ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γέμισαν οι δρόμοι με ηλεκτρικά BMW

Γέμισαν οι δρόμοι με ηλεκτρικά BMW
WWW.JULIAN-ROBINET.DE

Tα αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Ο όμιλος BMW έχει στηρίξει τη στρατηγική του προς αυτή τη κατεύθυνση και ήδη πάνω από 250.000 τέτοια οχήματα κυκλοφορούν στον δρόμο.

Ζούμε πλέον την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Όσο κι αν σε ορισμένους φαντάζει ουτοπία, εντούτοις έτσι είναι, διότι τα αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, πολλαπλασιάζονται ραγδαία.

Ο όμιλος BMW έχει στηρίξει τη στρατηγική του προς αυτή τη κατεύθυνση και ήδη πάνω από 250.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα του ομίλου, κυκλοφορούν στον δρόμο μετά τα ισχυρά αποτελέσματα πωλήσεων του Απριλίου.

Τα πολύ δημοφιλή ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα της εταιρίας συμβάλλουν θεαματικά στη συνεχιζόμενη επιτυχία πωλήσεων.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις οχημάτων BMW i, BMW iPerformance και MINI Electric αυξήθηκαν κατά 52% τον Απρίλιο (9.831), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων του BMW Group σε πάνω από 250.000.

Όλα δείχνουν ότι η εταιρεία θα πετύχει το φετινό στόχο πωλήσεων των 140.000 και πλέον ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων.

Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, όπως ΗΠΑ (7.716 / +73,3%), Ηνωμένο Βασίλειο (5.059 / +25,6%) και Ηπειρωτική Κίνα (3.181 / +646,7%).

Τον Απρίλιο, τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα συγκέντρωσαν το 5% των συνολικών πωλήσεων του BMW Group, αν και σε ορισμένες αγορές, αυτό το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο.

Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 9% όλων των πωλήσεων του BMW Group είναι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, και στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 7,3%.

Στις ώριμες Σκανδιναβικές αγορές, πάνω από το ένα τέταρτο όλων των πωλήσεων του BMW Group είναι ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, ενώ στη Μαλαισία αυτή η κατηγορία ξεπέρασε τις μισές πωλήσεις του BMW Group τον Απρίλιο.

Τα κύρια μοντέλα που συνετέλεσαν στην άνοδο των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων τον Απρίλιο ήταν η BMW Σειρά 5 plug-in hybrid (2.670 / +711,6%), η BMW X5 plug-in hybrid (1.578 / +45,8%) και η BMW i3 (2.665 / +18,3%)…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ