο του ένα θαύμα. Ο Αλεξάντερ Zβέρεφ επιβεβαίωσε όσους τον θεωρούν ότι είναι ο επόμενος κυρίαρχος στη χωμάτινη επιφάνεια, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει την πρώτη του νίκη επί του Ισπανού.

O "Ράφα" επιβλήθηκε με 6-1, 1-6, 6-3 επί του Γερμανού και κατέκτησε τον όγδοο τίτλο του στη Ρώμη σε δέκα συμμετοχές σε τελικούς.

Ο Ναδάλ ξεκίνησε καλύτερα τον τελικό και έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου με 6-1. Μόνο που ο Zβέρεφ έβγαλε αντίδραση και έδειχνε να πατά καλύτερα όσο περνούσε η ώρα. Ο Γερμανός επιβλήθηκε με 6-1 κάνοντας έτσι το 1-1 στα σετ.

Έτσι, ο τελικός κρίθηκε στο τρίτο σετ. Ο Zβέρεφ συνέχισε να βάζει δύσκολα στον Ναδάλ και ήταν μπροστά στο σκορ με 3-2 game όταν το ματς διεκόπη για 45 λεπτά λόγω βροχής. Όταν άρχισε, ο "Ράφα" ήταν καταιγιστικός και τελείωσε τον τελικό κατακτώντας τα επόμενα τέσσερα game!

Μετά από αυτή τη νίκη ο Ραφαέλ Ναδάλ επέστρεψε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης όπου και θα παραμείνει τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Photo credits: AP Photo/Gregorio Borgia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ