ΒΟΛΕΪ

Ασταμάτητη η Λούμπε, πήρε και τον Λεάλ

Cuba's Yoandy Leal Hidalgo spikes the ball past Brazil's Dante Guimaraes Amaral, left, and Lucas Saatkamp during the final match between Cuba and Brazil at the Men's Volleyball World Championships in Rome, Sunday, Oct. 10, 2010.  (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Cuba's Yoandy Leal Hidalgo spikes the ball past Brazil's Dante Guimaraes Amaral, left, and Lucas Saatkamp during the final match between Cuba and Brazil at the Men's Volleyball World Championships in Rome, Sunday, Oct. 10, 2010. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Μετά την απόκτηση του Μπρούνο Ρεζέντε η Λούμπε Τσιβιτανόβα ανακοίνωσε τον Κουβανό ακραίο, Γιοάντι Λεάλ, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σύνολο!

Είναι ξεκάθαρο πια ότι η Λούμπε Τσιβιτανόβα προσπαθεί να δημιουργήσει μία ομάδα με στόχο την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο βόλεϊ ανδρών. Πρώτα πήρε από την Πάντοβα τον Φάμπιο Μπαλάσο επενδύοντας πάνω του στη θέση του λίμπερο.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της ανανέωσης με τον Τσβέταν Σοκόλοβ, αλλά και οι δύο πρώτες μεταγραφικές βόμβες.

Η πρώτη "έσκασε" με την ολοκλήρωση της απόκτησης του Μπρούνο Ρεζέντε. Η δεύτερη ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας (21/5) και αφορά την απόκτηση του Γιοάντι Λεάλ. Ο Κουβανός ακραίος θα έρθει στα 29 του για πρώτη φορά στην Ευρώπη μετά από μία καριέρα γεμάτη τίτλους στης Σάντα Κρουζέιρο. Με τη φανέλα της ομάδας της Βραζιλίας κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, δύο σούπερ καπ, τέσσερα σουνταμερικάνα και τρία παγκόσμια πρωταθλήματα συλλόγων μέσα σε έξι χρόνια!

"Ανυπομονώ να παίξω στο ιταλικό πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενος που θα γίνω μέλος ενός σπουδαίου συλλόγου όπως είναι η Λούμπε. Θα είναι η πρώτη μου φορά που θα αγωνιστώ στην Ευρώπη και επέλεξε την Τσιβιτανόβα για αυτή τη νέα περιπέτεια. Ελπίζω να προσαρμοστώ γρήγορα. Είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσουμε μία εξαιρετική ομάδα με τους υπόλοιπους παίκτες" τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Κουβανός.

Όπως και να έχει με τις τόσες ανακατατάξεις η επόμενη σεζόν στο Champions League αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον την ώρα που και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ζενίτ, ψάχνει να κλείσει και άλλους σούπερ σταρ μετά τον Νγκαμπέτ.

Photo credits: AP Photo/Alessandra Tarantino

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ