ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το μάθημα ζωής της Εθνικής Ακρωτηριασμένων

Το μάθημα ζωής της Εθνικής Ακρωτηριασμένων

Η Εθνική Ακρωτηριασμένων Ελλάδας υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση στο "Ζηρίνειο" την αντίστοιχη της Αγγλίας σε μια αναμέτρηση που αποτέλεσε μάθημα ζωής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αποστόλης Μπαλτούμας μιλά στο Sport24.gr.

Δεν είναι μια ακόμη ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Εξάλλου η συμμετοχή κι ο αγώνας είναι μία νίκη από μόνη της. Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει στον αθλητισμό των amputee. Οι ακρωτηριασμένοι δίνουν κάθε ημέρα τη δική τους μάχη.

Το μάθημα ζωής της Εθνικής Ακρωτηριασμένων

Κάθε ημέρα είναι μια νέα πρόκληση, μια αναμέτρηση που πρέπει να νικήσουν. Το Σάββατο (10/6) υποδέχθηκαν στο "Ζηρίνειο" την αντίστοιχη της Αγγλίας σε φιλική αναμέτρηση. Μια χώρα, της οποίας η κοινωνία έχει κάνει τεράστια βήματα σε αυτόν τον τομέα. Τη δεύτερη καλύτερη εθνική ομάδα στην Ευρώπη.

Το Sport24.gr βρέθηκε και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τον αγώνα, την επιμονή, την αυταπάρνηση Ελλήνων κι Άγγλων. Στο τέλος όλοι κέρδισαν. Την αναγνώριση του κόσμου, το χειροκρότημα, το δικαίωμα να κάνουν αυτό που αγαπούν.

Το μάθημα ζωής της Εθνικής Ακρωτηριασμένων

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αποστόλης Μπαλτούμας, μίλησε στο Sport24.gr μετά τη λήξη της αναμέτρησης και στάθηκε στην προσπάθεια των παικτών του, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο της Κηφισιάς.

"Ήταν το πρώτο ματς που έδωσε η εθνική Αγγλίας στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό γιατί η εθνική Αγγλίας είναι γνωστή ομάδα κι αυτό φέρνει αναγνώριση και στη δική μας ομάδα. Ο Τύπος, δηλαδή, κι ο κόσμος γενικά μας προσέχει περισσότερο. Σημαντικό ήταν που δέχθηκε η Αγγλία κι έπαιξε φιλικό στην Ελλάδα.

Το μάθημα ζωής της Εθνικής Ακρωτηριασμένων

Έχουμε βελτιωθεί τόσο στην τακτική, όσο και στη φυσική κατάσταση. Έχουμε δρόμο ακόμη, γιατί στο τέλος άνοιξε το σκορ. Μίλησα με τον Άγγλο συνάδελφό μου. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την εθνική και τη βελτίωση που είχαμε από το Euro. Δεν περιμέναμε τόσο κόσμο. Μέσα από το Sport24.gr θέλω να πω κι ένα ευχαριστώ στον κόσμο.

Ήταν σημαντικό για τα παιδιά, να αισθανθούν κι αυτοί. Δεν υπήρχε άγχος. Υπήρχε λίγη στεναχώρια για το αποτέλεσμα, γιατί μπορούσαμε να το κρατήσουμε σε χαμηλότερα επίπεδο. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο. Ελπίζουμε να κανονίσουμε ένα φιλικό τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο και μάλιστα στο εξωτερικό".

Το μάθημα ζωής της Εθνικής Ακρωτηριασμένων

Ο παίκτης της Εθνικής Ελλάδας, Πέτρος Τσίκουρας, ξεκαθάρισε ότι κάθε ημέρα είναι αληθινός αγώνας για τους ακρωτηριασμένους. Η νεοσύστατη (σε σχέση με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο εξωτερικό) Εθνική ομάδα προσπαθεί να εξελιχθεί σε όλους τους τομείς.

"Ήταν δύσκολο για εμάς. Παίζαμε με τη δεύτερη καλύτερη εθνική ομάδα στην Ευρώπη. Ήταν δύσκολο, ήταν πάνω από τις δυνάμεις μας. Όσο μπορέσαμε, τους κοντράραμε. Φάνηκε γιατί είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Για εμάς το ματς ήταν πολύ σημαντικό, μετράμε τις δυνάμεις μας. Δεν έχουμε άλλη ομάδα να παίξουμε στην Ελλάδα. Πήγαμε στο εξωτερικό και διαπιστώσαμε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το μάθημα ζωής της Εθνικής Ακρωτηριασμένων

Βλέπουμε ότι υπάρχουν οργανωμένα πρωταθλήματα, πολλοί παίκτες. Εμείς, δυστυχώς, καθυστερήσαμε. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2016, είμαστε 12 παίκτες. Στο εξωτερικό υπάρχουν εκατοντάδες παίκτες. Θα πρέπει να κάνουμε κι άλλα βήματα. Θέλουμε να δείχνουμε ότι έχουμε δύναμη να τα καταφέρουμε. Κάθε ημέρα για έναν άνθρωπο που έχει ακρωτηριαστεί είναι ένας αγώνας".

Οι παίκτες: Τσίγκας, Τσίκουρας, Μπακογιάννης, Θεοδωρίδης, Μαρίγκος, Αγριαννίτης, Πανίδης, Σύρμας, Τουμαράς, Υδραίος, Αξυπόλητος.

Προπονητής: Αποστόλης Μπαλτούμας

Τεχνικός διευθυντής: Άρης Μαυρόπουλος

Πρόεδρος: Παναγιώτης Καδδάς

Ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας

Φυσιοθεραπεύτρια: Χριστίνα Σούρλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ